Αποστολέας Θέμα: Προαιρετικα τα Θρησκευτικα  (Αναγνώστηκε 41520 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Προαιρετικα τα Θρησκευτικα
« Απάντηση #50 στις: 03/09/08, 13:37 »
Και γιατί προαιρετικά τα θρησκευτικά? Δηλαδή ο μαθητής θα πάει στο σχολείο και αντί να διδάσκεται, αυτή η μία ώρα την εβδομάδα θα χαραμίζεται!  >:D

Συμφωνώ με όλο το υπόλοιπο ποστ σου....
απλά αυτή την ώρα τα παιδιά θα κάνουν ένα άλλο μάθημα, δν θα τη χαραμίζουν...

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #51 στις: 03/09/08, 13:49 »
δεν απαξιωσα τελειως τπτ,ουτε αμφισβητησα την θρησκειολογια,αμφισβητω τα χρονια,τα δεκαδες σχολικα βιβλια..
απαξιωνω την λογικη μερικων ατομων που νομιζουν οτι το κεφαλι των μικρων παιδιων ειναι προιον κατηχησης.

κρινεις εμενα και ολο την μαθητειωσα νεολαια λες και εσυ εισαι ο παντογνωστης.σιγα ρε φιλε που για σενα αν καποιος δεν εχει διαβασει θρησκειολογια(οπως εσυ)ειναι λογικη του τπτ και δεν μπορει να κανει βαθυστοχαστες αναζητησεις.
δειχνεις ποσο ανωριμος εισαι λεγοντας και αυτο.δλδ μν αν ξερεις ολες τις θρησκειες μπορεις να επιλεξεις θρησκεια?
και αν καποιος δεν θελει?ειναι λογικη του τπτ ενας αθεος?ενας αγνωστικιστης?και ποιος σου λεει οτι ολοι πρεπει να επιλεγουμε θρησκεια?σε ποιο μερος του κοσμου επιλεγεις θρησκεια αναλογα με την κριση σου,κανοντας συγκριση?

βεβαια θα μου πεις τωρα''οποιος δεν θελει να μην το επιλεγει καν το μαθημα,σε δημοκρατια ζουμε''
εγω ομως σου λεω το αλλο'' γιατι να μην γινει καποιος ειδημων σε ολα αυτα μετα τα 18 του?να παει στην θεολογια και να επιλεξει τοτε την θρησκεια που του αρεσει?,γιατι να μην μπορει καποιος να γινει ειδημων εφοσον του αρεσει,διαβαζοντας μονος του βιβλια?''

ετσι τυχαια εγραψα ''ξενοι μαθητες'' στο γκουγκλ και βρηκα μια ιστοσελιδα και διαβασα το εξης''ναφέρουμε το παράδειγμα της Καλλιθέας, όπου σύμφωνα με στοιχεία της νέας σχολικής χρονιάς, το ποσοστό αλλοδαπών μαθητών είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό! Στο 21ο Δημοτικό το 38,5% των μαθητών είναι αλλοδαποί, στο 22ο το 25,2% και στο 2ο το 22%!''

παρε και την ιστοσελιδα http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=82783412

και μη μου πεις οτι οι ξενοι μαθητες ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι...
Κανεις μεγαλο λαθος...Αυτα τα στοιχεια, οπως μονος σου το ειπες, αφορουν τους ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ και οχι ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ!
Προς πληροφορηση σου, οι Αλλοδαποι των Βαλκανιων ειναι κατα μεγαλο ποσοστο Χριστιανοι ή βαφτιζονται στην Ελλαδα Χριστιανοι. Μην μπερδευεις την αλλοδαπη ιθαγενεια με την πιστη! Βρες μου πιο αληθοφανη στοιχεια, διοτι η στατιστικη της ιθαγενειας δεν ειναι συμβατη με την πιστη.

ναι τα ξερουμε τι γινεται.σε λιγο θα βγει οτι ο χοντζα ηταν χριστιανος ορθοδοξος.βαφτιζονται χριστιανοι για να τους δεχτουμε εμεις οι φιλοξενοι οι ελληναρες.

δεν σημαινει οτι πρεπει να κανεις σε ενα παιδι 10 χρονια κατηχηση,ουτε καν να του εξηγεις 10 χρονια οοολες τις θρησκειες.1,2 χρονια δεν αρκουν???

Αυτο δειχνει πληρως την αγνοια σου για το τι ειναι θρησκειολογια, τι φιλοσοφια μιας θρησκειας και ποσο μεγαλη μελετη γινεται σε καθε θεμα!
οντως αν ηθελα εμβαθυνση θα πηγαινα και στην θεολογια να γινω ξεφτερι σε ολα τα περι πιστης.
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: 03/09/08, 14:03 »
Το καλύτερο κατά την άποψη μου πάντα ήταν, να είναι υποχρεωτική η ώρα των θρησκευτικών μεν αλλά σε αυτήν την ώρα να διδάσκεται όχι μόνο ο Χριστιανισμός αλλά σε παράλληλα τμήματα και άλλες αριθμητικά πολυάριθμες θρησκείες όπως ο Ισλαμισμός, ο Βουδισμός, ο Ινδουισμός, ο Ιουδαϊσμός.

Καλά όλα τα άλλα, αλλά από που κι ως που ο Ιουδαϊσμός θρησκεία με μεγάλο αριθμό πιστών?

Πάντως πάντα ήθελα να μελετήσω την θρησκεία Βουντού. Και για τις υπόλοιπες Παγανιστικές δεν λέω όχι... Ιδίως αν διδάσκονται μαζί και ξόρκια και άλλες χρήσιμες γνώσεις. Θα ανέφερα και τον Σατανισμό αλλά ξέρω πως θα προκαλέσω αντιδράσεις..... 
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #53 στις: 03/09/08, 14:16 »
Bairn οι αλλοδαποί που βαφτίζονται δεν είναι και όλοι εκβιαζόμενοι από τους κακούς Έλληνες...Πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι που ζήσανε σε φασιστικά καθεστώτα , στα οποία, μέσα στα υπόλοιπα ανθρώπινα δικαιώματα που παρέχονταν απλόχερα ήταν και το δικαίωμα της "αθρησκείας"(μάλλον υποχρέωση καλύτερα...).Οπ'οτε ένα ποσοστό το θέλει πραγματικά.Είναι εύκολο να δίνουμε συνέχεια την εικόνα μιας Ελλάδας που καταπιέζει τους ξένους,μόνο και μόνο γιατί δεν συμφωνούμε ιδεολογικά με τη πλειοψηφία του λαού.Και ο λαός ,ο απλός λαός το μόνο που θέλει είναι να δουλεύει,να κάνει την οικογένειά του ,να έχει λίγο ελεύθερο χρόνο και να νοιώθει ασφάλεια.Όταν νοιώθει λοιπόν ανασφαλής από τους ξένους ,δεν φταίει ο ίδιος.Φταίνε οι κρατούντες που παίζουνε τα παιχνιδάκια τους.Ας μην υπερβάλλουμε λοιπόν.Δεν ξέρω ούτε έναν εργολάβο που για να δεχτεί έναν ξένο εργάτη στην οικοδομή,του ζητάει να αλλαξοπιστήσει.Αυτό άλλα καθεστώτα το ζητούσαν.Και επιτέλους αυτοί η χώρα δεν χωρίζεται μόνο σε Ελληνάρες και Ελληνοσκεπτικιστές να το πω;Ανθέλληνες να το πω;Ελληνογκρινιάρηδες να το πω;Υπάρχουν και οι Έλληνες που είναι και οι περισσότεροι...Και οι Έλληνες είναι φυσιολογικά φιλόξενοι και φυσιολογικά άφιλόξενοι.Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
Ας μην κάνουμε το ζήτημα της Θρησκείας ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί η Θρησκεία δεν είναι κόμμα,είναι φιλοσοφία ζωής.
« Τελευταία τροποποίηση: 03/09/08, 14:24 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 03/09/08, 14:22 »
Το καλύτερο κατά την άποψη μου πάντα ήταν, να είναι υποχρεωτική η ώρα των θρησκευτικών μεν αλλά σε αυτήν την ώρα να διδάσκεται όχι μόνο ο Χριστιανισμός αλλά σε παράλληλα τμήματα και άλλες αριθμητικά πολυάριθμες θρησκείες όπως ο Ισλαμισμός, ο Βουδισμός, ο Ινδουισμός, ο Ιουδαϊσμός.

Καλά όλα τα άλλα, αλλά από που κι ως που ο Ιουδαϊσμός θρησκεία με μεγάλο αριθμό πιστών?

Πάντως πάντα ήθελα να μελετήσω την θρησκεία Βουντού. Και για τις υπόλοιπες Παγανιστικές δεν λέω όχι... Ιδίως αν διδάσκονται μαζί και ξόρκια και άλλες χρήσιμες γνώσεις. Θα ανέφερα και τον Σατανισμό αλλά ξέρω πως θα προκαλέσω αντιδράσεις..... 
Επίσης και τη θρησκεία του ποδοσφαίρου..(.Όλοι στο Ναό,έχουν για Θεό,το Δικέφαλο...) ή (Ποιός ποιός πόιός,ο Μπλάνκο ο Θεός)κλπ... :metal:

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #55 στις: 03/09/08, 14:24 »
Bairn οι αλλοδαποί που βαφτίζονται δεν είναι και όλοι εκβιαζόμενοι από τους κακούς Έλληνες...Πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι που ζήσανε σε φασιστικά καθεστώτα , στα οποία, μέσα στα υπόλοιπα ανθρώπινα δικαιώματα που παρέχονταν απλόχερα ήταν και το δικαίωμα της "αθρησκείας"(μάλλον υποχρέωση καλύτερα...).Επίσης ένα ποσοστό το θέλει και πραγματικά.Είναι εύκολο να δίνουμε συνέχεια την εικόνα μιας Ελλάδας που καταπιέζει τους ξένους,μόνο και μόνο γιατί δεν συμφωνούμε ιδεολογικά με τη πλειοψηφία του λαού.Και ο λαός ,ο απλός λαός το μόνο που θέλει είναι να δουλεύει,να κάνει την οικογένειά του ,να έχει λίγο ελεύθερο χρόνο και να νοιώθει ασφάλεια.Όταν νοιώθει λοιπόν ανασφαλής από τους ξένους ,δεν φταίει ο ίδιος.Φταίνε οι κρατούντες που παίζουνε τα παιχνιδάκια τους.Ας μην υπερβάλλουμε λοιπόν.Δεν ξέρω ούτε έναν εργολάβο που για να δεχτεί έναν ξένο εργάτη στην οικοδομή,του ζητάει να αλλαξοπιστήσει.Αυτό άλλα καθεστώτα το ζητούσαν.Και επιτέλους αυτοί η χώρα δεν χωρίζεται μόνο σε Ελληνάρες και Ελληνοσκεπτικιστές να το πω;Ανθέλληνες να το πω;Ελληνογκρινιάρηδες να το πω;Υπάρχουν και οι Έλληνες που είναι και οι περισσότεροι...Και οι Έλληνες είναι φυσιολογικά φιλόξενοι και φυσιολογικά άφιλόξενοι.Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
Ας μην κάνουμε το ζήτημα της Θρησκείας ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί η Θρησκεία δεν είναι κόμμα,είναι φιλοσοφία ζωής.
διαφωνω.ολα ειναι πολιτικη,κυριως οι θρησκειες,ανεκαθεν.και ειδικα ο χριστιανισμος.
η αναγκη για πιστη οχι αλλα οι θρησκειες ναι
αληθεια η οπους ντει τι κανει?τι κυκλωμα ειναι αυτο?ο πλουτος της εκκλησιας και η δυναμη ειδικα της καθολικης δεν νομιζω οτι ειναι κατι περα απο την πολιτικη.

εννοειται οτι πιο πανω δεν μιλαω για εκβιασμο αλλα για ρατσισμο.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #56 στις: 03/09/08, 14:26 »
Brain, κανεις μεγαλα λαθη!
Μπορεις να επιλεξεις και την αθεϊα, οντας σιγουρος ομως πως την επελεξες με πληρη γνωση ολων των επιλογων που ειχες! Αλλιως, μπορει να χαρακτηριστεις ελλειπης και χωρις ουσια!

Μπορει εσυ να βαριοσουν πριν τα 18 σου, ομως πολλα ατομα μεχρι τα 18 τους μαθαινουν να ωριμαζουν και να σκεφτονται πιο πολιτισμενα και πιο ολοκληρωμενα. Με ποιο δικαιωμα εσυ αποκλειεις αυτη τη μεριδα ανθρωπων απο τη γνωση και την επιλογη;

Τοσο καιρο φωναζετε πως δεν υπαρχει ανεξιθρησκεια. Οταν προτεινουμε το μαθημα των θρησκυτικων απο Χριστιανικο ( και κακως ειναι ) να γινει Θρησκειολογικο, αμεσως βρισκετε κατι αλλο να πειτε στην ιδεα αυτη!

Να σου πω;
Ας καταργησουμε ολα τα μαθηματα!  Μπορει ο 18αρης να τα ανακαλυψει και μονος του μετα το τελος του σχολειου, στο οποιο θα κανει μονο γυμναστικη και διαλειμματα!

Τετοια σοβαροτητα σε αποψη, σπανια βλεπει κανεις brain! Να υποθεσω πως εσυ διαβασες μονος σου βιβλια,ετσι;

Οσον αφορα τους αλλοδαπους, αμφισβητεις πως υπαρχουν Αλλοδαποι βαφτισμενοι Χριστιανοι Ορθοδοξοι; Συμφωνα με τα επισημα αρχεια της Εκκλησιας, το τελευταιο καιρο εχουν αυξηθει οι βαφτισεις αλλοδαπων. Δεν σημαινει κατι το ιδιαιτερο, αλλα δεν ειναι η πλειονοτητα των μαθητων των σχολειων αλλοδαποι και αλλοθρησκοι ;)

Εαν ηθελες εμβαθυνση δεν θα περιμενες στα 18 σου να την αποκτησεις! Simple things...

Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 03/09/08, 14:36 »
Bairn η Θρησκεία είναι ο τρόπος που εκφράζεται η ανάγκη για Πίστη.Οι Εκκλησίες, είναι αυτό που περιγράφεις.Και όχι ΔΕΝ είναι όλα πολιτική.Δεν είναι πολιτική ούτε η ανάγκη για πίστη όπως είπες και εσύ,δεν είναι ο έρωτας,δεν είναι η έμπνευση,δεν είναι ένα σωρό πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 03/09/08, 15:02 »
Bairn η Θρησκεία είναι ο τρόπος που εκφράζεται η ανάγκη για Πίστη.Οι Εκκλησίες, είναι αυτό που περιγράφεις.Και όχι ΔΕΝ είναι όλα πολιτική.Δεν είναι πολιτική ούτε η ανάγκη για πίστη όπως είπες και εσύ,δεν είναι ο έρωτας,δεν είναι η έμπνευση,δεν είναι ένα σωρό πράγματα.

Σωστός! Είναι πολιτι-σμός και όχι πολιτι-κή.

Και μια που έχουν μαζευτεί εδώ όλοι οι Θρησκειολόγοι του φορουμ θα ήθελα να μου λύσουν μια απορία, αν μπορούν: Στην θρησκεία Βουντού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ηλεκτρονικές φωτογραφίες ως μέσο επίδρασης σε ένα άτομο? Δηλ αν τυπώσουμε μια φωτογραφία που παίρνουμε από μια ιστοσελίδα, επιδρούμε το ίδιο ικανοποιητικά όπως επιδρούμε με τις φωτογραφίες από αρνητικά και τις κούκλες?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος SAMI

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: 03/09/08, 15:08 »
....
απλά αυτή την ώρα τα παιδιά θα κάνουν ένα άλλο μάθημα, δν θα τη χαραμίζουν...
[/quote]

δηλαδή τα μισά παιδιά θα προχωράνε σε ένα μάθημα και τα παιδιά που κάνουν θρησκευτικά θα μένουν πίσω?
Are you forever - loss of purpose in a passive life
Are you forever - pale, regarded as a waste of time

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 03/09/08, 15:16 »
Όχι Sami, θα υπάρχουν δύο προαιρετικά μαθήματα. Το ένα θα είναι η θρησκειολογία και το άλλο κάποιο άλλο, ας πούμε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση με ζωντανές επιδείξεις. Μάντεψε ποιό θα διαλέξουν.

Αποσυνδεδεμένος συννεφάκι

• Παλιός
  • * floating around*
    • Προφίλ
    • Tomb Raider GR
« Απάντηση #61 στις: 03/09/08, 15:48 »
Εγώ πάντως το έχω σκεφτεί αρκετά το θέμα εδώ και 4-5 χρόνια.. και νομίζω πως θά 'πρεπε να είναι κάπως έτσι:
Α' Γυμνασίου: Αρχαία Ελληνική θρησκεία (οικείο για τα παιδιά, γιατί κάνουν και Οδύσσεια)
Β' Γυμνασίου: Χριστιανισμός-σύντομη προεπισκόπηση Παλαιάς Διαθήκης και εκτενέστερη Καινής Διαθήκης.
Γ' Γυμνασίου: Εκκλησιαστική Ιστορία (όχι όπως διαδάσκεται τώρα, αλλά να περιέχει και Ιστορία των μεγάλων θρησκειών, π.χ. Βουδισμός, Ισλαμισμός, Ινδουΐσμός κτλ)
Α' Λυκείου: Εμβάθυνση στο τελετουργικό των μεγάλων θρησκειών
Β' Λυκείου: Εμβάθυνση στη φιλοσοφία των μεγάλων θρησκειών
Γ' Λυκείου: Εμβάθυνση στην ηθική των μεγάλων θρησκειών.
Θα πρέπει να υπάρχει σε κάποια τάξη και αρκετός χώρος για τις μεγάλες αιρέσεις, τις οργανώσεις και τον Πνευματισμό.
Βέβαια, για να γίνει αυτό.. και να γράψουν πάλι καινούρια βιβλία...  ::)
... μάλλον δεν θα γίνει ποτέ...  ::)  ::)  ::)

re κοπελια χαλαρωσε λιγο...σιγα μην κανουμε ολοκληρη την θεολογια στα μαθητικα μας χρονια!!!!

εισαι σοβαρη με αυτα που προτεινεις???
ενα μαθημα θρησκειολογιας θα μπορουσε να διδασκεται μια δυο χρονιες το πολυ στο γυμνασιο και αυτο ειναι.
ουτε κατηχηση να γινεται ουτε και να γεμιζουμε θεολογικες γνωσεις λες και θα γινουμε ολοι θεολογοι.
δλδ συγνωμη ρε συννεφακι,τι ειναι προτιμοτερο?να κανουμε οοοολα αυτα τα μαθηματα που λες ή να μαθουμε στο σχολειο
και μια τριτη ξενη γλωσσα?ελεος πια λες και ζουμε στο 1821 και χρειαζομαστε κατηχηση!δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να
χουμε συντηρητικη γραμμη στην εκπαιδευση στην ελλαδα.

Πω πω πω!!!:o
Απάντησε ο free αντί για μένα και με κάλυψε απόλυτα. Αντί να θέλετε να πάρετε γνώσεις και εφόδια απο το σχολείο,
βρήκατε απλά την ευκαιρία να ξεφορτωθείτε ένα μάθημα! Αν είναι δυνατόν....
Το να διδάσκονται τις θρησκείες δηλαδή θεωρείται κατήχηση??!
Και επειδή κάπου αλλού έγραψες για ποιό λόγο να υπάρχουν τα Θρησκευτικά στα σχολεία και γιατί,
σου παραθέτω απλά το άρθρο 16 του Συντάγματος:

"2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική,
επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της
               εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης
και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."

Όσο για τη σεξουαλική αγωγή υπάρχει σαν πρόγραμμα απο το Υπουργείο Παιδείας και μπορεί ο
οποιοσδήποτε καθηγητής να το επιλέξει και να το κάνει, αφού πρώτα κάνει κάποια σεμινάρια.
Για την τρίτη ξένη γλώσσα, ας μη μιλήσω.. με κάλυψαν οι προλαλήσαντες..
Γενικά, νομίζω πως, είτε το θέλουμε, είτε όχι, η Ελλάδα είναι πια μια πολυπολιτισμική χώρα, και
καιρός είναι να προσαρμοστεί και το εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτήν την πραγματικότητα.
Και δε νομίζω να έχουμε και άλλη επιλογή, αφού η Ευρωπαΐκή Ένωση πιέζει για αλλαγές..
Θα ήθελα όμως να μάθω πως θα αντιδράσετε όλοι εσείς (που ελαφρά τη καρδία φωνάζετε
για τα Θρησκευτικά) όταν θα μειωθούν δραματικά οι ώρες της Ιστορίας της Ελλάδας και
τα παιδιά θα διδάσκονται την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια..
Εε?   >:D

"I shut my eyes and all the world drops dead, I lift my lids and all is born again. I think I made you up inside my head.."
                           S.P.

Αποσυνδεδεμένος συννεφάκι

• Παλιός
  • * floating around*
    • Προφίλ
    • Tomb Raider GR
« Απάντηση #62 στις: 03/09/08, 15:53 »
Α!! Παπού!!!
Ο Σατανισμός υπάρχει στην Α' Λυκείου (μαζί με μαγεία και διάφορα άλλα)
και ο Παγανισμός υπάρχει στη Β' Λυκείου, μαζί με αφρικάνικα θρησκεύματα.
Λίγες μόνο σελίδες για το καθένα, ίσα για να πουν ότι υπάρχουν στην  ύλη,
και απ' ότι βλέπω, οι περισσότεροι θεολόγοι τα προσπερνάνε αυτά τα μαθήματα
και διδάσκουν μόνο τα του Χριστιανισμού..  ::)  ::)  ::)
Πάντως, ότι και να λέτε, ο καθηγητής παίζει μεγάλο ρόλο..
Αν διαβάσετε τα βιβλία θα δείτε πως δεν έχουν καθόλου κατηχητικό περιεχόμενο,
φαίνεται όμως πως οι καθηγητές έχουν καταχητικές διαθέσεις..!  >:D
"I shut my eyes and all the world drops dead, I lift my lids and all is born again. I think I made you up inside my head.."
                           S.P.

Αποσυνδεδεμένος onfire

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 03/09/08, 16:15 »
off topic παρατηρηση ( περιπου... :) ) :

το icon  >:D εχει κανει θραυση σε αυτο το θεμα!!!
They tell you black is really white, and moon is just the sun at night and when you walk in golden halls you get to keep the gold that falls...It's heaven and hell

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 03/09/08, 16:21 »
 0:) 0:) 0:)
Τι εννοείς τέκνον μου; ;D

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #65 στις: 03/09/08, 17:17 »
Brain, κανεις μεγαλα λαθη!
Μπορεις να επιλεξεις και την αθεϊα, οντας σιγουρος ομως πως την επελεξες με πληρη γνωση ολων των επιλογων που ειχες! Αλλιως, μπορει να χαρακτηριστεις ελλειπης και χωρις ουσια!

σωπα ρε.ολοι δηλαδοι οι θιασωτες θρησκειων και δογματων εχουν πληρη γνωση των επιλογων αλλιως χαρακτηριζονται απο σενα ελλειπεις και χωρις ουσια?τι λες?η επιλογη θρησκειας στο μυαλο σου μηπως ειναι καμια επιστημονικη ενασχοληση?
Μπορει εσυ να βαριοσουν πριν τα 18 σου, ομως πολλα ατομα μεχρι τα 18 τους μαθαινουν να ωριμαζουν και να σκεφτονται πιο πολιτισμενα και πιο ολοκληρωμενα. Με ποιο δικαιωμα εσυ αποκλειεις αυτη τη μεριδα ανθρωπων απο τη γνωση και την επιλογη;Να σου πω;
Ας καταργησουμε ολα τα μαθηματα!  Μπορει ο 18αρης να τα ανακαλυψει και μονος του μετα το τελος του σχολειου, στο οποιο θα κανει μονο γυμναστικη και διαλειμματα!

ακριβως φιλε μου στα λογια μου ερχεσαι αλλα δεν το κανω εγω αυτο που λες,εσυ το κανεις!δεν ειπα να καταργηθει η θρησκειολογια,ειπα 1 με 2 χρονια ειναι αρκετα
αντιθετα εσυ αποκλειεις απο μεριδα ανθρωπων την γνωση σε τομεις που αποκλειονται επειδη εχουμε 10 ετη παραδοση θρησκευτικων.στις ωρες των θρησκευτικων θα μπορουσαν να διδασκονται καποιο αλλο μαθημα.

Οσον αφορα τους αλλοδαπους, αμφισβητεις πως υπαρχουν Αλλοδαποι βαφτισμενοι Χριστιανοι Ορθοδοξοι; Συμφωνα με τα επισημα αρχεια της Εκκλησιας, το τελευταιο καιρο εχουν αυξηθει οι βαφτισεις αλλοδαπων. Δεν σημαινει κατι το ιδιαιτερο, αλλα δεν ειναι η πλειονοτητα των μαθητων των σχολειων αλλοδαποι και αλλοθρησκοι ;)

Εαν ηθελες εμβαθυνση δεν θα περιμενες στα 18 σου να την αποκτησεις! Simple things...

ωραια να σου κανουμε και τους αλβανους και τους πακιστανους χριστιανους ορθοδοξους για να στηριξεις και καπου το επιχειρημα σου.τι αλλο θες?και δεν ειπα τπτ για πλειονοτητες,εσυ τα λες.

Πω πω πω!!!:o
Απάντησε ο free αντί για μένα και με κάλυψε απόλυτα. Αντί να θέλετε να πάρετε γνώσεις και εφόδια απο το σχολείο,
βρήκατε απλά την ευκαιρία να ξεφορτωθείτε ένα μάθημα! Αν είναι δυνατόν....
Το να διδάσκονται τις θρησκείες δηλαδή θεωρείται κατήχηση??!
Και επειδή κάπου αλλού έγραψες για ποιό λόγο να υπάρχουν τα Θρησκευτικά στα σχολεία και γιατί,
σου παραθέτω απλά το άρθρο 16 του Συντάγματος:

"2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική,
επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της
               εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης
και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."

τι επιχειρημα ειναι τωρα αυτο?επειδη το λεει το συνταγμα σημαινει οτι θα γινεται αυτο μεχρι να καταστραφει ο κοσμος?μηπως το συνταγμα ειναι αγια γραφη ή κανενα ιερο κειμενο?

σου θυμιζω συννεφακι οτι και αναθεωρησεις γινονται και προσαρμοζονται τα συνταγματα στις απαιτησεις της κοινωνιας.
σου θυμιζω οτι σε ολοκληρη καθολικη ισπανια η πλειονοτητα της νεολαιας εχει ριξει μια τεραστια μουντζα στην καθολικη εκκλησια,που?στην ισπανια!
ολα αλλαζουν...μη θεωρεις τις αντιληψεις των κοινωνιων δεδομενες ,ποσω μαλλον κομματια χαρτι...
« Τελευταία τροποποίηση: 03/09/08, 17:24 από bairn of mosul »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #66 στις: 04/09/08, 12:13 »
Παράθεση
σωπα ρε.ολοι δηλαδοι οι θιασωτες θρησκειων και δογματων εχουν πληρη γνωση των επιλογων αλλιως χαρακτηριζονται απο σενα ελλειπεις και χωρις ουσια?τι λες?η επιλογη θρησκειας στο μυαλο σου μηπως ειναι καμια επιστημονικη ενασχοληση?

Κανεις ενα μεγαλο λαθος. Η θρησκειολογια ειναι επιστημη. Οπως οι αρχαιολογοι μελετανε στοιχεια του παρελθοντος και συνθετουν πολιτισμους, ετσι και οι θεολογοι ( και κατ' επεκταση και οι θρησκειολογοι ) μελετανε στοιχεια καθε θρησκειας, ερευνουν την εξελιξη της, τις αιτιες που ωθησαν ανθρωπους να πιστεψουν μαζικα μια θρησκεια, κ.ο.κ.
Απο ολα αυτα φαινεται και η αγνοια σου για την πραγματικη αναζητηση της πιστης σου. Δεν μπορεις να κατανοησεις πως αλλοι σπαταλανε πολλα χρονια της ζωης τους για να αφοσιωθουν και να μελετησουν θρησκειες και φιλοσοφιες και να επιλεξουν αυτο που τους γεμιζει!
Βεβαια, στα 19 του καποιος ειναι δυσκολο να καταλαβει αυτη την αναζητηση, ομως εσυ απεκλεισες ολη τη γενια σου απο τη διαδικασια που ποτε δεν εκανες εσυ!

Παράθεση
ακριβως φιλε μου στα λογια μου ερχεσαι αλλα δεν το κανω εγω αυτο που λες,εσυ το κανεις!δεν ειπα να καταργηθει η θρησκειολογια,ειπα 1 με 2 χρονια ειναι αρκετα
αντιθετα εσυ αποκλειεις απο μεριδα ανθρωπων την γνωση σε τομεις που αποκλειονται επειδη εχουμε 10 ετη παραδοση θρησκευτικων.στις ωρες των θρησκευτικων θα μπορουσαν να διδασκονται καποιο αλλο μαθημα.

Χαζη αποψη πραγματικα!
Δεν ερχομαι στα λογια σου! Εσυ κανεις λαθος στη σκεψη σου. Οι θρησκειες ειναι παρα πολλες για να μελετηθουν επαρκως σε 1-2 χρονια, ποσο μαλλον να εμβαθυνει κανεις σε αυτες! Παλι φαινεται η πληρη απουσια σου απο αντιστοιχη μελετη.
Εκτος εαν εσυ θεωρεις πως "Σεξολογια", "Αγωγη του Πολιτη", "Προστασια του Περιβαλλοντος" και μια "Τριτη ξενη γλωσσα" θα ειναι τα μαθηματ απου θα βελτιωσουν τον Ελληνα μαθητη! Γελοιοτητες φιλε μου, γελοιοτητες!

Το συννεφακι ζητησε ξεκαθαρα την καταστροφη των "παραδοσιακων" θρησκευτικων και τη μετατροπη τους σε θρησκειολογια! Τωρα εαν καποιοι εινα βαριεστημενοι και μπουφοι στο διαβασμα τους, δεν φταιει κανεις! Ομως το μαθημα θα προσφερει πολλα για την κατανοηση των θρησκειων, την αναπτυξη της ανθρωπινης λογικης πανω σε αυτο το ζητημα και το κατα ποσο οι κοινωνιες επηρρεαζονται απο θρησκειες.

Προφανως θα ησουν απο τους μαθητες που ουτε η Ιστορια σου φαινοταν μαθημα που επρεπε να γινεται...

Παράθεση
ωραια να σου κανουμε και τους αλβανους και τους πακιστανους χριστιανους ορθοδοξους για να στηριξεις και καπου το επιχειρημα σου.τι αλλο θες?και δεν ειπα τπτ για πλειονοτητες,εσυ τα λες.

Δεν ειπα να τους κανουμε, αλλα πως ειναι ηδη! Εαν δεν μπορεις να φερεις επιχειρηματολογια, τοτε μη αναμασας λογια που δεν εχουν καμια ουσια! Εσυ μιλησες πρωτος για "πλειονοτητες", αλλα ξεχασες να μου παραθεσεις επισημα στοιχεια!  ::)

Γενικα, λεω ευτυχως απο μεσα μου που δεν ηταν ολα τα παιδια της γενιας σου ιδια. Με τη λογικη "απολυστε οποιοδηποτε μαθημα απαιτει μελετη, αφηστε μονο ο,τι γουσταρω γιατι δεν εχω κανενα σκοπο να εμβαθυνω και να ωριμασω σε φιλοσοφιες και σκεψεις".

Τοτε θα εχουμε παλι ενα "παραγωγο" τουβλων ( σχολειο ) και τιποτα παραπανω! Εδω αναζητουμε μια ουσιωδη παιδεια και οταν παμε να προτεινουμε καποια αλλαγη πανω σε αυτη τη βαση, ολοι οι "βαριεστημενοι" παθαινουν εναν πανικο!

Τι να κανουμε ομως! Το σχολειο ειναι μελετη, οπως και να το κανεις! Οποιος δεν θελει, μπορει να δουλεψει μετα το Γυμνασιο σε οποιαδηποτε "φαμπρικα" θελει!
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #67 στις: 04/09/08, 12:50 »
free για να σε κρινω και εγω οπως το κανεις στα τελευταια σου ποστ

να θεωρησω οτι εισαι ενας θρησκοκ**λος που νομιζει οτι η ενασχοληση με τις θρησκειες ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που χει κανει στην ζωη του...

πραγματικα η εμμονη σου με τη θεολογια ειναι σημειο αναφορας,κανεις λες και θιγουμε δεν ξερω και γω τι.
δεν ειπα να μην υπαρχει μαθημα θρησκειολογιας,ειπα δεν ειναι τοοοσο απαραιτητο.ειναι πολλες επιστημες και πολλες ασχολιες πολυ πιο σημαντικες απο την θεολογια και δεν βρισκω τον λογο της 10ετης παραδοσης θρησκευτικων.

μου λες οτι τα μαθηματα που παρεθεσα ειναι γελοιοτητες.μηπως ομως γελοιο ειναι να πιστευεις οτι μεσα απο το μαθημα της θρησκειολογιας καποιος θα εμβαθυνει και θα επιλεξει την θρησκεια που του ταιριαζει?που στον κοσμο γινεται αυτο,πες μου!
μηπως πιστευεις οτι οι ελληνες στο σχολειο διαβαζοντας θρησκειολογια θα θελκτουν απο τον ινδουισμο και θα γινουν ινδουιστες?ή μηπως βουδιστες?
διατρανωνεις οτι ξερεις τοοοοσα και εχεις εμβαθυνει στο αντικειμενο αλλα αγνοεις οτι οι εκκλησιες ανα τον κοσμο ειναι απλως και μονο μονοπατια πιστης.το να πιστευεις στον θεο σου ειναι καθαρα επιλογη σου οπως και το να εμβαθυνεις σε ενα μονοπατι ειναι παλι επιλογη σου.δεν καταλαβαινω ομως γιατι ολο αυτο να ειναι αντικειμενο μαθηματος 10ετους παραδοσης-κατηχησης?
τις αξιες μονοι μας δεν πρεπει να τις διαμορφωνουμε?αυτο που προσπαθω να καταλαβω ειναι πως και εχει τοση αξια στο κεφαλι σου η θεολογια.γιατι της εχεις δωσει τετοια αξια..λες και αν δεν υπαρχει το μαθημα θα γινουμε ολοι αθεοι!!!!!δεν θα παρουμε τις σωστες αξιες...

Δεν ειπα να τους κανουμε, αλλα πως ειναι ηδη! Εαν δεν μπορεις να φερεις επιχειρηματολογια, τοτε μη αναμασας λογια που δεν εχουν καμια ουσια! Εσυ μιλησες πρωτος για "πλειονοτητες", αλλα ξεχασες να μου παραθεσεις επισημα στοιχεια!  ::)

ναι ρε συ πλακα κανεις?εγω μιλησα για πλειονοτητες.οριστε λοιπον το δηλωνω και ξεκαθαρα:οι χριστιανοι ορθοδοξοι ειναι μειονοτητα στην ελλαδα και πλειονοτητα ειναι ολοι οι αλλοι.
αυτο δεν ειπα συμφωνα με εσενα?αναμφισβητητα ειναι η αληθεια.. :o :o :o :o

Γενικα, λεω ευτυχως απο μεσα μου που δεν ηταν ολα τα παιδια της γενιας σου ιδια. Με τη λογικη "απολυστε οποιοδηποτε μαθημα απαιτει μελετη, αφηστε μονο ο,τι γουσταρω γιατι δεν εχω κανενα σκοπο να εμβαθυνω και να ωριμασω σε φιλοσοφιες και σκεψεις".

Τοτε θα εχουμε παλι ενα "παραγωγο" τουβλων ( σχολειο ) και τιποτα παραπανω! Εδω αναζητουμε μια ουσιωδη παιδεια και οταν παμε να προτεινουμε καποια αλλαγη πανω σε αυτη τη βαση, ολοι οι "βαριεστημενοι" παθαινουν εναν πανικο!

Τι να κανουμε ομως! Το σχολειο ειναι μελετη, οπως και να το κανεις! Οποιος δεν θελει, μπορει να δουλεψει μετα το Γυμνασιο σε οποιαδηποτε "φαμπρικα" θελει!
ποια γενια μου ρε φιλε?μηπως εισαι ο πατερας μου ή ο παππους μου?
οπως απορεις με μενα απορω και εγω πως στην γενια μας υπαρχουν ατομα με συντηρητικες αποψεις για την εκπαιδευση στα σχολεια.
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/08, 12:59 από bairn of mosul »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #68 στις: 04/09/08, 12:58 »
Παράθεση
να θεωρησω οτι εισαι ενας θρησκοκ**λος που νομιζει οτι η ενασχοληση με τις θρησκειες ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που χει κανει στην ζωη του...
Εχεις να κανεις με εναν ανθρωπο που πιστευει στην σωστη εκπαιδευση και θεωρει πως το σχολειο πρεπει να αναπτυσσει την ικανοτητα των παιδιων να εχουν κριτικη σκεψη και να τα παρακινει να μελετουν και σε εξωσχολικη βαση.

Μαλλον για αλλη μια φορα, εχεις μπερδεψει την εννοια Χριστινικη πιστη με τον ορο της Θεολογιας! Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα κι αν και ειμαι Χ.Ο., δηλωνω πως το μαθημα των θρησκευτικων πρεπει να γινει πιο γενικο.

Εαν σε ενοχλει που υπαρχει στα σχολεια, βαλε εσυ τη Σεξολογια, για να κανεις τα παιδια πιο...ωριμα?  ???

Παράθεση
πραγματικα η εμμονη σου με τη θεολογια ειναι σημειο αναφορας,κανεις λες και θιγουμε δεν ξερω και γω τι.
δεν ειπα να μην υπαρχει μαθημα θρησκειολογιας,ειπα δεν ειναι τοοοσο απαραιτητο.ειναι πολλες επιστημες και πολλες ασχολιες πολυ πιο σημαντικες απο την θεολογια και δεν βρισκω τον λογο της 10ετης παραδοσης θρησκευτικων.

Παλι μιλας για την παραδοση, ομως ο ιδιος δεν ξερεις καν τι ειναι θεολογια και τι ειναι θρησκειολογια. Δεν ξερω απο που εμαθες αυτη την εκφραση, αλλα οποιος στην ειπε ή με οποιο τροπο κολλησε στο κεφαλι σου, πρεπει να τη βγαλεις, γιατι δεν ισχυει αυτο που λες! Γιατι εαν το παμε ετσι, θα πρεπει να θεωρουμε και "παραδοσιακη Γυμναστικη"! Λες κι εχουμε κανει και καμια ιδιαιτερη πορεια απο τη Γυμναστικη του σχολειου,ετσι;

Θιγεις ενα μαθημα το οποιο εχει τις δυνατοτητες με τις καταλληλες αλλαγες να γινει ισως το πιο φιλοσοφικο μαθημα ολων των ταξεων! Μεσα σε 1-2 χρονια δεν μπορει να γινει καμια αναφορα παρα μονο "ο,τι πιασει ο ποπος μας και ο τελευταιος κλεινει και την πορτα"  ;)

Παράθεση
μου λες οτι τα μαθηματα που παρεθεσα ειναι γελοιοτητες.μηπως ομως γελοιο ειναι να πιστευεις οτι μεσα απο το μαθημα της θρησκειολογιας καποιος θα εμβαθυνει και θα επιλεξει την θρησκεια που του ταιριαζει?που στον κοσμο γινεται αυτο,πες μου!
Ναι, ειναι γελοιοτητες! Μα...Σεξολογια; Τριτη Ξενη γλωσσα?! Εδω μετα βιας μπορουμε να κανουμε καπως τα μαθηματα που γινονται τωρα στο σχολειο! Δηλαδη συγκρινεις τη φιλοσοφια με το σεξ? Υπεροχη συγκριση, ομως μπορει να κανεις ο,τι θελεις στο κρεβατι σου, αλλα στο γραφειο μας μελεταμε που και που ( εκτος απο το να σπρωχνουμε πραγματα :D ).
Γιατι πρεπει να κοιταμε τι γινεται στον κοσμο; Δηλαδη εαν παει να πνιγει ο γειτονας μας, θα παμε κι εμεις; Αλλη μια γελοιοτητα! Βρες καλυτερο επιχειρημα! Για ολα υπαρχει η πρωτη φορα, κι αν σε ενοχλει, μπορεις να πας σε εκεινο το μερος του κοσμου που δεν γινεται η πρωτοτυπια!

Παράθεση
μηπως πιστευεις οτι οι ελληνες στο σχολειο διαβαζοντας θρησκειολογια θα θελκτουν απο τον ινδουισμο και θα γινουν ινδουιστες?ή μηπως βουδιστες?
Πιστευεις εσυ πως το σχολειο βγαζει ενεργους πολιτες, ωριμους και ετοιμους να θεμελιωσουν μια νεα κοινωνια; Φταινε τα θρησκευτικα γι'αυτο; Γιατι δεν μιλας να καταργησουμε τα Αρχαια, που στο κατω κατω αποτελουν παρελθοντολογια και δεν προσφερουν τιποτα;
Πιστευω πως η πρωτη γενια που θα δεχτει ενα τετοιο βιβλιο, θα αμφισβητησει! Η επομενη, με τη βοηθεια της προηγουμενης, θα θεσει τις βασεις για μια πιο σοβαρη και ενεργη αμφισβητηση. Και η τριτη, με την προετοιμασια των αλλων δυο, μπορει να θεμελιωσει ενα κρατος Ανεξιθρησκειας, που δεν θα εξαρταται απο Εκκλησιες, ιερεις, ναους, τζαμια, κλπ κλπ! Καμια αλλαγη στην εκπαιδευση δεν φαινεται αμεσα, αλλα σε βαθος χρονου!

Παράθεση
διατρανωνεις οτι ξερεις τοοοοσα και εχεις εμβαθυνει στο αντικειμενο αλλα αγνοεις οτι οι εκκλησιες ανα τον κοσμο ειναι απλως και μονο μονοπατια πιστης.το να πιστευεις στον θεο σου ειναι καθαρα επιλογη σου οπως και το να εμβαθυνεις σε ενα μονοπατι ειναι παλι επιλογη σου.δεν καταλαβαινω ομως γιατι ολο αυτο να ειναι αντικειμενο μαθηματος 10ετους παραδοσης-κατηχησης?

Δεν ειπα τιποτα για τη δικη μου μελετη επι του θεματος brain. Παλι αστοχο επιχειρημα! Αξιωνω ομως τη μελετη των παιδιων απο το Δημοτικο σε θεματα που θα αναπτυξουν την κριτικη τους σκεψη!
Οι Εκκλησιες φιλε μου, δεν σε τραβανε απ'εξω να μπεις μεσα! Εαν θελεις μπαινεις, εαν θες πας στη κατηχηση, εαν θες προσκυνας εναν Θεο, ή πολλους!
Τωρα ερχεσαι εσυ στα λογια μου! Αντι να εχουμε "προβατα μαθητες" μπορουμε να εχουμε μαθητες με κατανοηση πως ο Χριστιανισμος δεν ειναι η μοναδικη λυση. Υπαρχουν και αλλες θρησκειες, αλλα και φιλοσοφιες, που καποιοι εκει εξω τις πιστευουν! Αντι να αναζητας εσυ την καταργηση του μονοπωλιου του Χριστιανισμου, την αναζητω εγω! Μονο και μονο για να κανεις αντιδραση δηλαδη!

Παλι μιλας για παραδοση και κατηχηση; Οκ, μαλλον ειναι ασκοπο να προσπαθω να μεταπεισω εναν ανθρωπο που εβαλε παρωπιδες, εμαθε 2 λεξεις και τις πιπιλαει για να μην εκφρασει κανενα αλλο επιχειρημα για την απαιτηση του να μετατρεψει σε ακομα πιο αντιπαραγωγικο μεσο το σχολειο!

Παράθεση
τις αξιες μονοι μας δεν πρεπει να τις διαμορφωνουμε?αυτο που προσπαθω να καταλαβω ειναι πως και εχει τοση αξια στο κεφαλι σου η θεολογια.γιατι της εχεις δωσει τετοια αξια..λες και αν δεν υπαρχει το μαθημα θα γινουμε ολοι αθεοι!!!!!δεν θα παρουμε τις σωστες αξιες...
Οταν εισαι 18 χρονων κι εχεις μαθει τυπους, κλισεις και τιποτα αλλο πες μου ποσο εισαι ικανος να καταλαβεις τον εαυτο σου, το συμπαν και την πιστη σου ( οποια κι εαν ειναι αυτη, γιατι και η αθεϊα, πιστη ειναι ).

Δεν ειπα πως δεν θελω αθεους! Ειπα πως η θεολογια θα βοηθησει να σπασει το "μονοπωλιο" του Χριστιανισμου! Η σωστη θεολογια ομως και το σωστο μαθημα θρησκευτικων! Οπου ολες οι θρησκειες θα εχουν εξισου την ιδια βαρυτητα μεσα στο βιβλιο, εξισου την ιδια αντιμετωπιση απο τους καθηγητες!

Μιλαμε για μια μεγαλη αλλαγη και με μικρα επιχειρηματα σαν και τα δικα σου brain, καταργεις μια ολοκληρη σκεψη και φιλοσοφια που μπορει να οδηγησει σε μια καλυτερη κοινωνια!

Παυω να συζητω μαζι σου το θεμα. Μπορεις να εκφρασεις το τελευταιο σου λογο οπως θες, ομως τα επιχειρηματα σου ειναι ασαφη, ανυπαρκτα πολλες φορες και αρκετα "ελαφρα" για να μπορει καποιος να θεωρησει πως ειναι ορθα.

Καλη σου μερα!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #69 στις: 04/09/08, 13:08 »
Οι θρησκειες ειναι παρα πολλες για να μελετηθουν επαρκως σε 1-2 χρονια, ποσο μαλλον να εμβαθυνει κανεις σε αυτες!

Εχμ, γιατί να εμβαθύνει ήδη από την 2οβάθμια εκπαίδευση; Ας το κάνει με επιλογή του στην 3οβάθμια, μιας και η θρησκειολογία είναι επιστήμη.

Εκτος εαν εσυ θεωρεις πως "Σεξολογια", "Αγωγη του Πολιτη", "Προστασια του Περιβαλλοντος" και μια "Τριτη ξενη γλωσσα" θα ειναι τα μαθηματ απου θα βελτιωσουν τον Ελληνα μαθητη!

Δεν ρώτησες την δική μου γνώμη αλλά θα την πω: Τα 3 πρώτα που ανέφερες, ναι βελτιώνουν τον μαθητή. Το 1ο ως προς τις σχέσεις του με το άλλο φύλο (ή το ίδιο), στην Βραζιλία μάλιστα που υπάρχει πρόβλημα με ανεπιθύμητες εφηβικές εγκυμοσύνες, μιλάνε για αντισύλληψη και μοιράζουν προφυλακτικά. Το 2ο φτιάχνει καλύτερους πολίτες, το 3ο τους κάνει να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον όπου ζούμε όλοι.

Από την άλλη, το να μαθαίνεις για διάφορες θρησκείες, ίσως σε βοηθούσε να διαλέξεις μία, με απώτερο σκοπό φαντάζομαι να την ακολουθήσεις (εκτός σχολείου) και να σε βοηθήσει στην εσωτερική αναζήτηση, την ψυχική υγεία, την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, κλπ.
Όμως υποψιάζομαι ότι περισσότερο θα βοηθούσε η Ψυχολογία, η Φιλοσοφία, και άλλα μαθήματα σχετικά με τον άνθρωπο και την κοινωνία, να αυξηθεί η συναισθηματική νοημοσύνη. Σε αυτά θα'πρεπε να εμβαθύνουμε, γιατί το αποτέλεσμα είναι πιο άμεσο. Δυστυχώς όμως συχνά βλέπουμε το φαινόμενο οι άνθρωποι να αδυνατούν να διαχειριστούν τις προσωπικές καταστάσεις τους και τα εσωτερικά τους προβλήματα, με αποτέλεσμα να φτάνουν στην κατάθλιψη και σε άλλες ψυχασθένειες, ακόμα κι αν πιστεύουν σε κάποιον Θεό.

Το συννεφακι ζητησε ξεκαθαρα την καταστροφη των "παραδοσιακων" θρησκευτικων και τη μετατροπη τους σε θρησκειολογια! Τωρα εαν καποιοι εινα βαριεστημενοι και μπουφοι στο διαβασμα τους, δεν φταιει κανεις! Ομως το μαθημα θα προσφερει πολλα για την κατανοηση των θρησκειων, την αναπτυξη της ανθρωπινης λογικης πανω σε αυτο το ζητημα και το κατα ποσο οι κοινωνιες επηρρεαζονται απο θρησκειες.

Μήπως θα'πρεπε να εμβαθύνουμε και στην ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, πολιτική, οικονομία, παγκοσμιοποίηση, κλπ; Η επιρροή τους είναι εξίσου σημαντική, ίσως και σημαντικότερη.

Παρακαλώ κρατήστε την συζήτηση σε κόσμιο επίπεδο και επί του θέματος (όχι επί προσωπικού)
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/08, 13:11 από Βραζίλης »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #70 στις: 04/09/08, 20:20 »
Παράθεση
Εχμ, γιατί να εμβαθύνει ήδη από την 2οβάθμια εκπαίδευση; Ας το κάνει με επιλογή του στην 3οβάθμια, μιας και η θρησκειολογία είναι επιστήμη.

ΟΠως και η Γλωσσα, τα Μαθηματικα, το "Εμεις κι ο κοσμος" ( που μετεπειτα γινεται Φυσικη ) ειναι μαθηματα που στηριζονται σε επιστημες, αρα χρειαζονται μια προεργασια. Το παιδικο μυαλο πρεπει να ειναι ικανο να αφομοιωσει εννοιες. Και στο δημοτικο παντα τιθονται οι βασεις για τη μετεπειτα εξελιξη του παιδιου.

Παράθεση
Δεν ρώτησες την δική μου γνώμη αλλά θα την πω: Τα 3 πρώτα που ανέφερες, ναι βελτιώνουν τον μαθητή. Το 1ο ως προς τις σχέσεις του με το άλλο φύλο (ή το ίδιο), στην Βραζιλία μάλιστα που υπάρχει πρόβλημα με ανεπιθύμητες εφηβικές εγκυμοσύνες, μιλάνε για αντισύλληψη και μοιράζουν προφυλακτικά. Το 2ο φτιάχνει καλύτερους πολίτες, το 3ο τους κάνει να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον όπου ζούμε όλοι.

1) Εδω δεν ειναι Βραζιλια. Ουτε το βιωτικο επιπεδο της Βραζιλιας εχουμε, ουτε και τα προβληματα με τις ατελειωτες εκτρωσεις. Μιλαμε για αλλο επιπεδο ζωης, αλλη εκπαιδευση των ανθρωπων. Και ο Ελληνας μπορει να μην κανει ευκολα οικογενεια ( λογω κοινωνικων συνθηκων ), ομως απο ζευγαρωμα τα παει μια χαρα. Δεν ειμαστε δα και οι Γαλλοι που πριν 5 χρονια αναγκαστηκαν να προβαλλουν soft porno σε μεγαλα καναλια για να βοηθησουν τον πληθυσμο!

Οσο για τα 2 και 3, εαν εβλεπες νωριτερα ειχα απαντησει και στον brain
Προστασια του Περιβαλλοντος: Η βιολογια εχει το πρωτο λογο γι'αυτο το μαθημα. Αλλα δεν ειδα κανεις να ζηταει την αλλαγη του γνωστικου επιπεδου της βιολογιας του Γυμνασιου και του Λυκειου! Αντιθετως, γεμιζουμε με γνωσεις περι λεμφοκυτταρων, κυτταρων Τ, κοκ αντι να επικεντρωθουμε περισσοτερο στο κεφαλαιο Οικοσυστημα!

Κοινωνιολογια: Αγωγη του πολιτου; Δικαιο; Νομιζω πως υπαρχει ηδη το μαθημα. Εαν ειναι κακογραμμενο κι εαν διδασκεται λαθος, δεν φταινε τα θρησκευτικα νομιζω!

Γενικα στο θεμα Παιδειας, καλο ειναι να μιλαμε με γνωση του τι παρεχει το ελληνικο σχολειο. Για να το κανουμε αυτο πρεπει να ειμαστε κοντα στην Παιδεια και στους μαθητες και να μην μιλαμε εκ του ασφαλους γιατι πολλες φορες καταληγουμε σε συμπερασματα τα οποια ειναι λανθασμενα. Τα μαθηματα που υποστηριζεις Βασιλη οχι μονο υπαρχουν στο σχολειο, αλλα διδασκονται χρονια! Ομως ειναι λαθος γραμμενα τα βιβλια και δεν υπαρχει σωστη στηριξη απο τους καθηγητες!
Επομενως το ελληνικο σχολειο, εστω και με λανθασμενο τροπο, εχει προβλεψει και την περιβαλλοντολογικη αλλα και τη κοινωνικη εκπαιδευση του μαθητη! Ασχετα, εαν γινεται με λαθος τροπο, οπως και με τα θρησκευτικα! Εξαλλου μιλαμε παντα για εξολοκληρου αναδιαθρωση του εκπαιδευτικου συστηματος.

Γι'αυτο στο θεμα Παιδειας και μαθηματων, καλο ειναι να μιλανε αυτοι που ειναι κοντα στην Παιδεια με τον εναν ή τον αλλον τροπο.  ;)

Παράθεση
Από την άλλη, το να μαθαίνεις για διάφορες θρησκείες, ίσως σε βοηθούσε να διαλέξεις μία, με απώτερο σκοπό φαντάζομαι να την ακολουθήσεις (εκτός σχολείου) και να σε βοηθήσει στην εσωτερική αναζήτηση, την ψυχική υγεία, την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, κλπ.
Όμως υποψιάζομαι ότι περισσότερο θα βοηθούσε η Ψυχολογία, η Φιλοσοφία, και άλλα μαθήματα σχετικά με τον άνθρωπο και την κοινωνία, να αυξηθεί η συναισθηματική νοημοσύνη. Σε αυτά θα'πρεπε να εμβαθύνουμε, γιατί το αποτέλεσμα είναι πιο άμεσο. Δυστυχώς όμως συχνά βλέπουμε το φαινόμενο οι άνθρωποι να αδυνατούν να διαχειριστούν τις προσωπικές καταστάσεις τους και τα εσωτερικά τους προβλήματα, με αποτέλεσμα να φτάνουν στην κατάθλιψη και σε άλλες ψυχασθένειες, ακόμα κι αν πιστεύουν σε κάποιον Θεό.

Κι ομως, η θρησκειολογια περικλιει αρκετη Φιλοσοφια, Κοσμολογια και Υπαρξιακα ζητηματα! Η ψυχολογια που γινεται σαν μαθημα επιλογης αφορα τα παιδια τα οποια θελουν να μπουν σε ενα αντιστοιχο τμημα! Εν προκειμενω, ειναι αδυνατον το σχολειο να κανει Κλινικη Ψυχολογια ή και Ψυχιατρικη, διοτι ειναι ενα τελειως διαφορετικο επιπεδο γνωσεων ( και ιατρικης προφανως ).  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/08, 20:33 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #71 στις: 04/09/08, 23:00 »
1) Εδω δεν ειναι Βραζιλια. Ουτε το βιωτικο επιπεδο της Βραζιλιας εχουμε, ουτε και τα προβληματα με τις ατελειωτες εκτρωσεις.

Στην Ελλάδα, το βιοτικό επίπεδο χειροτερεύει (για την πλειοψηφία), τα παιδιά ξεκινούν την σεξουαλική ζωή όλο και νωρίτερα, οι εκτρώσεις αυξάνονται, οι ερωτικές σχέσεις γίνονται "ελαφρά την καρδία", τα προβλήματα στις σχέσεις διογκώνονται, τα διαζύγια αυξάνονται...  Είσαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται εκπαίδευση για την σεξουαλικότητα και την συμπεριφορά προς τον σύντροφο;

Κι ομως, η θρησκειολογια περικλιει αρκετη Φιλοσοφια, Κοσμολογια και Υπαρξιακα ζητηματα! Η ψυχολογια που γινεται σαν μαθημα επιλογης αφορα τα παιδια τα οποια θελουν να μπουν σε ενα αντιστοιχο τμημα! Εν προκειμενω, ειναι αδυνατον το σχολειο να κανει Κλινικη Ψυχολογια ή και Ψυχιατρικη, διοτι ειναι ενα τελειως διαφορετικο επιπεδο γνωσεων ( και ιατρικης προφανως ).  ;)

Γιατί η Ψυχολογία προαιρετική; Μακάρι να είχα διδαχθεί Ψυχολογία, υποχρεωτικά, και όχι πχ. Χημεία που δεν μ'άρεσε και δεν την χρησιμοποίησα ποτέ στη ζωή μου.
Τεσπα, το ερώτημα, όπως κατάλαβα ότι διατυπώθηκε από τον bairn of mosul, είναι: Γιατί να χρειάζονται τόσα χρόνια και εμβάθυνση για τα θρησκευτικά/θρησκειολογία ενώ για άλλες επιστήμες δίδεται πολύ λιγότερος χρόνος ή καθόλου;

Επίσης, δεν αμφέβαλλα ότι κάποια από τα μαθήματα που ανέφερα ήδη διδάσκονται από χρόνια, απλά τόνισα την σημασία τους και ότι ίσως εκεί πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #72 στις: 04/09/08, 23:19 »
Ειμαι σιγουρος Βασιλη πως τα πραγματα δεν ειναι οπως στην Βραζιλια, οπου μετα απο καθε Καρναβαλι οι γιατροι πιανουν δουλεια ;)
Οσο για τις σχεσεις..Παντα ο Ελληνας ηταν ταραχωδης στις σχεσεις του κι αυτο δεν ειναι κατι καινουριο! Οι εκτρωσεις εχουν αυξηθει γιατι εχουν μειωθει οι οικογενειες που θελουν παιδια. Και δεν φταιει το κρεβατι μας γι'αυτο, αλλα η οικονομικη στενοτητα! Και το μαθημα της Σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης δεν θα βελτιωσει τις σχεσεις σε επιπεδο ανθρωπων Βασιλη! Ειναι αλλο το γνωστικο επιπεδο του μαθηματος!!

Η Ψυχολογια ειναι προαιρετικη γιατι δεν ειναι μαθημα που θα σε μαθει να αυτοψυχολογεισαι, αλλα θα σου διδαξει τις πρωτες εννοιες της επιστημης! Καταλαβες γιατι λεω πως πολλες φορες μιλαμε ολοι που ειμαστε εκτος παιδειας με μια ευκολια, ομως τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα απο την εικονα που εχει ο καθενας στο μυαλο του! 

Ισως τα θρησκευτικα να ειναι κοκκινο πανι για καποιους, ομως η θρησκειολογια περιλαμβανει και Φιλοσοφια και Υπαρξιακες αναζητησεις Βασιλη! Κι αυτο μπορει να το ανακαλυψεις μελετωντας οποιαδηποτε θρησκεια ;) Ειναι καθαρα θεμα εκπαιδευτικου και καλογραμμενου βιβλιου! Επειδη πασχουμε και απο τα 2, δεν σημαινει πως το μαθημα πρεπει να απορριφθει!
Αλλιως με την ιδια λογικη θα επρεπε να "διελυσουμε" και τα αρχαια, την ιστορια και τη γυμναστικη!

Οπως ειναι τωρα το βιβλιο, δεν ειναι καν για 1 χρονο! Ομως εδω μιλαμε για τις αλλαγες που προτεινε το συννεφακι! Εαν εκανε κανεις τον κοπο να τις κοιταξει, θα δει πως ειναι μια πληρης γνωση του μαθητη πανω σε οτιδηποτε εχει να κανει με Φιλοσοφια της Θρησκειας!

Εαν θελετε σχολεια με σεξουαλικα ενεργους μαθητες, τι να πω; Να το κανουμε κι αυτο. Μετα ομως να μην παραπονιεστε πως επεκτεινομαστε σαν κουνελια :D
« Τελευταία τροποποίηση: 04/09/08, 23:22 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: 05/09/08, 11:16 »
τα θρησκευτικα κατ'εμε οπως ειναι σημερα πρεπει να αφαιρεθουν..και αναλυω το "οπως ειναι σημερα".ειναι απλα ορθοδοξα χριστιανικα.σου δινουν πληροφοριες για αλλες θρησκειες αλλα οχι κατω απο τοσο αντικειμενικο πρισμα..θα την πουν την κακιουλα τους...και αν δεν την πουν τα βιβλια θα την πει ο θεολογος...οποτε δεν υπαρχει μαθηση αλλα πλυση εγκεφαλου.αυτα απο μενα
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #74 στις: 05/09/08, 12:02 »
Η συζητηση εχει τεθει σε τελειως διαφορετικη βαση εδω και πολλα posts.

Ηδη εχουμε ξεκαθαρισει πως τα θρησκευτικα, οπως ειναι αυτη τη στιγμη, ειναι καθαρα Χριστινιακη προπαγανδα. Ομως το συννεφακι εθεσε ενα νεο ειδος θρησκευτικων, το οποιο θα ξεκιναει απο τις μικρες ταξεις με γνωση της ελληνικης αρχαιας θρησκειας και θα φτανει στις μεγαλυτερες ταξεις με εμβαθυνσεις σε πολλες θρησκειες!

Σε μια τετοια περιπτωση, το μαθημα θα ειχε σημαντικο λογο υπαρξης και σιγουρα πολλοι απο εμας που τωρα "παραπονιομαστε" θα μεναμε ευχαριστημενοι εαν ξεραμε πως οι μαθητες διδασκονται πραγματικη θρησκειολογια κι οχι Χριστιανικη Θρησκεια.

Οσο για τους "καλοθελητες" που αναζητουν την καταραγηση του, μπορω να φερω ως επιχειρημα και την αστοχια των Αρχαιων, της Ιστοριας, της Γυμναστικης, της Γεωμετριας ( στο Λυκειο βεβαια ) και των Καλλιτεχνικων!

Γιατι να μην τα καταργησουμε κι αυτα τα μαθηματα? ;)
DreamCatcher