Φιλε
pa ισως σου φανει περιεργο αλλα ουτε η ποιοτικη βρωμα φτιαχνεται ευκολα ομως. Δε μπορεις να εχεις το distortion των Diesel ενισχυτων, ουτε με πεταλια ουτε τιποτα, αν δεν εχεις τον ιδιο τον ενισχυτη. Ξεχνας οτι το thread αυτο αναφερεται στο ποια επιλογη ειναι καλυτερη ωστε να πετυχεις καλο high gain ηχο, με το distortion του ενισχυτη ή πεταλι-α στο καθαρο καναλι ενος ενισχυτη και οχι τι πρεπει να ειναι καλυτερο σε εναν ενισχυτη. Δε μπορεις να μιλας για ενισχυτες και να δινεις τοσο πολυ βαση στον καθαρο ηχο λες και υπαρχει μονο αυτος (ουτε καποιος αλλος να δωσει αντιστοιχα τοση πολυ βαση στο βρωμικο), ανεξαρτητα με τι ηχο θελει να παιζει περισσοτερο ο καθενας μας. Τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα ειδικα στις μερες μας...θες φοβερο καθαρο ηχο; Πας σε στανταρ ενισχυτες με φοβερα καθαρα (fender κλπ). Θες φοβερη ποιοτητα στο γκαζι; Πας παλι σε στανταρ ενισχυτες που ειναι φτιαγμενοι γι'αυτο τον σκοπο (mesa, diesel κλπ). Αν υπηρχε ενισχυτης που να ειχε τελεια καθαρα και τελειο γκαζι θα τον ειχαμε ολοι μας (ναι, ακομα κι αυτοι που παιζουν κατα 99% στο βρωμικο καναλι). Εχεις τετοιο κολλημα με τα καθαρα (και καλα κανεις και εχεις, δικαιωμα σου ειναι, δεν το λεω ουτε για να σε κρινω ουτε για τιποτα) που σκεφτεσαι τον βρωμικο ηχο σαν κατι τελειως ποταπο, σαν να μην υπαρχει σαν δεδομενο. Οπως και να το κανουμε υπαρχουν ατομα που παιζουν μονο καθαρα και αλλα που παιζουν μονο βρωμικα, δεν μπορεις να κατηγορισεις κανεναν απο τους 2. Λες "Αν παίζει ξέρω 'γω black metal τι σε νοιάζουν τα καθαρά..." και μετα λες "το θέμα είναι ότι μιλώντας γενικά για ενισχυτές...", δηλαδη πρωτα κατηγοριοποιεις και μετα γενικευεις

Πιστεψε με, κανεις δεν θα παει να παρει dual rectifier για τα καθαρα του...(και οποιος το κανει αυτο απλα θα εχει κανει λαθος επιλογη

)...οπως κι εγω δεν διαλεξα τον ενισχυτη μου για τα καθαρα του...εσυ δεν θα διαλεγες τον ενισχυτη σου για το βρωμικο του καναλι...καποιος αλλος δεν θα διαλεγε τον ενισχυτη του για τα εφε του κοκ...δεν μπορεις να πεισεις κανεναν για τιποτα οταν μπαινουν τα προσωπικα γουστα του καθενος στη μεση...
Οσον αφορα αυτο που ειπες οτι "πρώτο ρόλο παίζει η κιθάρα"...πιστευω δεν ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβεις οτι:
1ον. Αν παιξεις με κιθαρα ανυπολογιστης αξιας, την καλυτερη του κοσμου κλπ. σε εναν ενισχυτη των 100 ευρω το αποτελεσμα θα ειναι να βγαλεις κατω του μετριου ηχο (δε θα σου πω κακο).
2ον. Αν παιξεις με κιθαρα των 100 ευρω σε ενισχυτη ανυπολογιστης αξιας, τον καλυτερο του κοσμου κλπ. το αποτελεσμα θα ειναι να βγαλεις ηχο απο καλο εως πολυ καλο (απλα και με μια κιθαρα πολυ καλη θα ειχες αριστο ηχο).
Ετσι πολυ απλα καταλαβαινεις οτι τον πρωτο ρολο στο να βγει ο τελικος ηχος δεν τον παιζει η κιθαρα αλλα ο ενισχυτης (και μετα ολα τα αλλα με τη σειρα και με το ποσοστο που πιστευει ο καθενας μας οτι συμβαλλουν στον τελικο ηχο). Ποτε δε μου αρεσε να κανω τον αντικειμενικο (ειδικα σε θεματα που δεν παιρνει κανεναν να τον κανει) απλα πιστευω πως το παραπανο ειναι γενικα αποδεκτο απ'ολους (ή τουλαχιστον σχεδον απ'ολους

).
Φιλικα,
Μιχαλης, metalmike, μεταλομιχαλης, πεταλομιχαλης, μεταλομηχανη ή οπως αλλιως θες