Θεωρώ λανθασμένη τη διαδικασία αξιολόγησης γιατί α)όπως δεν μπορώ εγώ να κρίνω έναν πίνακα ζωγραφικής γιατί δεν είμαι ειδική, έτσι και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να κρίνουν ένα ποίημα γιατί δεν έχουν ασχοληθεί με την ποίηση. Ποιος με διαβεβαιώνει ότι όλα τα μέλη έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να κρίνουν σωστά? Και ποιος με διαβεβαιώνει ότι η κρίση όλων των μελών ενός forum είναι αντικειμενική ή ότι πρώτα διαβάζουν με προσοχή αυτό που βαθμολογούν? β)κάποιος που συμμετέχει στο διαγωνισμό λέει σε 100,200,300 γνωστούς του να εγγραφούν για να τον βαθμολογήσουν. Αυτό δεν είναι δίκαιο για τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.
Το σωστό θα ήταν να υπάρχει από την αρχή κριτική επιτροπή από ειδικούς μη μέλη του forum.
Με κάθε σεβασμό, καθώς ο καθένας έχεις τις απόψεις του, θα ήθελα να σου πω τα εξής.
Η ποίηση (και κατ' επέκταση η στιχουργική) δεν απευθύνεται σε "ανθρώπους του πνεύματος" αποκλειστικά κι ούτε φυσικά δημιουργείται μόνο από αυτούς. Επίσης, η κριτική δεν είναι προνόμιο εκείνων που έχουν ασχοληθεί ενεργά με το αντικείμενο. Είναι σαν να μου πεις πως δεν σου αρέσει η Heavy Metal μουσική και να σου πω "μα γιατί; έχεις παίξει με τους Iron Maiden;". Δεν ακούγεται...κάπως υπερβολικό αυτό;
Τα μέλη του εν λόγω forum φυσικά και δεν είναι ΟΛΟΙ στιχουργοί ή ΟΛΟΙ μουσικοί. Σε ποιόν απευθύνεται ο στίχος και η μουσική, όμως; ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! Διαφορετικά, τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει..δεν θα είχαν γίνει ποτέ επιτυχίες, καθώς θα τα άκουγαν μόνο οι "εκλεκτοί". Όταν ένα τραγούδι, ακόμη και μέσα από την απλότητα του, κατορθώνει να αγγίξει έναν απλό και καθημερινό άνθρωπο, τότε και μόνο τότε έχει πετύχει τον σκοπό του (προσωπική μου εκτίμηση).
Σχετικά με τις "πολλαπλές εγγραφές" που αναφέρεις...ίσως εδώ να έχεις ένα δίκιο, καθώς δεν "παίζουν" όλοι με τους ίδιους κανόνες κι ίσως να υπάρχουν και άνθρωποι με κακές προθέσεις. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω πως οι άνθρωποι που παίρνουν μια πρωτοβουλία σαν αυτή (και πάλι μπράβο τους!), δεν έχουν σκεφτεί αυτά τα ενδεχόμενα. Ίσως, δικαίωμα ψήφου να δοθεί σε όσους και μόνο όσους είναι ήδη μέλη μέχρι την τάδε του μηνός. Ίσως, κάτι άλλο...
Με κάθε σεβασμό και πάλι, απλά θεωρώ πως τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν πολλά προβλήματα προς αντιμετώπιση. Είναι αναμφίβολα, μια πολύ σπουδαία προσπάθεια...