Η "Εθνικιστική"πορεία έγινε ,το θέμα έμεινε...Οι Τρεις λέξεις που ήταν τουλάχιστον διασκεδαστικές πήγαν στον κάδο...Απορώ καμμιά φορά για τα κριτήρια παραμονής ενός θέματος....Το τελευταίο καιρό,συμμετέχω σε κάποια διεθνή forum και έχω ανακαλύψει το εξής δυσάρεστο.Οι "καυμένοι" οι Σκοπιανοί ,δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εθνικιστές είναι...Βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και όχι μόνο αυτούς που τους τη λένε ,αλλά και αυτούς που τους αντιμετωπίζουν σοβαρά και με συμπάθεια...Η αλαζονεία τους από τις πλάτες των Αμερικανών έχει χτυπήσει κόκκινο...Και εμείς ασχολούμαστε με τον δικό μας εθνικισμό ,ο οποίος περιορίζεται σε 500 Χρυσαυγίτες και στο 1,5% καθαρών ακροδεξιών που ψηφίζουν Καρατζαφέρη...Επίσης εντύπωση μου έκανε η χαμηλή ανταπόκριση στο θέμα μου "Το όνομα των Σκοπίων".Όταν πρόκειτε για καυγά ,ή για ατέρμονες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις είμαστε όλοι πρώτοι.Όταν είναι να πάρουμε την ευθύνη να διαμορφωθεί συνολικά μια άποψη ,μέσω της ψήφου μας(τι πιο δημοκρατικό),κάνουμε τη πάπια...
Τέλος για το ζήτημα της ηλικίας ,της ωριμότητας κλπ, σε έναν άνθρωπο 18 ετών δεν λείπουν οι γνώσεις,η αγωνιστικότητα και η κριτική σκέψη...Το μόνο που λείπει είναι η εμπειρία...Αλλά να σημειώσω και κάτι εδώ.Είναι πολύ αλαζονικό να λέτε "εμείς οι 18άρηδες".Ο καθένας πιστεύω εκφράζει τον εαυτό του...