Καταρχάς
Spartan θα πρέπει να σου πω ότι το συγκεκριμένο παράπονο δεν πήγαινε σε εσένα όπου είσαι νέο μέλος (βάσει posts) και επομένως δεν σε έχω "παρακολουθήσει" στα topics..

Το συγκεκριμένο παράπονο το έχω σχηματίσει βάσει μιας αρκετά συχνής μου επαφής με το forum σε ένα πλαίσιο να κάνουμε το kithara.gr καλύτερο.. Στα επιμέρους, 2 παρατηρήσεις..
1. Ο διάσημος κοινωνιολόγος Anthony Giddens, έγραψε στο βιβλίο του
The Consequences of Modernity το εξής ενδιαφέρον (in brief):
Στη εποχή που ζούμε όπου η τεχνολογία πραγματοποιεί άλματα καθημερινά, οι πανεπιστήμονες (εκείνοι δηλαδή που έχουν πάνω από βασικές γνώσεις σε πολλές επιστήμες) εκλείπουν.. Ως εκ τούτου, ο καθένας μας έχει εντριφύσει σε 1-2 το πολύ 3 τέχνες/επιστήμες και βάσει της αλληλοκάλυψης ο ένας βοηθάει τον έναν με το να συνεισφέρει στην επιστήμη που γνωρίζει ενώ βοηθιέται από τον συνάνθρωπο του βάσει της συνεισφοράς του άλλου στην επιστήμη που δεν γνωρίζει.. Με απλά λόγια.. Πολύ λίγοι από εμάς γνωρίζουν πως πετάει ένα αεροπλάνο και πως λειτουργούν τα συστήματα του.. Εν τούτοις οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το αεροπλάνο για τις μετακινήσεις μας.. Και όχι μόνο αυτό.. Αλλά γνωρίζουμε/μαθαίνουμε πως λειτουργεί το ντουλαπάκι μπροστά μας, που βρίσκονται οι μάσκες σε περίπτωση που η καμπίνα αποσυμπιεστεί, πως φουσκώνουμε το σωσίβιο, κ.λπ.. Δηλαδή δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει πως να πετάξει ένα αεροπλάνο για να ταξιδέψει.. Το παράδειγμα μπορεί να φαίνεται απλοϊκό αλλά πιστεύω ότι κατάλαβες τι θέλω να πω.. Κατά αντιστοιχία: Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο κάποιος να θέλει να γνωρίζει πως θα αλλάζει τελικές στον ενισχυτή του, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να μάθει πως λειτουργεί ένα λαμπάτο μηχάνημα πριν ξεκινήσει τις διαδικασίες αλλαγής μιας λυχνίας.. Επειδή το συγκεκριμένο service είναι κάτι που γίνεται συχνά και δεν είναι κάποια πολυτέλεια (βλ. μόντα) νομίζω ότι η όλη διαδικασία πρέπει να αποχωριστεί από την έννοια "γνωρίζω περί amplification".. Σκέψου το και ως εξής.. Δεν απαιτείται κάποιος να γνωρίζει για τα μήκη κύματος, τις κοιλίες, τις ισοσταθμικές καμπύλες Fletcher - Munson, τις συχνότητες, κ.λπ. για να αλλάξει χορδές.. Αν του μάθει κάποιος πως να το κάνει θα το μάθει δίχως να χρειάζεται να ξέρει όλα τα υπόλοιπα περί ήχου.. Ούτε πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο οι ηλεκτρονικοί θα χάσουν δουλειά γιατί υπάρχουν πράγματα στους ενισχυτές που απλά ένας μη ηλεκτρονικός δεν μπορεί να κάνει.. Η αλλαγή λυχνιών κανονικά δεν θα έπρεπε να ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες..
2. Η διαδικασία που έγραψες αποτελεί μια εσκεμμένα δυσνόητη περιγραφή για να δείξεις ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα.. Συμφωνώ όσο δεν πάει.. Απλά είμαι θιασώτης μιας έκφρασης που αναφέρει ότι "αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις στην καθαρίστρια, τότε δεν το έχεις καταλάβει".. Και παραφράζω για να μην δημιουργηθεί παρανόηση.. Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις, τότε δεν είσαι καλός δάσκαλος και όχι κάτι είναι δυσνόητο από μόνο του.. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις απλά επίτρεψε μου να έχω την εντύπωση ότι η ηλεκτρολογία δεν ανήκει σε αυτές..
Εν κατακλείδει, νομίζω ότι ένας οδηγός αλλαγής λυχνιών θα μπορούσε να γίνει και χωρίς τις πληροφορίες περί amplification και ηλεκτρολογικών.. Το γεγονός αυτό το βασίζω στο ότι έχω δει ενδιαφέροντα και απλά γραμμένα αγγλικά κείμενα στο net

..