Οι ενισχυτές χωρίζονται σε κλάσεις ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιούν το σήμα εισόδου κατα το στάδιο ενισχυσης. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφερθώ σε καμπύλες και σημεία λειτουργείας τρανζίστορ (ή λαμπών) αφου είναι θέμα ηλεκτρονικών.
Μία γενική ιδέα είναι οτι όταν ένας ενισχυτής δουλεύει σε κλάση Α, θεωρητικά δεν παρουσιάζει καμία παραμορφωση (παραμορφωση δεν εννοώ το distortion με την έννοια του εφε) στο σήμα εισόδου, αλλά καταναλώνει πολύ ρεύμα αφού η πόλωση των τρανζίστορ του είναι τέτοια ώστε αυτά να άγουν ακόμη και με μηδενική είσοδο.
Η κλάση Β (και ΑΒ αντίστοιχα) έχει καλύτερη απόδοση (τραβάει λιγότερο ρεύμα) αλλά μπορεί να παρουσιάσει παραμόρφωση το σήμα (crossover distortion) αν δέν είναι υπολογισμένος σωστά.
Τα watt ενός ενισχυτή εμένα με μπερδεύουν και δεν έχω καταλάβει ακόμα που αναφέρονται (ας μας πει κάποιος που ξέρει). Αναφέρονται δηλαδή στην τροφοδοσία?
Τέλος, κατα τη γνώμη μου δεν βλέπω λόγο να συσχετίζονται οι κλάσεις με το "στύλ" που λες. Δεν πρέπει να έχει σχέση, αφού έχει να κάνει καθαρά με τον τρόπο κατασκευής του ενισχυτή ηλεκτρονικά. Δεν το κάνουμε για να βγάλουμε συγκεκριμένο ήχο.
(Τα παραπάνω τα συμπεραίνω από κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικών που έχω και καποια (μικρή) εμπειρία σε κατασκευές ενισχυτών, και δεν είναι τεκμιριωμένα, πιθανόν να μήν είναι και απόλυτα ακριβή)