Βρε παιδιά, έκανα μια γρήγορα "βόλτα" σε αρκετά κομμάτια της φετινής Eurovision, και δεν πιστεύω στα αυτιά μου.. Άραγε οι "συνθέτες" που τα έγραψαν ξέρουν τι σημαίνει μελωδία; Όλα τα κομμάτια φαίνονται σαν να γράφτηκαν στο πόδι, σε 5 λεπτά, πετώντας 5 συγχορδίες με όποια σειρά κάτσει.. Πραγματικά όταν ήμουν μικρότερος έγραφα τέτοια κομμάτια, τα ηχογραφούσα γιατί εκείνη τη στιγμή μου φαινόντουσαν χαριτωμένα και μετά από μία ώρα που τα ξανάκουγα πέταγα την κασσέτα.. Έλεος, λίγη μουσική αισθητική.. Ακόμα και της Τουρκίας που ειπώθηκε ότι κάπως ξεχωρίζει με άφησε παγερά αδιάφορο.. 4 ακόρντα και πολλά λέω.. Καλά για το δικό μας δεν το συζητάω.. Εδώ δεν μου άρεσε το κομμάτι της Παπαρίζου που βγήκε και πρώτο άλλωστε.. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την μουσική που ακούω γιατί θεωρώ τον εαυτό μου all around ακροατή.. Ότι είναι όμορφο το ακούω και ας είναι και house.. Πραγματικά την καταντήσανε την eurovision διαγωνισμό χορογραφίας και πιο μικρού (σε επιφάνεια) φορέματος..
Θα μου πουν πολλοί, καλά περιμένεις ποιότητα στη eurovision; Δεν ξέρω.. Πριν αρκετά χρόνια ο θεσμός μου άρεσε και πραγματικά καθόμουν να το δω το Σάββατο που έπαιζε.. Θυμάμαι ότι είχε μια γοητεία.. Έβλεπες σε πρώτη μετάδοση το τραγούδι που εκπροσωπούσε την Ελλάδα εκείνο το βράδυ.. Δεν υπήρχαν promotion tours, ημιτελικοί και άλλες τέτοιες αηδίες.. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κομματάρα της Βόσσου, την Άνοιξη, το φόρεμα-κεφαλογραβιέρα της Γαρμπή, τον Μπίγαλη (απίστευτη μορφή των 90's

).. Μην ξεχνάμε ότι η eurovision έβγαλε και μια Celine Dion.. Είναι πολλά τα χρήματα μάλλον

.. Έχω να δω 5 χρόνια eurovision όχι από σνομπισμό και αναγνώρισης του χαμηλού επιπέδου, αλλά από καθαρή αδιαφορία και μάλλον φέτος θα είναι η 6η συνεχής χρονιά.. Ας το πάρει η καλύτερη με διαφορά στήθους

..
Edit: ΟΚ, η Καλομοίρα δεν ξέρει να τραγουδάει αλλά θα την κοροϊδεύει όλη η Ευρώπη αν και στον τελικό το μικρόφωνο της κοπέλας που κάνει δεύτερη φωνή είναι πιο δυνατά από το δικό της..
Edit 2: Μόλις άκουσα την συμμετοχή της Ιρλανδίας.. Απλά τραγικοί.. Πραγματικά αμαυρώσανε την κυριαρχία τους με τις σερί νίκες που είχαν επιτύχει πριν αρκετά χρόνια.. Αν θέλεις να κράξεις, καλύτερα να απέχεις.. Αυτό το πράγμα ήταν βδελυρό

..