Εμ, βέβαια.Μετα τα push-ups, δεν έχεις τη δύναμη να αλλάξεις το cd...

H αλήθεια, για μένα, βρίσκεται κυρίως στην ανταγωνιστικότητα του οργάνου. Για πολλούς λόγους, ένας απο τους οποίους είναι το ροκσταριλίκι που πασσάρεται απο κάθε λογής κιθαρίστα, υπάρχει ένας άτυπος και κακός ανταγωνισμός, που ακόμα και εδώ μέσα στο φόρουμ, έχω δεί να εξελίσσεται σε λογικές "Παίζω καλύτερα απο σένα, άρα έχω δίκιο" ή κάτι τραγικότερα τύπου "Αφού δεν έχεις ανεβάσει κομμάτι, δεν μπορείς να κάνεις κριτική σε μένα,που έχω ανεβάσει".
Οπότε, ποιός είναι ο λογικότερος τρόπος να κάνει ο κάθε κιθαρίστας τη σύγκριση με τον άλλο κιθαρίστα?Ενα μέτρο σύγκρισης καθαρά αντικειμενικό, όπως είναι η ένδειξη του μετρονόμου. Είμαι σίγουρος οτι αμα υπήρχε όργανο μέτρησης της μουσικότητας, ο κόσμος θα είχε πολύ καλύτερη μουσική.Λόγο όμως της υποκειμενικότητας του ζητήματος, κάτι τέτοιο...μπλα,μπλά...δεν....μπλα,μπλά....
Το κλασικό πρόβλημα που υπάρχει στο φόρουμ είναι η παρερμηνεία του γραπτού λόγου, και η γνωστή ακραία υπερβολή του Έλληνα. Απο τη μια υπάρχουν λογικές τύπου "H αλήθεια βρίσκεται στα 220 bpm" και απο την άλλη η λογική οτι ο "Gilmour είναι θεός", που συγνώμη, αλλα ειδικά το τελευταίο, έχω σιχαθεί να το ακούω.
Οι καιροί εξελίσσονται, όπως και το όργανο. Η χρυσή τομή κατα τη γνώμη μου,είναι στην ομοιογενή εξέλιξη του οργάνου. Αφενώς δηλαδή να υπάρχει εξέλιξη, αφετέρου ομοιογενής, όχι αυτή η παράλογη προσύλωση στη ταχύτητα, με επιδεικτική άγνοια των υπολοίπων πτυχών...Αν έπρεπε να το διατυπώσω κάπως θα έλεγα "Η ταχύτητα σου δίνει προοπτικές να γίνεις καλύτερος κιθαρίστας, ΔΕΝ σε κάνει καλύτερο κιθαρίστα".Ακριβώς επειδή η μουσική, είναι μουσική, και δε μετριέται-συγκρίνεται. Και εδώ να αναφέρω συγκεκριμένα. Όταν λέω καλύτερος κιθαρίστας, εννοώ καλύτερος απο ότι ήσουν πρίν μελετήσεις ταχύτητα.Δε μιλάω για συγκρίσεις με άλλους κιθαριστές...