Αποστολέας Θέμα: The Webcor vintage tube amp restoration project....  (Αναγνώστηκε 12692 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • I STILL LOVE MY PARKER...but I love my rack better
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
The Webcor vintage tube amp restoration project....
« στις: 17/02/09, 13:12 »
Λοιπον....μετα τη λυσσα με τα guitar projects,ειπα να δοκιμασω  την τυχη μου με ενα amp restoration project.Το ''υποκειμενο'' του πειραματος ειναι ενας καραvintage ενισχυτης A class,made in USA,κατασκευασμενος το δευτερο μισο της δεκαετιας του '50.Αγοραστηκε λοιπον απο ebay ενας Webcor TP4905....Λειτουργει με μια 5Y3GT,δυο 12AB5 και μια 12AU7,λυχνίες οι οποιες ειναι και οι original λαμπες του.Δυο alnico μεφαφωνα 6'' και 4''....εδω μερικες προχειρες φωτος,οι κλασσικες ''πριν'' φωτογραφιες  :)

....το προτζεκτ θα εμπεριεχει τα εξης..
-Αποσυρναμολογηση...για ευνοητους λογους.
-Καθαρισμα.Χρειαζεται σιγουρα ενα καλο καθαρισμα,ειδικα εσωτερικα απο τη σκονη των ''αιωνων''
-Ελεγχος/αντικατασταση tubes.Ο ενισχυτης δουλευει κανονικα και εχει ηδη δοκιμαστει.Οι λαμπες θα μπουν σε tube tester και αν ειναι ΟΚ θα ξαναμπουν πανω,αλλιως αντικατασταση.
-Αντικατασταση tolex.Αν και μ'αρεσει το ηδη υπαρχον,μοιαζει με snakeskin,ειναι αρκετα φθαρμενο.
-Αντικατασταση,πιθανη,grill cloth.
-Εγκατασταση 115/220v transformer.
-Εγκατασταση input jacks (hi/low gain).Τωρα εχει rca type.

...και οτι αλλο χρειαστει στην πορεια.Θα ποσταρω οποτε κανω κατι καινουργιο και οσο προχωραει το προτζεκτ.Οτι ιδεα εχετε ριχτε την εδω...ειδικα αν εχετε αποψη για το θεμα ''λαμπες'' θα ηταν ακρως εκτιμητεα και  απαραιτητη.Οποια προταση/ενσταση ριχτε την αφοβα.... :)

« Τελευταία τροποποίηση: 17/02/09, 13:52 από mace »
From childhood's hour I have not been...As others were; I have not seen...As others saw; I could not bring...My passions from a common spring...From the same source I have not taken...My sorrow; I could not awaken .....E.A.POE

Αποσυνδεδεμένος RORY GALLAGHER

• Παλιός
    • Προφίλ
Απ: The Webcor vintage tube amp restoration project....
« Απάντηση #1 στις: 17/02/09, 15:22 »
Απ'οσα λες το πιο δύσκολο φαίνεται η αντικατάσταση του τροφοδοτικού. Έχει κανα 8αρι καλωδιάκια που πρέπει να τα ξεκολήσεις και να τα ξανακολήσεις πάνω στο κύκλωμα. Πρόσεχε να μην κάνεις λάθος με τα χρώματα τους και με τις κολλήσεις γιατί δεν αστιεύονται τα βολτ στους λαμπάτους ;D
Κατα τ'άλλα καλη η ιδέα να τον σουλουπώσεις λιγάκι!Στην θέση σου θα άλλαζα και το χερούλι, δεν θα εμπιστευόμουν την αντοχή του.Επίσης πες μας αν μπορείς περισσότερα για το tolex.Από ebay το βρήκες? Πως θα το βάλεις?
Και αν επιτρέπεται, πόσο τον πήρες τον ενισχυτή?
Και κάτι ακόμα, λόγω των rca βυσμάτων, μήπως ο ενισχυτής αρχικα δεν προοριζόταν για ενισχυτής κιθάρας? Σ'αυτή την περίπτωση ίσως πρέπει να κάνεις και κάποιες επεμβάσεις στο κύκλωμα και στις λάμπες ώστε να πάρεις και λίγο gain :)
Περιμένουμε την εξέλιξη του -όντως καραβίντατζ- πρότζεκτ σου :) :)
.......sex fai skata kai ypnos!

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #2 στις: 17/02/09, 15:30 »
Ακου να δεις λοιπον....το χερουλι ειναι στο προγραμμα να αντικατασταθει,αν και δε χρειαζεται.Ο ενισχυτης εχει εναν ηχο κοντα στον ηχο των Who,Kinks κλπ....η σκεψη ειναι να χρησημοποιηθη ως κεφαλη....οσον αφορα την τροφ/σια δεν ειναι κατι δυσκολο...το κυκλωμα ειναι σχετικα απλο.Tolex εχω αγορασει ηδη ενα ωραιο πορτοκαλι απο ebay....ισως φτιαξω και μια καμπινουλα ασορτι.Θα ξυλωθει το παλιο,βενζινοκολλα και συραπτικο ξυλου για να μπει το νεο.Ο ενισχυτης συμφωνα με τα sites που εψαξα εδω και καιρο οντως δεν ειχε κατασκευαστει ως ενισχυτης κιθαρας...ουτως η αλλως δεν υπηρχαν αποκλειστικοι guitar amps την εποχη εκεινη (....η μαλλον ηταν ελαχιστοι).Δε θελω να παρω αλλο gain απο αυτο.Σκεφτομαι να χρησημοποιω κανα fuzz-like πεταλι...θα δουμε ως τοτε.... :)
« Τελευταία τροποποίηση: 17/02/09, 18:43 από mace »
From childhood's hour I have not been...As others were; I have not seen...As others saw; I could not bring...My passions from a common spring...From the same source I have not taken...My sorrow; I could not awaken .....E.A.POE

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #3 στις: 18/02/09, 18:34 »
Λοιπον...το προτζεκτ προχωραει και σημερα εγινε το λύσιμο και η βασικη προεργασια...Βγηκε,καθαριστηκε και βαφτηκε το μπλοκ του ενισχυτη.Βγηκε και πεταχτηκε το παλιο τολεξ.Βαφτηκε το εσωτερικο της καμπινας που μυριζε εντονα απο την πολυκαιρια...επισης βγηκαν τα ηχεια απο το panel και ξυλωθηκε το παλιο grill cloth.

...εδω ο ενισχυτης αφου καθαριστηκε,και πριν βαφτει,πανω και κατω...οι πυκνωτες/αντιστασεις καλωδιωσεις φαινονται σε καλη κατασταση

...και εδω το μπλοκ μετα το ''φρεσκαρισμα'' με μαυρη και ασημι ειδικη μπογια ανθεκτικη σε θερμοκρασιες....

...και εδω διαφορα απο τα υπολοιπα κοματια του ενισχυτη

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #4 στις: 24/02/09, 17:34 »
....UPDATE....

Λοιπον...με τα χιονια γυρω-γυρω να πεφτουν,ηταν μια καλη μερα για να βαλω tolex στο ταλαιπωρο ενισχυτακι μου.....και επειδη γνωριζω οτι αρκετοι απο εσας θελετε να το κανετε αλλα δε το αποφασιζετε,θα προσπαθησω να περιγραψω τη διαδικασια με οσες πιο πολλες λεπτομέρειες μπορω για να εχετε κι εσεις εναν οδηγο.Λοιπον

1.Μετρατε προσεκτικα τις διαστασεις του κουτιου.Φτιαχτε ενα σχεδιαγραμμα απλο (εγω παντα το κανω) που να φαινονται οι διαστασεις που μετρησατε.
2.Μαρκαρετε το τολεξ,εσωτερικα,και κοψτε τοσο οσο να καλυφτει με ΕΝΑ κοματι το πανω μερος,τα δυο πλαινα και δυο δαχτυλα απο το κατω μερος.Αφηστε επισης περιπου δυο δαχτυλα τολεξ μπρος και πισω.
3.Τοποθετουμε με πινελο την κολλα και στα δυο μερη (κουτι και τολεξ) κανοντας ενα επιπεδο τη φορα.Πρωτα το πανω,μετα το δεξι και μετα το αριστερο μερος του κουτιου.
4.Αφηνουμε περιπου 12-20 λεπτα να τραβηξει η κολλα και ταποθετουμε το τολεξ στο κουτι (πρωτα απο την πανω μερια).Αφηνουμε την κολλα να τραβηξει,βαζουμε κατι βαρυ για να πιασει ακομα καλυτερα.Περιμενουμε πρπ μια ωρα.Επαναλαμβανουμε για τα δυο πλαινα (ενα τη φορα) και για το λιγο τολεξ που πιανει το κατω μερος.
5.Αφου τελειωσουμε με πανω και πλαινα (και το λιγο τολεξ του κατω μερους) πειμαστε ετοιμοι να τοποθετησουμε το τολεξ του κατω μερους.Κοβουμε ενα δαχτυλο λιγοτερο σε μηκος ενω αφηνουμε περιθοριο δυο δαχτυλα πρπ μπρος και πισω.
6.Το κολλαμε με τον ιδιο τροπο οπως και τα προηγουμενα παντα περιμενοντας να στεγνωση λιγο η κολλα πριν τοποθετησουμε το τολεξ στον ενισχυτη.
7.Αφου αφησουμε να στεγνωσει η κολα κολαμε με τον ιδιο τροπο τα προεξεχοντα μπρος και πισω κοματια τσακιζοντας τις ακρες και διπλονοντας παντα προς τα μεσα.Σε ολη τη διαδικασια τραβαμε προς τα μεσα.
8.Αν διαθετε ειδικο εργαλειο καρφωματος συνδετηρων ξυλου τοτε καρφωστε μερικους στο εσωτερικου του κουτιου για να μεινει το τολεξ σας παντα τεντωμενο.
9.Ελεγχουμε ανα μισαωρο για ζαρες.Αν υπαρχουν τεντωνουμε το τολεξ.Αφηνουμε 1-2 μερες να τραβηξει η κολλα.
10.Ειστε ετοιμοι....

Θα χρειαστειτε ενα καλο κοπιδι/κοφτη,ψαλιδι,κολλα (βενζινοκολλα η γλουτολινη),πινελο για να την απλωσετε και white spirit για να ξεπλυνετε εργαλια και χερια απο τις κολλες.Ελπιζω να σας βοηθησα λιγο και να αρεσει και σε σας το προτζεκτ οπως εξελισεται.Καθε γνωμη/απορία πρεπει να πεσει στο ''τραπεζι''.... :) :)

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #5 στις: 20/03/09, 20:23 »
Το προτζεκτακι φτανει στο τελος του σιγα-σιγα....μπηκαν σιτες,λαμπακια,knobs κλπ κλπ και ιδου τα αποτελεσματα

....βασικα αναμενω τις μεταλλικες γωνιες για το κουτι μου,ενα πιο ομορφο knob (αυτο ειναι απο εναν παλιο marshall και δε μ'αρεσει καθολου).Επισης μια τετραδα ''ποδαρακια'' για να παταει σωστα το ενισχυτακι μου....ηδη τον εχω τεσταρει σε καμπινα 8Ω ομως (κανονικα θελει 4Ω καμπινα).Αποδιδει γλυκα καθαρα και ''τραγουδαει'' με ενα overdrive της σειρας που ετυχε να του βαλω μπροστα.....αααα....περιμενω κι ενα lamp kit για να φωτισω το εσωτερικο του.

Αποσυνδεδεμένος morpheas

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 20/03/09, 20:44 »
Μπράβο σου Mace!
Πολύ προσεγμένη δουλεία, χωρίς βιασύνες και με πολύ μεράκι!
Μου άρεσε πάρα πολύ το αποτέλεσμα!
Εξαιρετική δουλεία!

Να είσαι καλά!

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #7 στις: 20/03/09, 20:46 »
Ευχαριστω ωρε παιδι...θα προσπαθησω να ανεβασω κανα κλιπακι να τον ακουσετε κιολας.... :)

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 20/03/09, 21:01 »
τέτοιες δουλειές γιατί τις κάνουν μόνο λίγοι???
γιατί δν έχουμε χρόνο θα μου πεις...

συγχαρητήρια mace... ωραία δουλειά και περιγραφή...

μ'αρέσει το χρώμα που επέλεξες στο κάλλυμα...
τώρα σειρά έχουν τα κλιπάκια ε? :P

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #9 στις: 20/03/09, 21:13 »
Ευχαριστω ωρε sauce....λοιπον να σου πω...βασικα δε ξερω γιατι πιο πολυς κοσμος δε ''τσιγκλαει'' τα πραγματακια του...εγω παντως προσπαθω να περιγραφω οσο πιο πιστα μπορω το τι κανω για να μπορουμε να εχουμε μια ''βαση'' για καποια πραγματα (πχ τοποθετηση Tolex)....πριν τα κλιπακια θελω να δοκιμασω μερικες καμπινες (και ηχειακια) πρωτα...αλλα θα ερθουν συντομα.... :)
« Τελευταία τροποποίηση: 22/03/09, 20:17 από mace »

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 20/03/09, 21:17 »
με το καλό να ρθουν!
εγώ θέλω όταν με το καλό πάρω νέα ηλεκτρική να πειράξω την παλιά....οτιδήποτε! να ψαχτώ λίγο...
για να ξέρω πως γίνεται κάτι, τι να κοιτάζω ποιοτικά στις κιθάρες...τι σημαίνει πως κάτι έχει φτιαχτεί έτσι...τέτοια...
για να δούμε θα βρω χρόνο?...

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #11 στις: 20/03/09, 21:19 »
Συμφωνω...η ενασχοληση με καποιο προτζεκτ οποιουδηποτε ειδους σου δινει εμπειριες που δυσκολα αποκτας σαν παικτης....μαθαινεις το inside story  ;)

Αποσυνδεδεμένος Stinky

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • <Secondhand King>
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 20/03/09, 23:25 »
Mace πολυ καλη δουλεια ρε φιλε. Κουκλι το εκανες... Βασικα μοιαζει πιο vintage ετσι, πρεπει να ασχοληθεις επαγγελματικα
Please M A C pimp my amp!

Αποσυνδεδεμένος Serviani

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 21/03/09, 01:02 »
Όμορφα πράγματα mace  :up

Δεν ξέρουμε πως έχει συντηρηθεί ο ενισχυτής αλλά τα σωθικά του απο τις φώτο φαίνοται σε πολύ καλή κατάσταση!
Αυτό το knob ναι πρέπει να φύγει επειγόντως,κανα chicken knob δεν θα ήταν άσχημο αλλά προσωπικά μου αρέσει και το μαμίσιο.

Με το καλό να το τελειώσεις!

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 21/03/09, 11:12 »
Διαβαζοντας την αρχη, μου εδωσες την εντυπωση οτι πρωτα αποφασισες να κανεις restoration σε εναν ενισχυτη και μετα αγορασες αυτον. Οντως ετσι ειναι?
Παντως το κοκκινο τολεξ τολμηρη επιλογη :P Ειχα την εντυπωση οτι τα τολεξ γενικα ειναι πιο χοντρα. Τις κολλες μπορουμε να τις βρουμε παντου?

Το ενισχυτακι παντως φαινεται να σηκωνει αρκετες μοντες... κανα εξτρα ποτενσιομετετρο ισως... Απο knob τι θα μπει? Δεν μπορω να σκεφτω κατι που να ταιριαζει...

Καλη δουλεια  ;D

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #15 στις: 21/03/09, 14:49 »
Παιδια θενξ για το ενφδιαφερον  :)....λοιπον...ενα ενα

@Stinky....λοιπον γιατι οχι αλλα εισαι στην αλλη ακρη ρε συ προς το παρον...οταν κατεβεις προς τα κατου θα πιουμε καμια μπυρα και θα τα πουμε (...εκτος αν ανεβω εγω πρωτος)

@Serviani...thanx mate...ναι,οπτικα φαινεται μια χαρα.Βεβαια μιλαμε για ενα ''μηχανακι'' πενηντα ετων πανω-κατω...σκεφτομαι να αλλαξω προληπτικα τους πυκνωτες που ουτως η αλλως ''πασχουν'' απο την πολυκαιρια πιο πολυ απο ολα τα αλλα εξαρτηματα.Το knob ειναι οντως επιλογη της στιγμης...ψαχνω ενα μικρο chicken knob ισως μαυρο η κοκκινο,θα δουμε....το ''μαμμα' knob ειναι πολυ φθαρμενο ρε γ**ωτο  :-\

@Enema...λοιπον η σκεψη ηταν να ''πειραματιστω'' με ενα restoration project...οντως,πρωτα μου ρθε η ιδεα και μετα αγορασα εναν ενισχυτη,αν αυτο με ρωτας.Εψαχνα για ενα μηχαναμη λοιπον,made in USA κατασκευασμενο το 50-60,να ειναι λειτουργικο (μη χρειαζεται επισκευες) και να μπορω να το αγορασω....Ψαχνοντας λοιπον κα συζητοντας σε διαφορα vintage gear forums κατεληξα σε αυτη τη συγκεκριμενη μαρκα,οπου και αρχισα να ψαχνω στο ebay.Σχετικα με το τολεξ τωρα....υπαρχουν και πιο χοντρα απο αυτο που αγορασα εγω αλλα μη φανταστεις πολυ πιο ''χοντρα''.Παντως οσο πιο λεπτο και ανθεκτικο τοσο πιο ακριβο,κλασσικο παραδειγμα το τολεξ των παλιων boogie (πχ rocket)....Παντως υπαρχουν σε διαφορα σχεδια και χρωματα,λεια η ''σαγρε'' και φυσικα ποιοτητες.Σχετικα με τις κολλες τωρα ειναι αλλη μεγαλη ιστορια....ναι σιγουρα τις βρισκεις παντου απο την αποψη οτι δεν ειναι εξιδικευμενες.Ενα χρωματοπωλειο η γενικα hardware store μπορει να σε εφοδιασει.Η κολλες που εχω πειραματιστει εγω ειναι η βενζινοκολλα,η γλουτολινη (αυτη που κολαμε τις αφισσες στο δρομο) και η ψαροκολλα...καθε μια με τα δικα της υπερκαι κατα...σα πιο σταθερη η βενζινοκολλα (αλλα πιο δυσκολη να δουλεψεις και πιο ακριβη),σα πιο αποδοτικη η γλουτολινη (...και ευκολη) και καπου ενδιαμεσα η ψαροκολλα...Οντως απο μοντες σκεφτομαι διαφορα....ισωσ τοποθετηθει ενα κυκλωμα presence,απο φιλο guru των λαμπατων χαχαχα....

....φυσικα οτι ιδεες σας προκυπτουν και θελετε να τις μοιραστητε,εδω ειμαστε....θενξ και παλι για τις βοηθειες boyz  :)

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 21/03/09, 18:27 »
Μαλιστα. :) Απο μοντες μιας και το ανεφερες, αφου ειναι vintage και απλο μηχανημα, περα απο το precence, εγω μπορει να σκεφτομουν και καποιο global eq (harley benton style με ενα knob δηλαδη). Οχι gain κτλ... ισως και καποιο διακοπτακι standby.. και εισαι οκ....
(εγω ποτε θα αλλαξω τολεξ στον δικο μου ε? :'( )

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #17 στις: 21/03/09, 18:44 »
Ναι,η αληθεια ειν αι οτι ενα stand by switch θα του χρειαζοτανε....λες και EQ ε;Δε το 'χα σκεφτει...θα ψαξω για καποιο απλο κυκλωμα να δω τι μπορει να γινει....

Αποσυνδεδεμένος Stinky

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • <Secondhand King>
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 21/03/09, 19:24 »
Εγω θα πειραματιζομουνα παντως με ενα πολυ δυνατο gain. Το σκεφτομαι σαν εναν vintage ενισχυτη που μεσα του κρυβει ενα θηριο >:D Ξερεις βλεπει ο αλλος τον ενισχυτη λεει αυτο το πραγμα σιγα μην εχει gain. παταει το κουμπι και απογειωνεται
χαχχαχαχα

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #19 στις: 21/03/09, 19:27 »
Χα,χα,χα...καλη φαση...η8ελα ομως να τον κρατησω  σχετικα κοντα σε vintage ηχους.Εχω ενα σωρό hi-gain ενισχυτες μωρε....απο κει και περα υπαρχουν και τα πεταλια βεβαια.... :)

Αποσυνδεδεμένος Serviani

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 17/05/09, 17:24 »
Κώστα τι έγινε τελικά με τον ενισχυτή,το προχώρησες καθόλου το project;

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #21 στις: 17/05/09, 17:38 »
Περιμενω ενα ηχειο 4 ohm για να του ματσαρω και μια καμπινουλα...επισης σκεφτομαι να ''πειραξω'' λιγο το κυκλωμα προσθετοντας ακομα μια ax7 και ειμαι στα σχεδια...πιστευω ως το τελος του μανα να ειμαι ετοιμος να ποσταρω τα πρωτα κλιπακια  :) :)

Αποσυνδεδεμένος tasos__

• Παλιός
  • linux rocks !
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 21/06/09, 01:05 »
χαχα! Ωραιος φίλε , και πιο ωραίο ακόμα το αποτέλεσμα . Πάντα ήμουν φίλος του "πειράγματος" και της κατασκευης . Το τελευταίο καιρό με ένα φίλο έχουμε κάνει κάποεις απόπειρες να φτιάξουμε δικό μας λαμπάτο προενισχυτή (με έτιμα κυκλώματα από το νετ ) , βέβαια είναι σε πρωτόγονο στάδιο , είναι μέχρι στιγμής σε δοκιμαστικές πλακέτες ..... Εγώ αρχικά ανέλαβα τροφοδοσίες,ανορθώσεις κτλ , αλλά αυτά είναι θέματα για καινούριο ποστ , οπότε μετά την εισαγωγή :

1) Για ποιό λόγο ήθελες να αλλάξεις τον μετασψηματιστή ? Είχε προβλήματα αυτός που είχε από τη μανα του ? Προσοχή με τα τα ρεύματα αν το κάνεις πάντος . ( Απότι είδα παραπάνω δεν αναφέρεις αν τελικά το κανες...) . Γενικά στους λαμπάτους παίζουν πολύ μεγάλα ρεύματα , αυτός που υλοποιούμε εμείς θέλει 12 AC, 70-200 DC για να τροφοδωτεί μια 12ΑΧ7 (που μάλλον θα την κάνουμε 12ΑU7 ) .

2) Προσωχή με τους ηλεκτρολιτικούς πικνοτές ! Σε ένα παλιό λαμπατο ραδιοφωνο του παππού μου , όταν το βαλα στη μπρίζα μετά από πάααρα πολλά χρόνια , άρχιζαν να τρέχουν ζουμιά από τους πικνωτές και ένας έβγαζε και καπνό . Επίσης αν τους αλλάξεις πρόσεξε τις πολικότητες γιατί κάνουν μπαμ που και που  :P .

3) Αν τελικά αλλάξεις το μετασχητιστή τροφοδωσίας μπορείς να παίξεις με τα ρεύματα και να υπεροδηγείς τις λάμπες . Αλλά θέλει προσοχή και πειραματισμούς για να βγει καλό το αποτέλεσμα .

Αποσυνδεδεμένος mace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Telos Epoxis
« Απάντηση #23 στις: 21/06/09, 11:35 »
Καλημερες Τασσο....θενξ για τις συμβουλες φιλος....Δεν αλλαξα κανενα Μ/Σ αλλα προσθεσα εναν 220/115V επειδη ο ενισχυτης δουλευε στα 115 volt....κατα τ΄'αλλα γενικα οι πυκνωτες του ειναι σε καλη κατασταση μιας και αλλαχτηκαν ολοι οι ηλεκτρολυτικοι προληπτικα (ειναι και 30 χρονων....).Αυτον τον καιρο επεξεργαζομαι καποια παλια σχεδια για να μπορεσω να προσθεσω στο κυκλωμα αλλη μια 12ΑΧ7 και θελω να δω με ποιον τροπο μπορω να το κανω....επισης ψαχνω ενα αξιοπρεπες μεγαφωνο στα 4Ω μιας και εχω ηδη φτιαξει την καμπινα που θα μπει.... :)

Αποσυνδεδεμένος tasos__

• Παλιός
  • linux rocks !
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 25/06/09, 13:03 »
Τωρα κατάλαβα τι ενοεις για τους μετασχηματιστές  ;)
Για ποιο λόγο θες να προσθέσεις άλλη μία ?  Σχετικά με μεγάφωνα τώρα δεν έχω ιδέα .. Στη καμπίνα τι ξύλο χρησιμοποιησες ?

(2ος γύρος ερωτήσεων !! :Ρ )