κράτα και τον δικό μου προβληματισμό αν θες
Πάντοτε κρατώ τους προβληματισμούς, γιατί αυτοί είναι μου με συνταράσσουν, ακόμα και αν αντιδρώ.
Επί της ουσίας δε διαφωνώ σε τίποτα απο όσα είπες, παρά μόνο στο οτι συζητούμε για διαφορετικά πράγματα.
Ούτε προσπαθώ να εμβαθύνω στην ιδέα της Ιθάκης, ούτε να διαλεχθώ μαζί της. Πόσο μάλλον να την αναιρέσω ή να την "πειράξω".
Απο την άλλη δεν ταυτίζομαι μαζί της σε καμία περίπτωση. Το ποίημα είναι απο τα άριστα των αρίστων, αλλά η ιδέα της Ιθάκης, μπορεί να λάβει και εναλλακτικές εκφράσεις. Το ενα δεν αναιρεί το άλλο, ούτε το αποκλείει.
Μια απο αυτές τις εναλλακτικές θέλησα να δώσω, μέσα απο εμπειρίες όπως τις έχω βιώσει εγώ και πολλοί άλλοι.
Μπορεί να το θεωρείς άστοχο, αλλά είναι κάτι που ήθελα να εξωτερικεύσω.
Το να διαβάσεις μια φράση και να σε "τσιγκλίσει" σε κάτι διαφορετικό, δε νομίζω οτι είναι επιλήψιμο. Τώρα θα μου πείς γιατί το χρησιμοποίησα ως πάτημα; γιατί ακριβώς αυτό μου κίνησε την σκέψη να γράψω αυτό που έγραψα και θα ήταν υποκρισία να το αποκρύψω ή να το μετατρέψω.
Το να μου πεις οτι ήταν αποτυχία, οτι δε σου άρεσε ή οτι σε ενόχλησε, το κατανοώ και το δέχομαι απόλυτα και ασυζητητί.
Ωστόσο στο θέμα της σύγκρισης έχω έντονες αντιρρήσεις.
Σε ευχαριστώ