Η ουσία είναι αυτή... . αμφιβάλλω αν ο bezoubios έχει ξαναμπεί στο φόρουμ από τότε οπότε και να του την λέμε δεν πειράζει

Πάνο μου, δεν είναι εκεί η ουσία. Θέλω λίγο να στο εξηγήσω να καταλάβεις που πράγματι είναι η ουσία, και ας είναι off-topic.
Η αξία της διαλεκτικής είναι να υπάρχει πολυφωνία, ενθάρρυνση της διαφορετικότητας και ελευθερία της έκφρασης.
Έτσι ο καθένας θα μπορεί να διαβάζει όλες τις απόψεις και να ασκεί επιλογή και κριτική σύμφωνα με την κρίση του ως ενήλικας, και να υιοθετεί μία άποψη, όποια αυτός επιλέγει ότι είναι η σωστή.
Εάν αρχίσουμε να «προστατεύουμε» τον υποτιθέμενο «αμαθή» φιλτράροντας την πληροφορία του άλλου υποτιθέμενου «αμαθή», τότε αρχίζει να περιορίζεται η ελευθερία της έκφρασης:
Εγώ πχ λέω ότι πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται για να γράφεις εδώ, αλλιώς θα σε καυτηριάζω και θα σε απομονώνω.
Τότε μπαίνει το ερώτημα: Ποιος καθορίζει ποιος ξέρει τι λέει, ώστε να του επιτρέπεται να γράφει και σε ποιο επίπεδο?
Ποιος καθορίζει τα μέτρα και τα σταθμά, και ελέγχει ποιος εκφράζεται και ποιος όχι, και ακόμα σημαντικότερο:
Ποιος ελέγχει και καθορίζει αυτόν που ελέγχει?Αν λοιπόν σήμερα κάνουμε μία αρχή και την λέμε του bezouvios που έχει καιρό να μπει στο φόρουμ και δεν πειράζει , αύριο την λέμε σε σένα που δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για κάποια θέματα, αύριο την λέμε στον ΧΨ επειδή δεν έχει πτυχίο ηλεκτρονικού, ή στον ΖΧ επειδή δεν έχει βγάλει ωδείο κλασσικής κιθάρας, και όλα αυτά στο όνομα του να μην παραπλανήσουμε τον υποτιθέμενο «αμαθή» αναγνώστη, ο οποίος τι κάνει εδώ που είναι διαβάζοντας ένα site που καυτηριάζει τους αμαθείς, δεν ξέρω..
Αύριο λοιπόν σου λέω ότι με ενδιαφέρει να είσαι υπεύθυνος, όχι μόνο για το τι γράφεις εδώ για να μην παραπλανείς τους «αμαθείς» αλλά και για το τι ψηφίζεις, δεδομένου ότι η επιλογή σου αυτή επηρεάζει όλους μας.
Έτσι λοιπόν αποφασίζω ότι είσαι πολύ μικρός ακόμα και αμαθής για να ψηφίσεις στα 18, και κάποιος άλλος μεθαύριο λέει ότι για να ψηφίσεις πρέπει να είσαι μορφωμένος και για αυτό να ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο, ώστε να μην παίρνουν στο λαιμό τους, τους «αμαθείς» που δεν έχουν γνώσεις και κρίση.
Κατάλαβες λοιπόν νομίζω ότι άμα γίνει μία λάθος αρχή, δεν υπάρχει γυρισμός.
Στο κάτω κάτω τι θέλουμε να είμαστε, ένα φόρουμ αποστειρωμένο, όπου θα είναι μέλη μόνο γνώστες και επαΐοντες που θα αναμασούν τα ήδη γνωστά μεταξύ τους, ή ένα ανοιχτό forum όπου όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες, να ακουστούν με σεβασμό και ελευθερία, και μετά ας κριθούν από την κρίση των μελών και άς γίνουν υλικό εποικοδομητικού διαλόγου, μάθησης και ενημέρωσης μέσα από την πολυφωνία.
Εγώ είμαι εδώ και συμμετέχω αποκλειστικά για το δεύτερο.