να θεωρησω οτι εισαι ενας θρησκοκ**λος που νομιζει οτι η ενασχοληση με τις θρησκειες ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που χει κανει στην ζωη του...
Εχεις να κανεις με εναν ανθρωπο που πιστευει στην σωστη εκπαιδευση και θεωρει πως το σχολειο πρεπει να αναπτυσσει την ικανοτητα των παιδιων να εχουν κριτικη σκεψη και να τα παρακινει να μελετουν και σε εξωσχολικη βαση.
Μαλλον για αλλη μια φορα, εχεις μπερδεψει την εννοια Χριστινικη πιστη με τον ορο της Θεολογιας! Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα κι αν και ειμαι Χ.Ο., δηλωνω πως το μαθημα των θρησκευτικων πρεπει να γινει πιο γενικο.
Εαν σε ενοχλει που υπαρχει στα σχολεια, βαλε εσυ τη Σεξολογια, για να κανεις τα παιδια πιο...ωριμα?

πραγματικα η εμμονη σου με τη θεολογια ειναι σημειο αναφορας,κανεις λες και θιγουμε δεν ξερω και γω τι.
δεν ειπα να μην υπαρχει μαθημα θρησκειολογιας,ειπα δεν ειναι τοοοσο απαραιτητο.ειναι πολλες επιστημες και πολλες ασχολιες πολυ πιο σημαντικες απο την θεολογια και δεν βρισκω τον λογο της 10ετης παραδοσης θρησκευτικων.
Παλι μιλας για την παραδοση, ομως ο ιδιος δεν ξερεις καν τι ειναι θεολογια και τι ειναι θρησκειολογια. Δεν ξερω απο που εμαθες αυτη την εκφραση, αλλα οποιος στην ειπε ή με οποιο τροπο κολλησε στο κεφαλι σου, πρεπει να τη βγαλεις, γιατι δεν ισχυει αυτο που λες! Γιατι εαν το παμε ετσι, θα πρεπει να θεωρουμε και "παραδοσιακη Γυμναστικη"! Λες κι εχουμε κανει και καμια ιδιαιτερη πορεια απο τη Γυμναστικη του σχολειου,ετσι;
Θιγεις ενα μαθημα το οποιο εχει τις δυνατοτητες
με τις καταλληλες αλλαγες να γινει ισως το πιο φιλοσοφικο μαθημα ολων των ταξεων! Μεσα σε 1-2 χρονια δεν μπορει να γινει καμια αναφορα παρα μονο "ο,τι πιασει ο ποπος μας και ο τελευταιος κλεινει και την πορτα"
μου λες οτι τα μαθηματα που παρεθεσα ειναι γελοιοτητες.μηπως ομως γελοιο ειναι να πιστευεις οτι μεσα απο το μαθημα της θρησκειολογιας καποιος θα εμβαθυνει και θα επιλεξει την θρησκεια που του ταιριαζει?που στον κοσμο γινεται αυτο,πες μου!
Ναι, ειναι γελοιοτητες! Μα...Σεξολογια; Τριτη Ξενη γλωσσα?! Εδω μετα βιας μπορουμε να κανουμε καπως τα μαθηματα που γινονται τωρα στο σχολειο! Δηλαδη
συγκρινεις τη φιλοσοφια με το σεξ? Υπεροχη συγκριση, ομως μπορει να κανεις ο,τι θελεις στο κρεβατι σου, αλλα στο γραφειο μας μελεταμε που και που ( εκτος απο το να σπρωχνουμε πραγματα

).
Γιατι πρεπει να κοιταμε τι γινεται στον κοσμο; Δηλαδη εαν παει να πνιγει ο γειτονας μας, θα παμε κι εμεις; Αλλη μια γελοιοτητα! Βρες καλυτερο επιχειρημα! Για ολα υπαρχει η πρωτη φορα, κι αν σε ενοχλει, μπορεις να πας σε εκεινο το μερος του κοσμου που δεν γινεται η πρωτοτυπια!
μηπως πιστευεις οτι οι ελληνες στο σχολειο διαβαζοντας θρησκειολογια θα θελκτουν απο τον ινδουισμο και θα γινουν ινδουιστες?ή μηπως βουδιστες?
Πιστευεις εσυ πως το σχολειο βγαζει ενεργους πολιτες, ωριμους και ετοιμους να θεμελιωσουν μια νεα κοινωνια; Φταινε τα θρησκευτικα γι'αυτο;
Γιατι δεν μιλας να καταργησουμε τα Αρχαια, που στο κατω κατω αποτελουν παρελθοντολογια και δεν προσφερουν τιποτα; Πιστευω πως η πρωτη γενια που θα δεχτει ενα τετοιο βιβλιο, θα αμφισβητησει! Η επομενη, με τη βοηθεια της προηγουμενης, θα θεσει τις βασεις για μια πιο σοβαρη και ενεργη αμφισβητηση. Και η τριτη, με την προετοιμασια των αλλων δυο, μπορει να θεμελιωσει ενα κρατος Ανεξιθρησκειας, που δεν θα εξαρταται απο Εκκλησιες, ιερεις, ναους, τζαμια, κλπ κλπ!
Καμια αλλαγη στην εκπαιδευση δεν φαινεται αμεσα, αλλα σε βαθος χρονου!
διατρανωνεις οτι ξερεις τοοοοσα και εχεις εμβαθυνει στο αντικειμενο αλλα αγνοεις οτι οι εκκλησιες ανα τον κοσμο ειναι απλως και μονο μονοπατια πιστης.το να πιστευεις στον θεο σου ειναι καθαρα επιλογη σου οπως και το να εμβαθυνεις σε ενα μονοπατι ειναι παλι επιλογη σου.δεν καταλαβαινω ομως γιατι ολο αυτο να ειναι αντικειμενο μαθηματος 10ετους παραδοσης-κατηχησης?
Δεν ειπα τιποτα για τη δικη μου μελετη επι του θεματος brain. Παλι αστοχο επιχειρημα! Αξιωνω ομως τη μελετη των παιδιων απο το Δημοτικο σε θεματα που θα αναπτυξουν την κριτικη τους σκεψη!
Οι Εκκλησιες φιλε μου, δεν σε τραβανε απ'εξω να μπεις μεσα! Εαν θελεις μπαινεις, εαν θες πας στη κατηχηση, εαν θες προσκυνας εναν Θεο, ή πολλους!
Τωρα ερχεσαι εσυ στα λογια μου! Αντι να εχουμε "προβατα μαθητες" μπορουμε να εχουμε μαθητες με κατανοηση πως ο Χριστιανισμος δεν ειναι η μοναδικη λυση. Υπαρχουν και αλλες θρησκειες, αλλα και φιλοσοφιες, που καποιοι εκει εξω τις πιστευουν! Αντι να αναζητας εσυ την καταργηση του μονοπωλιου του Χριστιανισμου, την αναζητω εγω! Μονο και μονο για να κανεις αντιδραση δηλαδη!
Παλι μιλας για παραδοση και κατηχηση; Οκ, μαλλον ειναι ασκοπο να προσπαθω να μεταπεισω εναν ανθρωπο που εβαλε παρωπιδες, εμαθε 2 λεξεις και τις πιπιλαει για να μην εκφρασει κανενα αλλο επιχειρημα για την απαιτηση του να μετατρεψει σε ακομα πιο αντιπαραγωγικο μεσο το σχολειο!
τις αξιες μονοι μας δεν πρεπει να τις διαμορφωνουμε?αυτο που προσπαθω να καταλαβω ειναι πως και εχει τοση αξια στο κεφαλι σου η θεολογια.γιατι της εχεις δωσει τετοια αξια..λες και αν δεν υπαρχει το μαθημα θα γινουμε ολοι αθεοι!!!!!δεν θα παρουμε τις σωστες αξιες...
Οταν εισαι 18 χρονων κι εχεις μαθει τυπους, κλισεις και τιποτα αλλο πες μου ποσο εισαι ικανος να καταλαβεις τον εαυτο σου, το συμπαν και την πιστη σου ( οποια κι εαν ειναι αυτη, γιατι και η αθεϊα, πιστη ειναι ).
Δεν ειπα πως δεν θελω αθεους! Ειπα πως η θεολογια θα βοηθησει να σπασει το "μονοπωλιο" του Χριστιανισμου! Η
σωστη θεολογια ομως και το σωστο μαθημα θρησκευτικων! Οπου ολες οι θρησκειες θα εχουν εξισου την ιδια βαρυτητα μεσα στο βιβλιο, εξισου την ιδια αντιμετωπιση απο τους καθηγητες!
Μιλαμε για μια μεγαλη αλλαγη και με μικρα επιχειρηματα σαν και τα δικα σου brain, καταργεις μια ολοκληρη σκεψη και φιλοσοφια που μπορει να οδηγησει σε μια καλυτερη κοινωνια!
Παυω να συζητω μαζι σου το θεμα. Μπορεις να εκφρασεις το τελευταιο σου λογο οπως θες, ομως τα επιχειρηματα σου ειναι ασαφη, ανυπαρκτα πολλες φορες και αρκετα "ελαφρα" για να μπορει καποιος να θεωρησει πως ειναι ορθα.
Καλη σου μερα!