δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά απλά διαφωνώ - δε διαφωνώ στο ίσως καλύτερα αλλά στο σίγουρα πιο γρήγορα...ιδού εξηγούμαι:
(όπου γράφω 4 νότες/χορδή εννοώ 4 διαδοχικές νότες μιας 7τονης κλίμακας παιγμένες διαδοχικά σε μια χορδή)
καταρχήν είπα ότι όταν χρειάζεται να παίξουν σε 4 νότες/χορδή, δλδ όταν είναι αναγκαίο, όντως το χρησιμοποιούν
μη ξεχνάμε όμως ότι πιο της προτίμησης είναι οι τρεις νότες ανά χορδή σε flat παίξιμο, δλδ δε χρησιμοποιούνται τέσσερα δάκτυλα

άρα αν χρησιμοποιήσουν το ring αντί του pinky δεν θα τους μείνει άπαιχτη νότα που να περισσεύει, έπαιξαν και τις 3 νότες/χορδή

quote: "αλλα σιγουρα ΠΙΟ γρηγορα, αφου σε καθε δακτυλο αντιστοιχει και ενα ταστο, και οχι σε καποιο απο τα 3 δακτυλα να αντιστοιχουν 2 ταστα!"
μόνο χρωματικές παίζεις? δεν ισχύει αυτό εκτός αν δεν το κατάλαβα,
δλδ αναλύσεις, 7τονες, 7τονες με 4 νότες/χορδή πως παίζεις, με bend?
πως κάνεις major τρίτες/χορδή? έβαλες και θαυμαστικό που σημαίνει ότι είσαι σίγουρος, μήπως εννοείς τπτ άλλο? καλοπροαίρετα dont panic!
ξέρω το "σε κάθε δάκτυλο αντιστ.." αλλά δεν εφαρμόζεται παντού, κάτι πρέπει να μην καταλαβαίνω πάλι?

edit: άλλο κατάλαβα, οπότε το τελευταίο που είπα για τις χρωματικές είναι άσχετο εντελώς ξέχνα το, το πιο πάνω πιστεύω όμως πως είναι η απάντηση, ότι δλδ ακόμα κι αυτοί που παίζουν με 4 δάκτυλα, αποφεύγουν να παίξουν περάσματα με περισσότερες από 3/χορδή, άρα πόσο μάλλον οι 3δάκτυλοι, ε σε τέτοια περάσματα χρησιμοποιείς μόνο 3 δάκτυλα κι από ένα τάστο

ο λόγος που λέω ότι συχνά είναι πιο γρήγοροι, είναι επειδή προφανώς όταν είσαι αρχάριος παίζεις πολύ πιο γρήγορα με το ring
άρα, αυτοί οι προχωρημένοι που δεν παίζουν με pinky έχουν ανταλλάξει όλο το pinky-χρόνο με περισσότερη εξάσκηση στο ring,
αποτέλεσμα? - αναμφισβήτητα και παίζουν πιο γρήγορα με το ring απότι παίζουμε εμείς με το ring δλδ εμάς τους "pinky people"
α, για άλλη μια φορά, δεν έχω ποτέ απότι θυμάμαι δοκιμάσει να παίξω χωρίς pinky myself, οπότε απλά κάνω the devils συνήγορο

επίσης ουσιαστικά δε διαφωνούμε εντελώς, γιατί δεν εκφέρω άποψη για το αν θα παιζαν πιο γρήγορα με 4 δάκτυλα, δεν το ξέρω
ενώ όπως ξέρεις μιλάω για συγκεκριμένες τεχνικές, πχ σε legato 4δάκτυλου με το ring ή το pinky, νομίζω νικάει ο 3δάκτυλος και τα 2
(άσχετο: δεν κατάλαβα σε καμία περίπτωση γιατί έβαλες τη λέξη παιδιά σε εισαγωγικά πάντως - τι εννοείς?)