παιδιά ο ενισχυτής μου τώρα πάνω τι μάρκα λάμπες έχει?
έχω κάτι 12αχ7 ei yugoslavia να αλλάξω αυτήν της προ ενίσχυσης?ή μήπως θα "βρομίσει" ο ήχος?
1) λέτε πρώτα να αλλάξω και να βάλω το jensen μεγάφωνο?θα δω διάφορα?
2) τελικά υπάρχουν 4ohm μεγάφωνα ή καμπίνες? αν συνδέσω τον ενισχυτή σε καμπίνα με 1 12αρι στα 4ohm(αν υπάρχουν) και το πολύ στα 25watt δεν θα είναι καλύτερα?
3) καμπίνα γίνεται να φτιάξω μόνος μου?δεν το έχω ψάξει καθόλου!!!
4) τα db των μεγαφώνων αναγράφονται πάνω?
5) τα db δεν είπαμε ότι "ευθύνονται" για την ένταση?
Μερικές απαντήσεις
1. Εγώ από το μεγάφωνο θα ξεκίναγα, και από την προενισχύτρια λάμπα. Το αν το jensen θα ακούγεται καλύτερα.... χμμμ... μόνο κάποιο ΑΒ τεστ θα σε πείσει. Ψάξ'το.
2. Ναι υπάρχουν 4ohm μεγάφωνο. Ναι το 12άρι θα ακούγεται ΠΟΛΥ καλύτερα, και ΠΟΛΥ δυνατότερα από αυτό που φοράει ο champ πάνω
3. Γίνεται, αλλά δύσκολα θα καταφέρεις να φτιάξεις μία σαν του εμπορίου στα ίδια λεφτά, ειδικά αν δεν το έχεις ξανακάνει
4. Όσα έχω δει αναγράφουν τα Ohms και ίσως τα watt. Δε θυμάμαι κανένα να αναγράφει την ευαισθησία
5. Τα db, όταν μιλάμε για speakers, συνήθως αναφέρονται στην ευαισθησία του μεγαφώνου. Ευαισθησία είναι η ένταση σε decibell που μπορεί να αποδώσει ένα μεγάφωνο στο 1 μέτρο, παίρνοντας 1 watt ισχύος είσοδο. Πρακτικά, όσο υψηλότερη είναι η ευαισθησία, τόσο πιο δυνατό είναι το μεγάφωνο. Αυτό είναι σχετικό, καθώς παίζουν διάφορα άλλα πράγματα ρόλο. Αλλά γενικά, χοντρικά (αλλά όχι απαραίτητα όπως είπαμε), πιο πολλά db ευαισθησίας = πιο δυνατό μεγάφωνο
Hope it helps.