Έχω ένα Laney LC-15R, που είναι και ο πρώτος μου λαμπάτος. Τον είχα αγοράσει μεταχειρισμένο πριν μερικούς μήνες και δεν είχαν αλλαχτεί λάμπες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Πριν από λίγο καιρό άρχισε το πρόβλημα

. Ενώ ο ενισχυτής έπαιζε μια χαρά σε "χαμηλές" εντάσεις (π.χ. gain έως 2 και volume έως 4), σε πρόβες και live (με volume πάνω από το 5-6), παρατήρησα ότι ο ήχος "έσπαγε" στιγμιαία. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω ακριβώς, αλλά το σήμα κοβόταν ή παραμορφωνόταν ελαφρώς, και ύστερα επανερχόταν. Παρατήρησα ότι αυτό συνέβαινε ειδικά όταν χρησιμοποιούσα επιπλεον boost στην ένταση (κυρίως ένα Wasabi echo/drive ή ένα Hothead distortion).
Ομολογώ ότι αρχικά αμέλησα το πρόβλημα κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου και δυσκολίας μετακίνησης από το χώρο που κάνουμε πρόβες (Πεντέλη

).
Στη χθεσινή πρόβα, αυτό το "σπάσιμο" άρχισε να γίνεται όλο και πιο συχνά, ώσπου στο τέλος σταμάτησε να παίζει εντελώς. Ήταν πάααααρα πολύ ζεστός. Τον έβγαλα από την πρίζα, και μετά από κάποια ώρα που τον ξαναέβαλα, έπαιξε κανονικά για 1-2 λεπτά και μετά τα 'φτυσε πάλι.
Τι μπορεί να φταίει; Ζητάω τα φώτα σας διότι πρόσφατα μπήκα στον κόσμο της λάμπας, κι έχω φρικάρει λίγο (ξεκινάμε live και χρειάζομαι άμεσα τον ενισχυτή). Πρέπει απλώς να αλλάξω λάμπες ή πρέπει να τον πάω για service;
Να σημειώσω ότι δοκιμάσαμε τον ενισχυτή με άλλη κιθάρα και καλώδια, καθώς και με άλλα EQ, με το bright on και off, στη hi και τη lo είσοδο, με και χωρίς reverb, και όλα αυτά δε φάνηκαν να επηρεάζουν.