κοίταξε να δεις, επειδή βάφω και σπίτια γενικά, και μέταλλα, και έπιπλα θα σου πω μερικά πράγματα.
Στα ξύλα πριν γίνει οτιδήποτε, τα τρίβουμε για να γίνει σαγρέ η επιφάνεια και να έχει καλύτερη απορρόφηση.
Προσοχή!: όχι υπερβολικό τρίψιμο.
Το αστάρι το περνάμε διότι έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μία πολύ λεπτή κρούστα, και να τραβάει καλύτερα το χρώμα. Επίσης μονώνει.
Είναι αλήθεια ότι αν την περάσεις αστάρι μπορείς από πάνω να του περάσεις λαδομπογιά (ντούκο), αν κατάλαβα καλα ότι έχεις πάρει,
για μέταλο δλδ, αλλά δεν ξέρω τι επηρροή θα έχει στον ήχο της κιθάρας. Δεν είναι πόρτα βλεπεις, είναι μουσικό όργανο..
Περνάς το χρώμα προσεκτικά, και θα ήταν καλό να το περάσεις 2 φορές αφού στεγνώσει καλά.
Τέλος (αν θες) περνάς το βερνίκι το γυαλιστερό για να γυαλίσει.
Πιθανά προβλήματα:
Ανάλογα το πόσο καλοσυντηρημένο είναι το ξύλο μπορεί να τραβήξει αλλού περισσότερη μπογιά, και αλλού λιγότερη, ανάλογα με το πόσες φορές θα την περάσεις, διότι όλα τα πράγματα έχουν συγκεκριμένη απορροφητικότητα.
Το ίδιο ισχύει και για το γυαλιστερό βερνίκι, οπότε καλό θα ήταν να πάρεις βερνικόχρωμα. δλδ και χρώμα και βερνίκι μαζι.
Πας σε ένα μαγαζί τους δείχνεις το χρώμα που θές και στο φτιάχνουν ακριβώς.
Ξαναλέω: ΔΕΝ έχω βάψει μουσικό όργανο, αλλά έχω φάει τα ξύλα με το κουτάλι και τα μέταλα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Βασικά δεν έχω καταλάβει πως θες να το κάνεις...