Οι λόγοι για τους οποίους δεν μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω είναι αρκετοί και δυστυχώς ένας από αυτούς δεν είναι ότι πήγα διακοπές….
1ον Η απάντησή μου εμένα με κάλυψε και δεν θεώρησα ότι πλέον υπάρχει κάτι χρήσιμο να πω ώστε να βοηθήσω στη συνέχιση της συζήτησης,
2ον Δεν μου ζήτησε κανένας περαιτέρω διευκρινήσεις ή ενημέρωση για να μπορώ να συνεχίσω το θέμα,
3ον Απαντήσεις όπως αυτές:
Και μονο που βλεπω σωματειο ελληνων ρεφλεξολογων κοντευω να κανω εμετο......
Εκτός αυτού.... απατεώνες είναι. Γιατί να τους σεβαστώ? Αυτοί σέβονται την ασχετοσύνη (και πολλές φορές το πρόβλημα υγείας) των "πελατών" τους?
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι για τα πανηγύρια.
Εγώ ξέρω ότι είναι απατεώνες.
Το μόνο που μου προκαλούν είναι να τις αγνοήσω για τον πολύ απλό λόγο ότι ποτέ δεν θα έκανα
ΚΑΜΙΑ συζήτηση με
ΚΑΝΕΝΑΝ από τη στιγμή που θα έπαυε να μου μιλάει με τον ανάλογο σεβασμό.
Πριν συνεχίσω την απάντησή μου θα ήθελα να αναφερθώ στις παρακάτω φράσεις:
εβγαλε ενα αρθρο διαφημιζοντας αυτο που κανει
Α
πλά εύχομαι, τα λεφτά που θα χάσει στη διαδικασία, να μην τα ζητήσει πίσω από το Βραζίλη επειδή "διάβασε την αγγελία στο kithara.gr" και ήταν τελικά απάτη.
και να πω ότι στην πρώτη μου απάντηση είπα ότι «δεν έχω τον χρόνο να ενασχοληθώ με την Ρεφρεξολογία…»
που σημαίνει ότι δεν ψάχνω για πελάτες… Το άρθρο μου ζητήθηκε από κάποια μέλη προς ενημέρωσήν τους και εδώ μπορείτε να το δείτε :
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=63791.0Μια «αναγνωρισμένη» σχολή από το κράτος είναι η Natural Health Science από την οποία αποφοίτησα κι εγώ.
Εγώ έχω κάνει πρακτική στο νοσοκομείο «ΩΝΑΣΕΙΟ», αναλαμβάνοντας 4 ασθενείς προ και μετεγχειρητικά, για τους οποίους έχω κάνει αναφορά για την κατάσταση της υγείας τους πριν και μετά την ρεφλεξολογία στο τέλος της φοίτησής μου.
ΛΥΠΑΜΑΙ καποιον που θα γυρισει την πλατη του στην κλασσικη ιατρικη κ θα στραφει σε τετοιου ειδους τεχνασματα..
Καταρχήν να ΞΑΝΑπώ ότι η Ρεφλεξολογία δεν είναι ΠΑΡΑιατρική αλλά Εναλλακτική ιατρική και έχει γίνει πια αποδεκτή ακόμα και από τους γιατρούς της κλασικής Ιατρικής, κάποιοι εκ των οποίων έχουν αρχίσει ήδη να συνεργάζονται με εναλλακτικούς θεραπευτές. Η Εναλλακτική Ιατρική λοιπόν δεν
παραμερίζει την κλασική Ιατρική αλλά κατά κάποιον τρόπο την
συμπληρώνει. Στα βασικά θέματα των εξετάσεων υπήρχαν οι εξής «παρατηρήσεις»:
1ον Ένας Ρεφλεξολόγος δεν κάνει ποτέ διάγνωση,
2ον Δεν δίνει φάρμακα και φυσικά
3ον Με την παραμικρή υποψία ότι είναι απαραίτητο για τον ασθενή , ο ρεφλεξολόγος πρέπει να τον παραπέμψει
στον γιατρό του.
σκεπτικο που λενε/λετε οι ρεφλοξολογοι πως οι παλαμες κ τα πελματα ειναι ο καθρεφτης της ψυχης
Όχι, οι παλάμες και τα πέλματα δεν είναι «ο καθρέφτης της ψυχής» απλώς έχουν «αντανακλαστικά σημεία» από όλο το σώμα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνοντας πιέσεις σε κάποιο σημείο της παλάμης μπορείς να βοηθήσεις το ανάλογο σημείο του σώματος.
Η ρεφλεξολογία, καλώς ή κακώς (για κάποιους) πολύ σύντομα θα εξαπλωθεί και θα την χρησιμοποιεί πολύς κόσμος (κάτι το οποίο ήδη γίνεται), αν λοιπόν έχετε αντίρρηση πάνω σ’ αυτό εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να την εκφράζετε και ας είναι αντίθετη με τη δική μου ιδεολογία, όπως όμως έχω ξαναπεί, βρείτε τον σωστό τρόπο χωρίς να προσβάλλετε και να ισοπεδώνετε τα πάντα. Προσωπικά σας καλώ σε μια συνάντηση να μου πείτε τις αντιρρήσεις σας, να σας πω γιατί εγώ το πιστεύω και να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση και φυσικά να μου απευθύνετε τον λόγο με τον ανάλογο σεβασμό που μου αξίζει.
zeromancer: Αν πιστεύεις ότι «εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!» γιατί δεν σκέφτεσαι και το ενδεχόμενο «εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν ρεφλεξολογία ,δεν μπορεί να κάνουν λάθος, κανε κι εσύ…» ??
Αυτά από μένα, η πρότασή μου για συζήτηση είναι πάντα ανοιχτή.