Κι εγώ είμαι αυτοδίδακτος (αν και αυτός ο όρος είναι γελοίος, γιατί δεν μπορείς να πεις ότι έμαθα μόνος μου με τους τόνους που έχω διαβάσει στο νετ τα τελευταία 6 χρόνια). Πέρασα τα πρώτα χρόνια με ακοπανιαμέντα μόνο, όμως αργότερα άρχισα να ασχολούμαι με σόλο.. Διάβαζα ταμπλατούρες μόνο, και με εξάσκηση μάθαινα τα κομμάτια.. Μετά όμως είδα κάπου την πεντατονική και άρχισα σιγά σιγά να ψάχνομαι, και τώρα διαβάζω πάρα πολύ θεωρία, έχω μάθει αρκετά πράγματα (πώς βγαίνουν οι συγχορδίες, διάφορες κλίμακες κλπ). Δεν γίνεται να μη βρεις μπροστά σου τη θεωρία.. Όταν παίζεις κιθάρα, θέλεις κάποια στιγμή να παίξεις μουσική κι όχι να αναπαράγεις κομμάτια άλλων.. Ακόμη, αν παίξεις σε συγκρότημα, ακόμα και τραγουδάκια σχολικής γιορτής, θα διαπιστώσεις ότι το κάθε όργανο είναι πιθανό να έχει βγάλει το τραγούδι σε άλλη κλίμακα, και αν δεν μπορείτε να το μεταφέρετε όλοι στην ίδια κλίμακα, θα παίζετε μα....ς. Εγώ πάντως εξακολουθώ να χρησιμοποιώ μόνο ταμπλατούρες, αλλά τώρα ξέρω τι νότες παίζω, σε ποια κλίμακα, δεν παίζω απλώς νουμεράκια..