sid και rouf η μιση αληθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας οποτε να λειπουν τα επιγχειρηματα της wikipedia...οπως και ο sid ετσι και εγω δεν εχω τοσες γνωσεις πανω στο θεμα...με μια διαφορα οτι ο ενας μιλαει και ο αλλος οχι...εχω αποψη...ξερω οτι το σχημα της βεργινας συμβολιζει το δωδεκαθεο, οι μακεδονες λαμβαναν μερος στους ολυμπιακους αγωνες, ο αλεξανδρος ειχε κλασσικη ελληνικη παιδεια, και το μακεδονικο euro (
) εγραφε "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"... αυτα αρκουν για να ξερω την καταγωγη των μακεδονων...δεν ειναι επιστημονικη γνωμη και προφανως δεν θα την κανω με το ζορι...
οσοι θελετε να γινετε επιστημονες να πατε να γραφτειτε σε κανενα πανεπιστημιο και αφηστε αυτα τα βαρυγδουπα ποστ της ασυναρτησιας και το copy paste...sid μιας και μιλησες πρωτος για copy paste...ισχυει στην περιπτωση σου "οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται" αλλα εγω θα προτιμησω μια που λενε στο χωριο μου "ο πρωτομυριστης ειναι και ο πρωτοκλαστης"
Χαλαρωσε αρχηγε,συζητηση κανουμε οχι διαγωνισμο ποιος την μυρισε πρωτος.Μιλησα για επιλεκτικο copy paste και παραθεση ενος κειμενου στα αρχαια το οποιο το 90% του φορουμ με δυσκολια θα καταλαβει.Δεν καταλαβαινεις τι γραφω;Ελληνικα ειναι οχι Μακεδονικα.Το αν εχω γνωσεις πανω στο θεμα,ασε να το ξερω εγω καλυτερα.Ειναι δυνατον να μην κανω copy paste ενα κειμενο 300+ λεξεων και να κατσω να γραψω την κεντρικη ιδεα του πληκτρολογοντας το;
Δεν εχω τοσο χρονο για χασιμο-σορυ κιολας.Το πανεπιστημιο το εχω τελειωσει πριν 15 χρονια και απορω για το ποστ σου γενικα,στο οποιο πηρε η μπαλα και τον ρουφους,ισως λογω κοινης ιδεολογιας και σκεψεων.
Με λιγα λογια μη γαμας τη συζητηση μονο και μονο για να γραψεις κατι επι προσωπικου.Ας κανει το κιθαρα ενα ειδικο section οπου θα την λεμε ο ενας στον αλλο,για να μην τρολλαρονται οι συζητησεις στην τελικη.
Οσο για τις γνωσεις σου χαιρομαι.Αν ο εχων ελληνικη παιδεια ειναι ελληνας τοτε γιατι οι ελληναρες συμπατριωτες μας εκραζαν τον Τσεναι πριν κατι χρονια επειδη ηταν απο την αλβανια;Τωρα που παει για το δευτερο του πτυχιο στην ιατρικη με υποτροφια στην αμερικη,ειναι ελληνας η αλβανος;
Μη μου πεις πως δεν εχουν σχεση με το θεμα αυτα που γραφω με το αρχικο ποστ.Εχουν και παραεχουν,μιας και ξαναγραφω και αρχιζω και βαριεμαι αφορητα με αυτο,πως το γεγονος οτι οι μακεδονες συμμετειχαν στους ολυμπιακους και λοιπα παραδειγματα που αναφερεις,δεν αναιρουν το γεγονος οτι ηταν ενα ξεχωριστο κρατος το οποιο εν συνεχεια λειτουργησε ως κατακτητης απεναντι στο ελληνικο.
Αυτα και τελος.βαριεμαι να λεω τα ιδια και τα ιδια και εχω και τρελλο πονοκεφαλο απο την αλλαγη ωρας λογω ταξιδιου.Ελπιζω να καταλαβαινεις και οχι μονο εσυ,πως η συζητηση ειναι επικοδομητικη οταν ανταλασσονται αποψεις και οχι ειρωνιες και χαρακτηρισμοι.
Αν θελετε μερικοι να λυσουμε το μακεδονικο με "πολιτικους ορους" ας αρχισουμε να μπινελικιαζομαστε α λα Αδωνης και Πλευρης και να κανουμε και ενα διαγωνισμο ποιος την εχει πιο μεγαλη.
Καπου διαβασα οτι το γεγονος οτι οι κρητικοι μιλουν το κρητικο ιδιωμα δεν τους κανει να μην ειναι ελληνες.Καλο!
Ρωτησες τους κρητικους αν θελουν να ανηκουν στην ελλαδα;Το ξερεις οτι το 2012 συμπληρωνονται 100 χρονια απο την ενταξη της κρητης στο ελληνικο κρατος και ληγει η "συμβαση".Εκει να δεις γελια με τα εθνικια κρητικους που θελουν ανεξαρτητοποιηση.