Harucci αυτοι που τρελαινονται με αυτα που εκαναν οι παλαιοι ειναι συνηθως αυτοι που τωρα δεν κανουν τιποτα
1.Παιδια εχουμε ξεφυγει λιγο...οι Ρωμαιοι καταγονται απο τους Αρχ. Ελληνες???
2.δεν υπαρχει λαος που να ειναι πιο πολυ απογονος των Αρχαιων Ελληνων απο εμας
1.Ουτε καν!!Ηταν επηρρεασμενοι,ηταν και συμμαχοι για πολλα χρονια προ της ανοδου της ρωμης,οι ελληνες δεν τους θεωρουσαν βαρβαρους,μετεπειτα οι πολιτισμοι τους συγχωνευθηκαν,αλλα οι ανθρωποι ηταν ΛΑΤΙΝΟΙ.
2.Ας υποθεσουμε οτι το δεχομαστε αυτο(αν και εχω σοβαρες ενστασεις).Ε και τι εγινε?
?
Εμένα πάλι μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την μετάβαση από το 146 π.Χ. στο 1821 μ.Χ.;
Ελα ρε faser τι να θες να σου πουμε οτι σε αυτα τα ενδιαμεσα χρονια επαιζει ενας πολιτισμος ελληνοφωνων της ανατολικης μεσογειου (κυριως ανατολιoi)των ρωμιων και μετεπειτα αυτοι και οι εξελληνισμενοι Σλαβοι,Αλβανοι και αλλοι των βαλκανιων,εγιναν οι ελληνες.Ο δεσμος αυτων των ανθρωπων με τους αρχαιους ελληνες κατα αυτα τα χρονια ηταν κυριως η αναφορα τους απο τους δυτικους σαν greeks και οχι san romans
φίλε mesimeiaris νομίζω πως τα μπέρδεψες λίγο η κάτι άλλο θες να πεις...
καταρχάς να αποσαφηνίσουμε τα περι δυω λαών
Α) Αλβανοί΄ που η πιο γνωστή εκδοχή υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί προέρχονται από τους Ιλλυρίους. Ωστόσο κατά άλλους ιστορικούς και μελετητές υποστηρίζεται οτι οι Αλβανοί κατάγονται από θρακικές φυλές Για πρώτη φορά το όνομα της Αλβανίας φέρεται να υποδεικνύεται από τον Πτολεμαίο το Γεωγράφο (Αλβανών, Αλβανόπολις)(3, 12, 20), και τον Στράβωνα, που περιγράφει ένα βασίλειο με αυτό το όνομα στην περιοχή του σημερινού Νταγκεστάν στον Καύκασομε το όνομα παρμένο απο τομ ποταμό Αλβανό.
Β) για τους σλάβους΄ όπου πρώτη φορά γίνεται λόγος για Σλάβους τον 6 αιώνα, ενώ στον ίδιο αιώνα γίνεται πλήρη αναφορά και από τούς Βυζαντινούς ιστορικούς
Τρεις φυλές Σλάβων οι Άντες , Βένδες, Βίνδες. Οι Άντες ήταν αυτοί που πρώτη επιχείρησαν εισβολή στο Βυζάντιο , με πολεμικά μέσα. Τελικά ηττήθηκαν απο τους βυζαντινούς Αυτοί που μας ενδιαφέρουν εμάς , όμως , είναι οι τρίτοι , οι Βίνδες που μετακινήθηκαν προς το Βυζάντιο με ειρηνικούς τρόπους.
Τώρα οι φίλοι ρωμαίοι καλώς λες πως υπήρχαν κα συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής, απλά να πω πως, όταν οι Έλληνες απο διάφορες πόλεις κράτη άρχισαν την αποίκηση στα παράλια της σημερινής Ιταλίας, βρήκαν πολαπλά λιγότερους εντοπιότες (σε σχέση με τους άποικους) με χαμηλό δείγμα πολιτισμού.
Λατίνοι χαρακτηρήσθηκαν πολύ αργότερα λόγο της υποδιέστερης τοπικής διαλέκτου που δανείσθηκαν απο τους Έλληνες και δεν γνωρίζω κατα πόσο την εξέλιξαν στα γνωστά λατινικά.
Το δε greeks προήρθε απο το τουρκικό γραικός που απλά σημαίνει σκλάβος....