Αποστολέας Θέμα: Θα χρειαστω ενισχυτη;;;  (Αναγνώστηκε 3373 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Rosstrobon

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Θα χρειαστω ενισχυτη;;;
« στις: 14/04/09, 18:15 »
Το καλοκαιρι πρωτα ο θεος θελω να κανω μια πεταλιερα.Σκεφτομαι να βαλω ενα dunlop crybaby,ενα ibanez ts-9,ενα boss ds-1 μονταρισμενο και ενα noise gate/reduction μαλλον το isp decimator.Μπορει να προκυψει και κανενα delay ή chorus.Tωρα εχω εναν Marshall MG50DFX.Εχω ακουσει πως σαν ενισχυτες οι συγκεκριμενοι Marshall δεν ειναι και πολυ καλοι.Απο την ελαχιστη εμπειρα που εχω εμενα πανω κατω με καλυπτει.

Μαζι με την πεταλιερα σκεφτηκα και την αγορα νεου ενισχυτη για να εχω καλυτερο ηχο μαζι με τα πεταλια.Εχω μπερδευτει με τοσους ενισχυτες.Μαλλον θα παω για λαμπατο ή υβριδικο.Θελω να διαθεσω εως 400-500 ευρω αντε και λιγο παραπανω.Το θεμα ειναι αν χρειαζομαι καινουργιο ενισχυτη που μαλλον θα χρησιμοποιηθει για και στο σπιτι και live.Kυριως στο σπιτι.Σκεφτηκα την πεταλιερα για τα στουντιο οπου θα πηγαινουμε για προβες κυριως.

Λοιπον παιζω απο rock,alternative rock,punk εως pozer,hard rock και λιγο μεταλ.Θελω εναν ευλικτο ενισχυτη που να με καλυπτει.

Παρακαλω τις γνωμες και τις προτασεις σας

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
Απ: Θα χρειαστω ενισχυτη;;;
« Απάντηση #1 στις: 14/04/09, 18:34 »
Το θεμα ειναι αν χρειαζομαι καινουργιο ενισχυτη που μαλλον θα χρησιμοποιηθει για και στο σπιτι και live.Kυριως στο σπιτι.Σκεφτηκα την πεταλιερα για τα στουντιο οπου θα πηγαινουμε για προβες κυριως.

Με βάση αυτό θα σου προτείνω μία λίγο πρωτότυπη λύση. Αντί να πάρεις combo ενισχυτή μπορείς να πάρεις μία κεφαλή λίγων Watt και μία 1x12" καμπίνα. Έτσι θα μπορείς να παίρνεις τον ενισχυτή μαζί σου στο studio και τα live και να έχεις όσο πιο κοντά στον ίδιο ήχο που έχεις σπίτι σου.

Επίσης έχεις περισσότερες επιλογές έτσι αφού δεν δεσμεύεσαι από το ηχείο που θα έχει ο combo που θα αγοράσεις.

Αφού θες λαμπάτο και τον θες για σπιτική χρήση επίσης θα σου πρότεινα να μην ξεπεράσεις τα 5W και το 1x12" ηχείο. Αν όμως δεν έχεις θέμα φασαρίας μπορείς κάλλιστα να δείς και άλλους συνδυασμούς.

Με τα χρήματα που διαθέτεις θα έλεγα οτι το "ταβάνι" σου θα είναι ο συνδυασμός του Blackstar HT-5 (325€) με μία καμπίνα Marshall MHZ112A HAZE (177€).

Εννοείται βέβαια οτι μπορείς να βρείς κάτι που να σου ταιριάζει περισσότερο με λιγότερα λεφτά. Απλά το αναφέρω για να δεις μέχρι που φτάνει το budget σου.

Φρόντισε μόνο να έχει Effects loop γιατί αλλιώς το delay πάει ελαφρώς χαμένο...

If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 14/04/09, 18:43 »
Kαι κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω.Το ibanez ts-9 αξιζει να τον χρησιμοποιησω μονο σε λαμπατο;Ακουσα οτι χρησιμοποιειται πολυ καλα ως bοοster σε λαμπατο,ισχυει;Πειτε πως να το χρησιμοποιησω

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 14/04/09, 22:08 »
Το TubeScreamer λειτουργεί πολύ καλύτερα σε λαμπάτο, τεσταρισμένο.. Συνήθως βάζεις στο τέρμα τα volume και gain του πεταλιού και το tone περί ορέξεως (κι αυτό στο 10 τις περισσότερες φορές), με το gain του ενισχυτή σε χαμηλά επίπεδα...

Το fx loop σου είναι απαραίτητο εφόσον αποφασίσεις ότι θα παίρνεις παραμόρφωση από τον ενισχυτή.. Αν όμως αποφασίσεις να παίρνεις την παραμόρφωσή σου (ολόκληρη) από πετάλι, δεν υπάρχει πρόβλημα..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 14/04/09, 22:26 »
Θενκς παδια.Περιμενω και αλλες γνωμες.Το tubescreamer μαλλον θα ειναι στην συλλογη μου το καλοκαιρι.

Ειδα μεσα το φορουμ για τον

http://www.thomann.de/gr/peavey_valve_king_112_gitarrencombo.htm

Λενε πως αν του αλλαξεις ηχειο γινεται πολυ καλος.Πως γινεται αυτο;Πουλαει τετοια ηχεια ο Θωμας;Τι προτεινετε για ηχειο;

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 14/04/09, 23:49 »
Για να μη βασιστείς σε γνώμες.. Απλά άκουσε την κεφαλή με μια καλή καμπίνα...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 15/04/09, 00:36 »
Για αυτην http://www.thomann.de/gr/peavey_valve_king_head.htm τι λετε;Γινεται να την βαλω σε αυτη την καμπινα που προτεινε ο Αrg0;
Ειναι καλη;

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #7 στις: 16/04/09, 23:50 »
Τωρα τελευταια εχουν αναφερθει πολλα προβληματα αξιοπιστιας με τον συγκεκριμενο, θα ελεγα δες αλλο ενισχυτη σε αυτα τα χρηματα. Επισης δεν ειναι οτι πιο καταλληλο για σπιτι.
Με την καμπινα που λες δεν ειναι καλος συνδιασμος, τα 100 λαμπατα βατ ειναι ΠΟΛΛΑ για το ενα 12ιντσο μεγαφωνο της συγκεκριμενης καμπινας.
Η αποψη μου ειναι, αφου τον ενισχυτη θα τον παρεις κυριως για το σπιτι, και σε στουντιο/λαιβ υπαρχουν αλλοι ενισχυτες, μεινε με αυτον που εχεις. Στο μελλον μαζεψε ενα πιο σοβαρο χρηματικο ποσο αν δεις οτι συνεχιζεις παικτικα με τον ιδιο ρυθμο, ψαξε πολλους ενισχυτες για να βρεις ποιος εχει τον ηχο που θελεις, και στη συνεχεια επενδυσε σε κατι καλο ωστε να εχεις τον ηχο σου παντα μαζι σου, σπιτι, λαιβ, πιθανως και σε στουντιο.  :)
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος master of puppets

• Ονειροπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • γνωστός και ως....master of ΜΠΑΜΠΗΣ....
    • Προφίλ
    • Χάρτινα Όνειρα
« Απάντηση #8 στις: 17/04/09, 00:12 »
Τωρα τελευταια εχουν αναφερθει πολλα προβληματα αξιοπιστιας με τον συγκεκριμενο, θα ελεγα δες αλλο ενισχυτη σε αυτα τα χρηματα. Επισης δεν ειναι οτι πιο καταλληλο για σπιτι.
Με την καμπινα που λες δεν ειναι καλος συνδιασμος, τα 100 λαμπατα βατ ειναι ΠΟΛΛΑ για το ενα 12ιντσο μεγαφωνο της συγκεκριμενης καμπινας.
Η αποψη μου ειναι, αφου τον ενισχυτη θα τον παρεις κυριως για το σπιτι, και σε στουντιο/λαιβ υπαρχουν αλλοι ενισχυτες, μεινε με αυτον που εχεις. Στο μελλον μαζεψε ενα πιο σοβαρο χρηματικο ποσο αν δεις οτι συνεχιζεις παικτικα με τον ιδιο ρυθμο, ψαξε πολλους ενισχυτες για να βρεις ποιος εχει τον ηχο που θελεις, και στη συνεχεια επενδυσε σε κατι καλο ωστε να εχεις τον ηχο σου παντα μαζι σου, σπιτι, λαιβ, πιθανως και σε στουντιο.  :)

+1

εξάλλου με την πεταλιέρα που θα φτιάξεις (με το καλο ;)) θα δεις αρκετά μεγάλη διαφορα στον ηχο σου....κράτα αυτόν που έχεις αφού είσαι ήδη ικανοποιημένος οπως λες...και οπως ειπε και ο jezus αν δεις στο μελλον οτι κατι σε χαλάει...μαζεψε δυο τρια κατοσταρικα παραπανω και πάρε κατι που πραγματικα θα σου ταιριάζει....