Και τώρα βγαίνουνε ήχοι "μπασταρδεμένοι" με στοιχεία ψιλοροκ, ψιλομέταλ, ψιλο hip-hop, ψιλο-τρανς, ενίοτε με Εθνικ στοιχεία.
Αυτό όμως κάπου κουράζει τα αυτιά, ή δεν τα ευχαριστεί, γιατί λείπει η ΒΑΘΕΙΑ ΡΥΘΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΗΧΟ, ΣΤΑ ΑΚΟΡΝΤΑ, ΤΙΣ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ.
Πράγματι αυτά λείπουν από τη σημερινή μουσική γενικότερα.
Και όντως είναι σπαστικό το γεγονός ότι η μουσική μπασταρδεύτηκε και ακόμα και οι ίδιοι οι μουσικοί έχουν χάσει τον σαφή προσανατολισμό τους.
Αλλά ξέρεις τι πιστεύω; Για εμένα, το πρόβλημα με τους Scorpions δεν είναι το μπαστάρδεμα. Δε με πολυπειράζει ότι το 1999 το γύρισαν στο ποπ-ροκ με το Eye to Eye, ούτε που το 2004 άρχισαν οι "ψιλομεταλιές" στο Unbreakable κλπ. Βέβαια, άλλους αυτές οι αλλαγές τους ξενίζουν. Δικαίωμά τους.
Εμένα, όμως, αυτό που δεν μ' αρέσει είναι ότι τα τραγούδια που βγάζουν τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ να τα ακούς. Είναι τραγούδια που κατ' εμέ γράφτηκαν στο πόδι.
Τα riffs που βγάζει πλέον ο Schenker είναι της πλάκας, είναι αστεία σε σχέση με αυτά που έγραφε παλιά. Όταν εγώ έχω συνηθίσει στα riffs επιπέδου The Zoo και Rock You Like a Hurricane τι να μου κάνει το Blood Too Hot από το Unbeakable? Το ακούω και γελάω. Νομίζω πραγματικά ότι απλώς έπιασε την κιθάρα, έπαιξε δυο ακόρντα και το έκανε τραγούδι. Ε, λοιπόν τέτοια τραγούδια μπορώ να βγάλω κι εγώ. Είναι τραγούδια "του κιλού". Δεν πρεσβεύουν τον καλύτερο (για μένα) συνθέτη της Hard Rock, τον Rudolf Schenker. Θα ήταν ίσως καλούτσικα για ένα καινούριο συγκροτηματάκι που κάνει τις πρώτες του προσπάθειες. Αν δεν ήταν η φωνή του Meine, και δεν τα κυκλοφορούσαν οι Scorpions αλλά κάποια άλλοι, αυτά τα τραγούδια δεν θα τύγχαναν αναγνώρισης.
Βέβαια, δε ξέρω, ίσως και τα παλιά καταπληκτικά τραγούδια να τα έβγαζε έτσι απλά, και τώρα του τελείωσε η έμπνευση.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, τα καλύτερα κομμάτια των Scorpions είναι αυτά που έχουν γραφτεί στο πιάνο (άποψή μου). Τα ρυθμικά της Flying V πια δεν ξεσηκώνουν, και τα σολαρίσματα της Explorer δεν συναρπάζουν.
Επίσης, Filipaster δεν νομίζω ότι οι Scorpions είναι δυνατό να έχουν πίεση από δισκογραφική εταιρεία. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχαν χρόνο να γράψουν καλά τραγούδια. Δε μπορεί να είναι αυτό. Πια δισκογραφική εταιρεία θα πιέσει τους Scorpions, τώρα πλέον; Ίσα ίσα το αντίθετο.
Αν υπήρξε ποτέ πίεση ήταν επί εποχής παραγωγού Dieter Dierks. Αυτός τους πίεζε πολύ, γι' αυτό και έκαναν προκοπή. Τότε ήταν που οι Scorpions μεγαλούργησαν.
Αυτός πρέπει να ήταν τρομερός παραγωγός. Αλλά τελικά αποδείχτηκε κι αυτός κλεφτάκος και το διαλύσανε.
Όταν έβλεπα το αρχικό βιντεάκι στο cd του unbeakable, και έλεγε ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός που δούλεψε μαζί τους σε αυτή τη δουλειά (δεν θυμάμαι όνομα) ξέρει τους Scorpions καλύτερα από οποιονδήποτε, και ξέρει τι χρειάζεται ώστε να η μουσική να αντιπροσωπεύει τους Scorpions, ψάρωσα. Σκέφτηκα ότι επιτέλους βρέθηκε ο άνθρωπος που χρειάζονταν τόσα χρόνια.
Αλλά μετά ήρθε η απογοήτευση. Ακόμα κι εγώ ξέρω τη μουσική των Scorpions καλύτερα από αυτόν τον άσχετο.
Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να σταματήσουν να βγάζουν μουσική, και τέτοια χαζά.
Όπως είπε και ο Φίλιππος:
η γνωμη μου για αυτο το συγκροτημα δε αλλαζει.......