Η ιστορία και η προσφορά των Στέρεο Νόβα είναι γνωστή.
Από εκεί και πέρα, πώς σας φαίνεται η solo πορεία των Κ.Βήτα και Μιχάλη Δέλτα αντίστοιχα?
Κ.Βήτα:
ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΕΛΛΑ - η φυσική εξέλιξη απ' τους δίσκους του συγκροτήματος. Θα μπορούσε και να ήταν άλλος ένας δίσκος τους...
ΜΕΤΑ-[+Δ.Γαλάνη] - αδυνατούσα να πιστέψω πως ο ίδιος άνθρωπος που έγραφε τα κείμενα στα τραγούδια των Στέρεο Νόβα, υπέγραφε και τους στίχους εδώ... Κατα τ' άλλα, ωραία η μελωδική πλευρά του τραγουδοποιού ("Μικρή Ευχή" π.χ.)
ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ - μέχρι τώρα ο καλύτερος solo δίσκος του. Η λυρική/μελαγχολική του πλευρά στα forte της...
TRANSFORMATIONS - αυτό το CD δεν κατάφερα να το ακούσω μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω, μπορεί να λειτουργώ με "παρωπίδες", αλλά ο Μάνος Χατζιδάκις μάλλον δεν "μετασχηματίζεται" τόσο εύκολα...
Μιχάλης Δέλτα:
ΝΕΠΕΤΑ - αν και δεν μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, εδώ "φάνηκε" περισσότερο ο επονομαζόμενος "2° μέλος" του συγκροτήματος...
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ[+Τάνια Τσανακλίδου] - τον θεωρώ απ' τα καλύτερα ετερογενή "παντρέματα" των τελευταίων χρόνων. Jazz αποχρώσεις, rock πινελιές, lounge, trip-hop, deep house, πρόζα... Θα μπορούσε να ήταν και ορχηστρικός δίσκος (αν και τότε θα στερούμασταν το ταλέντο της Τάνιας, οπότε ...συμβιβάζομαι)
ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ - αυτός ο δίσκος είναι στα best μου αυτής της χρονιάς. "Γυμνοί" στίχοι, "σκοτεινές" μελωδίες σε υπόβαθρο ταχύτητας και η ερμηνεία της Δήμητρας Χατούπη "μαχαίρι στο κόκκαλο".
Απ' όλα αυτά, για μένα το "ταλέντο στη σκιά" ήταν ο Μιχάλης Δέλτα.
Εσείς τί λέτε?