Aganippi
Αφορμή μου δίνει αυτό που γράφεις στα ποιήματα σου, (καταχωρήθηκε συμβολαιογραφικά) να πω δυο λόγια και δεν απευθύνομαι μόνο σε σένα. Σεβαστό δικαίωμα να θέλεις να προστατέψεις τα λόγια της ψυχής σου γιατί ξέρεις πως σε κάθε τους στροφή το δικό σου αίμα κυκλοφορεί. Και αν διάβασες παραπάνω στην κατοχύρωση στίχων θα βρεις ένα σωρό ιδέες και προτάσεις.
Όμως όσο κι’ αν ψάξεις από τα χιλιάδες αξιόλογα ποιήματα που δημοσιεύονται εδώ μα και σ’ άλλα φόρουμ δεν θα βρεις καμιά περίπτωση που να έχει - παρά τη θέληση του δημιουργού - κάποιο ποίημα μελοποιηθεί από κάποιον γνωστό συνθέτη. Οι περισσότεροι γράφουν στίχους και μουσική οι ίδιοι, ή οι επώνυμοι φίλοι τους, ανεξάρτητα αν ο στίχος δεν λέει. Θα σου θυμίσω το ``είναι φίλος είναι φίλος ο αράπης μου ο σκύλος`` που έγινε μεγάλη επιτυχία. Εμείς δεν μπορούμε να περάσουμε το αδιαπέραστο ατσάλινο αμυντικό τείχος των συμφερόντων.
Αν θέλει όμως κάποιος να κλέψει την ιδέα, το θέμα, ενός ποιήματος θα το κάνει και δεν είναι χαζός να το αφήσει ως έχει, θα το ρετουσάρει όπως λέμε κι’ εσύ δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό. Π.χ. στο δικό σου ποίημα ``Νύμφη των υδάτων (Ναϊάδα) θα μπορούσα να γράψω
Νύμφη των λιμνών
Γλυκιά μου νύμφη των λιμνών
της φαντασίας μου ουράνιο πλάσμα
της Iλιάδας ραψωδία των καημών
κ.λ.π
Αντί ανάκαρα να βάλω κουράγιο και έτσι σκάρωσα ένα δικό μου ποίημα μα που θα έχω κλέψει από σένα την κεντρική ιδέα. Μπορείς να αποδείξεις ότι έκλεψα το δικό σου; Ο Ηλίανθος γράφει `` το γατάκι μου ο Ρώσος`` δεν μπορώ εγώ να πω ``το γατάκι μου ο Γερμανός`` Εδώ τεράστιες εταιρίες χάνουν πωλήσεις γιατί κάποιος ανταγωνιστής τους έκλεψε το όνομα του προϊόντος αλλάζοντας μόνο ένα γράμμα.
Μη ξοδεύεις λοιπόν άδικα τα χρήματα σου.
Καλό σου βράδυ.