Αυτό που λεω έχει σχέση καθαρά με την τεχνική.ΓΙα την μελωδικότητα τα είπα πιο πάνω.Εννοείται πως οποιαδήποτε τεχνική θα πρέπει να την χρησιμοποιώ με μουσικότητα αλλά αυτό επαναλαμβάνω είναι πραγματικά πολύ δύσκολο.Πιο δύσκολο από τα να ανεβοκατεβαίνω την ταστιέρα.Keep walking όμως.
MichaelYiochalas, δεν θα ξαναγράψω την κριτική μου στο video σου εφόσον αυτή σβήστηκε γιατί αφενώς δεν την θυμάμαι αυτούσια και αφετέρου βλέπω κάτι άλλο που με στεναχωρεί.. Παρατηρώ ότι οποιαδήποτε κριτική και να σου γίνεται εσύ προσπαθείς να την αντικρούσεις.. Ας πούμε ότι ο drakoumel ήταν λίγο απότομος (πρέπει βέβαια να τον δικαιολογήσουμε κάπως διότι είναι παλιό μέλος - από το 2004 - και πόσα θα έχουν δει τα μάτια του!) αλλά όλοι οι άλλοι έκαναν καλοπροαίρετη κριτική.. Εσύ παρόλα αυτά, προτίμησες αντί να σκεφτείς όλα όσα σου γράψανε και να πεις ευχαριστώ, προτίμησες να τους απαντήσεις άλλοτε με καλό και άλλοτε με άσχημο τρόπο.. Κάνε τον κόπο και διάβασε αυτό εδώ το post.. Το παιδί, παρόλο που κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά καλός κιθαρίστας και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, άκουσε τα εξ' αμάξης αλλά παρόλα αυτά δεν είπε τίποτα.. Προσωπικά συγκινήθηκα με την ταπεινότητα των απαντήσεων του και την θέληση του να ακούσει τις κριτικές (μερικές εκ των οποίων είναι και άστοχες) χωρίς να φανεί καθόλου ψώνιο, με υφάκι, κ.λπ.. Αν, ας πούμε, έψαχνα κιθαρίστα για το συγκρότημα μου θα διάλεγα χίλιες φορές τον συγκεκριμένο, παρά εσένα που ακόμα και αν ήσουν καλύτερος.. Θα προτιμούσα ένα πιο συζητήσιμο συνάδελφο, παρά ένα Malmsteen-ικό fanboy που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.. Στο είχα γράψει και πιο πριν αλλά σβήστηκε.. Αν δεν μάθεις να ακούς κριτικές τότε δεν θα γίνεις ΠΟΤΕ σου καλός μουσικός.. Όταν βλέπεις τόσα άτομα να σου επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν ακούγεται καλά με sweeps αλλά εσύ παρόλα αυτά επιμένεις ότι είναι καλό, τότε μάλλον κάνεις λάθος.. Σκέψου τα λόγια μου και προσπάθησε πριν απαντήσεις να περιμένεις κανά 10λεπτο για να "κρυώσει" λίγο το αίμα σου.. Οι παρορμητικές απαντήσεις σου υποδηλώνουν ότι είσαι πνεύμα αντιλογίας..
Αυτό που σου είπε ο Alex περί Malmsteen είναι πέρα για πέρα σωστό.. Ο Malmsteen είναι ένας και έφερε επανάσταση στην ηλεκτρική κιθάρα όταν προσάρμοσε την harmonic minor και τα Paganini-κά περάσματα στο rock αλλά από τότε υπάρχουν άλλοι χιλιάδες κιθαρίστες που κάνουν ακριβώς το ίδιο.. Οι τελευταίοι, ειδικά σήμερα, αντιμετωπίζονται μάλλον με σκωπτικό ύφος παρά με συμπάθεια.. Από καθαρή περιέργεια, ποιος άλλος κιθαρίστας σου αρέσει;
Έχεις απόλυτο άδικο σε αυτό που λες.Σε κάθε περίπτωση είμαι το ίδιο ευγενικός με αυτόν που κάνει την κριτική.Αν μου μιλάνε ωραία μιλάω ωραία.Αν όχι,συγχωρέσατε με,αλλά δεν μπορώ παρα να απαντήσω.Είπαμε,άλλο κριτική,άλλο επίθεση και προσβολη.Εσύ μπορεί να θεωρείς ως προσόν κάποιου να δέχεται στωικά και παθητικά επιθέσεις,προσβολές και δεν συμμαζεύευται,είναι δικαίωμα σου,αλλά είναι επίσης δικαίωμα μου να διαφωνώ μαζί σου και να ακολουθώ τον δικό μου δρόμο.όλοι κρινόμαστε άλλωστε.Οι χαρακτηρισμοί όπως "fan-boy" εκθέτουν μόνο εσένα και είναι άσχετοι με το θέμα.Το αίμα μου άφησε το ήσυχο,οι προσωπικές αναφορες που ξεφεύγουν από μουσικά πλαίσια είναι παντελώς άχρηστες.Άσε που είναι και λάθος να κρίνεις τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ κάποιου από καποια posts του σε ένα site για μουσική.Εγώ μίλησα για την προσωπικότητα σου?όχι.Ε,καλύτερα να κάνεις και εσύ το ίδιο για εμένα.
Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζονται οι συνεχιστές-αντιγραφείς του Yngwie,αυτό που ξέρω έιναι ότι ο καθένας πρέπει να κάνει αυτο που του αρέσει στην μουσική ασχέτως με τις "συνέπειες".Να ακούει κριτική,ναι,αλλά,όσον αφορά την γενική κατεύθυνση που θα παρει,να ακούει τον εαυτό του.Έχει νόημα να παίζουμε κάτι που αρέσει στους άλλους αλλά όχι τόσο σε εμάς?Και να ξεκαθαρίσω πως δεν θέλω να αντιγράφω τον Malmsteen.Απλά είναι πολύ δύσκολο να μην το κάνω!Αλλά σίγουρα προσπαθώ και θα προσπαθήσω.
Εκτός απο Yngwie,μου αρέσουν οι Ritchie Blackmore,Jason Becker,Michael Romeo,Vai,Satriani,Petrucci,BB King,Stevie Ray Vaughan,Eric Clapton.Βασικά αυτοί.ΚΑι άλλοι που τώραμου διαφεύγουν.Ά,εννοείται και οι βιρτουζοι της κλασικής-φλαμένκο κιθάρας όπως οι Lawson Rollins,Sabicas κτλ.