Ψηφοφορία

Αγοράζετε cd's;

Αγοράζω cd συχνά
13 (16.9%)
Αραιά και που
16 (20.8%)
Μόνο κατεβάζω
24 (31.2%)
Και κατεβάζω και αγοράζω
23 (29.9%)
Τίποτε απ'αυτά,μόνο βυνίλιο
1 (1.3%)
Άλλο
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 77

Αποστολέας Θέμα: Αγοράζετε cd's;  (Αναγνώστηκε 18152 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Αγοράζετε cd's;
« στις: 28/03/08, 15:42 »
Αγοράζετε cd's;Συχνά;Αραιά και που;Κατεβάζετε ως επί το πλείστον;Τι απ'όλα αυτά; Και επειδή είναι και λίγο πονηρό θέμα ,μία ψήφος και μια γενική θέση για την "πειρατεία" ίσως αρκεί...
« Τελευταία τροποποίηση: 28/03/08, 15:46 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
Απ: Αγοράζετε cd's;
« Απάντηση #1 στις: 28/03/08, 16:29 »
Αγοράζω γενικώς καμιά 10αριά cd το χρόνο. Αντιγράφω cd όταν δεν υπάρχει περίπτωση να τα πληρώσω για να τα πάρω. πχ ένα άλμπουμ από ένα νέο συγκρότημα θα το κατεβάσω για να τους ακούσω και αν μου αρέσουνε θα αγοράσω τα επόμενα άλμπουμ. Ή πχ κατεβάζω τώρα κάτι side projects, live albums κα από Dream Theater. Όμως έχω ήδη αγοράσει όλα τα στούντιο άλμπουμς τους, όλα τα dvd τους, κάτι ντέμο τους και κάτι live albums τους και αρκετά side projects. Επομένως δεν νιώθω ενοχ'ες που κατεβάζω μερικές δουλειές τους όταν έχω αγοράσει το 75% απ αυτές.
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #2 στις: 28/03/08, 16:34 »
και εγω αγοραζω....καπου στα 8-12 cd's τον χρονο....προσπαθω να ειμαι συνεπης με τις αγαπημενες μου μπαντες....κατεβαζω πολυ ...εως παρα πολυ δε λεω....αλλα αμα ακουσω κατι καλο σιγουρα το θελω στην δισκοθηκη μου...και αν αφτο συνεπαγεται με αξιοπροσεκτο artwork τοτε η προτροπη ειναι μεγαλυτερη...

Αποσυνδεδεμένος Panos-Echidna

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • Echidna Myspace
« Απάντηση #3 στις: 29/03/08, 11:57 »
Πλέον αγοράζω μόνο ότι έχω ήδη ακούσει... Κάθε φορά που μπαίνω σε δισκάδικο πάντως παίρνω και από 3-4 cdιά :P

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 29/03/08, 12:51 »
Ναι, συνήθως δίσκους δεκαετιών '70 κ '80, μετά από προσεκτική έρευνα αγοράς.

Αλλά αυτό που αγοράζω σίγουρα είναι Live DVD μέσω Amazon/e-bay τα οποία συνήθως δεν τα βρίσκω Ελλάδα.

Πάντως, αξίζει έστω τους αγαπημένους μας δίσκους από κάθε μπάντα, να τους αγοράζουμε αυθεντικούς, ώστε μετά από 10-20 χρόνια, να μένει κάτι υλικό να θυμόμαστε...
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

Αποσυνδεδεμένος Metal_Throne

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • tsabacopia.gr
« Απάντηση #5 στις: 29/03/08, 15:09 »
Κατεβάζω, αγοράζω, αντιγράφω.  :) :)

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αγοράζω γύρω στα 150 - 200 cd το χρόνο, κυρίως Rock - Metal δεκαετιών 70-80 και λίγο 90

Κατεβάζω πολλά και αντιγράφω επίσης πολλά. Μακάρι να είχα τα φράγκα να τα αγόραζα όλα. Πάντως ότι μου περισσεύει το τρώω στη μουσική (δίσκοι- συναυλίες κλπ) αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Η αλήθεια είναι οτι μόλις εμφανίστηκαν τα P2P προγράμματα δεν αγόραζα συχνά, αλλά ο ήχος και η αίσθηση του original δεν είναι ίδια σε καμία περίπτωση, οπότε και επανήλθα.

Προσωπικά η πειρατεία με ωφέλησε από την άποψη οτι οι αγορές μου είναι "ελεγμένες". Οι μόνοι δίσκοι που αγοράζω ενώ δεν μου πολυαρέσουν είναι αυτοί που χρειάζομαι για να "κλείσω" τη δισκογραφία κάποιας μπάντας.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 29/03/08, 16:02 »
Εγω πρεπει να αγοραζω καμια 30αρια σιντι το χρονο.Πολλες φορες κυνηγαω τις προσφορες κλπ αλλα σε καποιες ιδιατερες περιπτωσεις δεν αντιστεκομαι και δινω τις 20αρες.Φυσικα κατεβαζω κιολας..Τους τελευταιους 2 μηνες μαλιστα η αναλογια κατεβασματος/αγορας ειναι πολυ μεγαλη.Παρολαυτα σιντι θα παιρνω και θα συνεχισω να παιρνω.Οι περισσοτεροι λογοι ειναι αυτονοητοι  καποιοι πιο προσωπικοι.Επισης ακους μπολικη μουσικη στο μαισπεις.

Επσης δεν αντεχω να ακουω ανθρωπους που λενε οτι ΜΟΝΟ κατεβαζουν και εχουν τις πιο αισχρες δικαιολογιες για αυτο.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 29/03/08, 16:08 »
Εγώ πουλάω cd πια

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • If it's too loud, you are too old!
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #8 στις: 29/03/08, 16:35 »
Αγοράζω πολλά CD... Αναλόγως τις οικονομικές μου ανάγκες κάθε περίοδο, αγοράζω από 2 CD την εβδομάδα έως και 2 CD τον μήνα. Αλλά τα Χριστούγεννα και τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη που είναι οι δισκογιορτές κάνω κάτι τρελά ντου και αν δεν έχω από το μαγαζί χωρίς να έχω πάρει 4 CD τουλάχιστον.

Και απο download δεν το συζητώ...

Αποσυνδεδεμένος Fusalida

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Πως ο πόνος και η συντριβή γίναν τεχνη στην tv?
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 29/03/08, 17:49 »

Αγοράζω αρκετά cd's το χρόνο σε αναλογία με την οικονομική μου κατάσταση, γύρω στα 15-20. Πριν το αγοράσω είτε θα το έχω ακούσει στο δίκτυο, είτε με κάποιον άλλον τρόπο, από κάποιο φίλο, από κάποιο live. Αγοράζω κυριώς δουλειές, που βλέπω ότι χρειάζονται στήριξη ή παλαιότερων δεκαετιών που δε βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο. Κατεβάζω πολύ τον τελευταίο καιρό, λόγω και της γρήγορης σύνδεσης της σχολής και αντιγράφω συχνά πυκνά!

Λίγο από όλα δηλαδή. Αλλά πιστεύω, ότι για κάποια πιο μικρή ή νέα μπάντα/καλλιτέχνη που μας αρέσει, η αγορά της δουλειάς τους είναι πραγματική στήριξη γι'αυτούς!
Ποιο θρόνο θέλουν να σου δώσουν, που η Άτροπος δε θα τον πάρει;
Φερνάντο Πεσσόα

www.arrwstherinys.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #10 στις: 31/03/08, 15:00 »

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αγοράζω γύρω στα 150 - 200 cd το χρόνο, κυρίως Rock - Metal δεκαετιών 70-80 και λίγο 90

:o :o :o :o :o
μα καλα πως γινεται αυτο??σχεδον ενα cd ανα μιαμιση μερα.....
με τοση εμπειρια...να τολμησω να σε ρωτησω που βρισκεις τις καλυτερες τιμες....?

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • tsabacopia.gr
« Απάντηση #11 στις: 31/03/08, 19:00 »

:o :o :o :o :o
μα καλα πως γινεται αυτο??σχεδον ενα cd ανα μιαμιση μερα.....
με τοση εμπειρια...να τολμησω να σε ρωτησω που βρισκεις τις καλυτερες τιμες....?

Λοιπόν...κατ' αρχην δεν αγοράζω από Internet μιας και δεν τα πάω καλά με κάρτες, πιστωτικές κλπ κλπ. Αν δω κάτι που το θέλω πολύ, αγγαρεύω κάναν κοληττό.

Επειδή αγοράζω κυρίως "παλιά" μουσική (70ς - 80ς και λίγο 90s), έχω τη δυνατότητα να βρίσκω φτηνά cd. Στα Μετρόπολις όλος ο back catalogue είναι στο σφυρί. Το Media Markt επίσης έχει αρκετά καλές τιμές και παίζουν πολλές προσφορές στα 2-3 ευρώ. Πρόσφατα είχε βγει όλος ο κατάλογος της Black Lotus στα 3 Euro. Είχα βρει επίσης  από Alice Cooper δυό τρία cd στα 2 ευρώ κάτι Pro Pain και πολλά άλλα.

Επειδή γυρνάω σε διάφορα φόρα, τσεκάρω πάντα αγγελίες για βινύλια - cd από ιδιώτες οπού όλο και κάτι βρίσκω. Και για 70s αλλά και Metal Used έχω επίσης συγκεκριμένο μαγαζί στο Μοναστηράκι που ψωνίζω αρκετά συχνά. σε τιμές από 6 - 9 €

Πολλά μπορώ να τα βρω στο net πιο φτηνά αλλά νταξ, γουστάρω να γυρίζω και λίγο να βλέπω καμιά φάτσα...κλασσικά πράγματα.

Παντως πάνω από 12 euro για cd δεν δίνω.

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #12 στις: 31/03/08, 22:37 »
σωστο σε βρισκω....black lotus??δισκογραφικη δεν ηταν αυτη??υπαρχει ακομα?

Αποσυνδεδεμένος Panos-Echidna

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • Echidna Myspace
« Απάντηση #13 στις: 01/04/08, 20:24 »
μπαααα

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 01/04/08, 20:39 »
Well, είναι ένα απο τα κολλήματα μου δυστυχώς όσο και αν φαίνεται κάπως, να έχω στα χέρια μου τους αυθεντικούς δίσκους κάποιων αγαπημένων τραγουδοποιών και συγκροτημάτων... Γιαυτό και ξοεδεύω ετησίως μέχρι τώρα πολλά χρήματα σε σιντί, αν και αμφιβάλλω αν θα είμαι σε θέση να το κάνω του χρόνου ως φοιτήτρια...Οπότε καλό είναι να έχω ήδη μια καλή και προσεγμένη συλλογή απο τώρα αφού ακόμα πληρώνει ο μπαμπάκας μου..  ;D
  Από την άλλη αγοράζω πολλά σιντίς που βρίσκονται σε προσφορές.Τώρα δεν μπορώ να αναφέρω ονόμα δισκοπωλείου ( αλλά είναι πολύ γνωστό βασικά οπότε οι πιο πολλοί θα καταλάβετε για ποιό μιλάω  ;D), το οποίο σε μπάντες οι οποίες δεν έχουν ευρύτατη ''πέραση'' και καλά στο κοινό εχουν τις δισκογραφίες τους σε τιμή 6.90 ευρόπουλα! Με αποτέλεσμα να έχω όλη τη δισκογραφία του Γκάλαχερ, των Μετάλικα, του Μπομπ Ντυλαν και πολλών άλλων ροκ και μέταλ καλλιτεχνών με  σχετικά χαμηλό κόστος..! :D Σε αυτές τις περιτπώσεις χαίρομαι που η μουσική που ακούω δεν χαίρει ευρείας συμπάθειας..! ;D

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 01/04/08, 21:11 »
Ναι αγοράζω, αφού πρώτα ακούσω κάτι και μ αρέσει.
Βασικά τώρα θέλω να αποκτήσω όλη τη δισκογραφία των αγαπημένων μου ελλήνων καλλιτεχνών (ευτυχώς είναι πολύ συγκεκριμένοι) και είμαι σε καλό δρόμο!  8)
Από εκεί κ πέρα υπάρχουν για κάποια συγκροτήματα συλλογές που περιέχουν όλη τη δισκογραφία τους και ίσως στο μέλλον να αναζητήσω κάποιες. Πάντως γενικά νομίζω ότι είναι ωραίο να έχεις στα χέρια σου την αυθεντική δουλειά ενός καλλιτέχνη που αγαπάς και έχει συλλεκτική αξία. Εν γένει συμφωνώ με την απο πάνω!

Well,

:P :P
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • tsabacopia.gr
« Απάντηση #16 στις: 02/04/08, 13:24 »
To να αγοράσει κανείς σήμερα καλή και φτηνή μουσική είναι το μόνο εύκολο. Το θέμα είναι να  θέλει. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες της πολύ πλάκας.

Αποσυνδεδεμένος Neikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Deserted Sea
« Απάντηση #17 στις: 02/04/08, 16:19 »
To να αγοράσει κανείς σήμερα καλή και φτηνή μουσική είναι το μόνο εύκολο. Το θέμα είναι να  θέλει. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες της πολύ πλάκας.

εγω θελω να αγορασω το νεο δισκο των Septic Flesh, Primordial, Avantasia και Earth....ξερεις ποσα πρεπει να δωσω??δε λεω αγοραζονται σιγα σιγα....αλλα οχι φτηνα οπως αναφερεις....

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #18 στις: 02/04/08, 16:51 »
Εντάξει, οι καινούριες κυκλοφορίες είναι λογικό να είναι πιο ακριβές από παλιούς τίτλους... Αν και το κύριο μέρος της ευθύνης το έχουν οι δισκογραφικές και οι εισαγωγείς. Πάντως πιο mainstream τίτλοι (βλ. Coldplay κλπ) βγαίνουν σε mid price στο τρίμηνο για να αδειάσουν λίγο από το stock οι εταιρίες με αποτέλεσμα να παίρνεις καινούριους τίτλους με 11 και 12 Ε. Και δεν νομίζω να ψάξει κανείς τις προσφορές και να μην βρει κάτι που να του αρέσει ή να λείπει από την δισκοθήκη του...

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 02/04/08, 17:25 »
σωστο σε βρισκω....black lotus??δισκογραφικη δεν ηταν αυτη??υπαρχει ακομα?

Η Black Lotus δεν υπάρχει εδώ και καιρό...

Προσωπικά, αγοράζω cd...όχι όσο παλιά, αλλά 12-25 cdια το χρόνο τα αγοράζω...

Αποσυνδεδεμένος Ax_Wield

• Παλιός
  • Nothing is real!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 02/04/08, 17:57 »
Όποιος θέλει να αγοράζει αυθεντικά πολύ απλά το κάνει και θυσιάζει άλλα πράγματα...είναι θέμα καθαρά το πως το βλέπει ο καθένας...προσωπικά αγοράζω πολλά cd (1-2 την εβδομάδα περίπου) και τα ακούω τουλάχιστον 3 φορές το καθένα προτού αγοράσω κάτι άλλο αλλιώς δεν έχει νόημα...κατεβάζω για να τσεκάρω τι θα αγοράσω και φυσικά δίσκους που δε μπορώ να βρω με τίποτα...η δισκοθήκη μου όμως αποτελείται μόνο από αυθεντικά cd...και ρωτάω όλους αυτούς που κατεβάζουν συνεχώς: Τα ακούτε όλα αυτά που κατεβάζετε; Κι ακόμα και να τα ακούτε προλαβαίνετε να 'νιώσετε' το άκουσμα και να το βιώσετε όπως επιβάλλει η μουσική; Ο φίλος Metal Throne το έθεσε σωστά...το θέμα είναι να θέλεις, τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες...πηγαίνετε μια βόλτα στα δισκάδικα και τσεκάρετε απλά τις προσφορές...6.90 ευρώ μια στο τόσο δεν είναι και τίποτα τρομερό...και για να κλείσω κάτι τελευταίο...έχω ένα φίλο ο οποίος αγοράζει αυθεντικά cd περίπου 10 την εβδομάδα από second hand καταστήματα (ελαφρως μεταχειρισμένα)...σα να το πάιρνεις καινούργιο σε τιμές 3-4 ευρώ και μιλάμε και για καινούργιες κυκλοφορίες...η δισκοθήκη του αριθμεί περίπου 6000 αυθεντικά cd...ψάξιμο και όρεξη θέλει παιδιά!
« Τελευταία τροποποίηση: 02/04/08, 18:00 από Ax_Wield »

Αποσυνδεδεμένος Son of the sun

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • Therion Official Website
« Απάντηση #21 στις: 03/04/08, 01:27 »
Κατεβαζω παρα πολλα απο τ νετ...Εχω περιπου 400 γιγα μουσικη...Παρολα αυτα αλλη αξια εχει τ σιντι,ο σκληρος θα καει καποια στιγμη,οτι και να κανω...ενω τ σιντι μ τν σωστη προσοχη μενει ανέπαφο γ πολλα χρονια!Δν εχω μεγαλη συλογη απο σιντι(γυρω στ 250 σιντι) αλλα οσο μπορω,αγοραζω σιντι(μιας κ εκτος τν αλλο ετσι διχνω σεβασμο στν καλλιτεχνη π γουσταρω ν ακουω!)Το μηνα γυρω στ 24-28 ευρω μ βγαίνει γ 4 σιντι.(Αγοραζω περισσοτερο τς προσφορες,μιας κ τ περισσοτερα κλασσικά που ψαχνω ειναι στς προσφορες!)
Παντως πρεπει να σκεφτουμε πως αυτο που κανουμε με τ downloading ειναι ακριβως τ ιδιο μ τ να μπεις στ μαγαζι κ να κλεψεις τ σιντι(κ το λεω εγω που τ εχω ξεσκίσει!) Αυτα.... :) 
The burden is mine...
The burden is mine....Alone....

Αποσυνδεδεμένος RORY GALLAGHER

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 03/04/08, 14:21 »
Εγώ αγόραζα πολλά (καμια δεκαριά το μήνα) αλλά μόλις μπήκε η ντιεσελ (πριν 2 χρόνια) το κοψα μαχαίρι. Το κουλό είναι ότι τα περισσότερα που κατεβάζω τα καίω σε σιντί και φτιάχνω και εξώφυλα κανονικά!

Η μλκια είναι ότι πρέπει να παίρνεις καλά cd γιατί δεν αντέχουν στο χρόνο όσο τα κανονικά :(
.......sex fai skata kai ypnos!

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • tsabacopia.gr
« Απάντηση #23 στις: 04/04/08, 10:19 »
To έκανα και γω κάποτε. Και μόλις έφτιαξα ένα καλό ηχοσύνολο και άκουσα μερικά, τα πέταξα όλα.

Αποσυνδεδεμένος Fteo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • The Thermoshredders
« Απάντηση #24 στις: 04/04/08, 15:39 »
...Το κουλό είναι ότι τα περισσότερα που κατεβάζω τα καίω σε σιντί και φτιάχνω και εξώφυλα κανονικά!...
Και εγώ το έκανα αυτό και κατέληξα τα περισσότερα να τα έχω πάρει γνήσια και τα αντίστοιχα αντιγραμμένα τα έδωσα από δώ και από εκεί...