Απαντήσεων σε δόσεις συνέχεια,χωρισμένες ανά ερώτηση πάντως,ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός χαρακτήρων και θεματικών.

Θέμα εξοπλισμός:
Τεράστιο θέμα φίλε Bill!!Μπρορείς να ακούσεις 1000 γνώμες για μία ερώτησή σου και να είναι όλες σωστές.Υπό ποία έννοια όμως?
Το θέμα είναι η σκοπιά από την οποία ο καθένας εξετάζει το θέμα.Όπου σκοπιά υπολόγισε είδος μουσικής,παικτικές συνήθειες,πρώτερη εμπειρία(θετική ή αρνητική) με συγκεκριμένο τύπο/μάρκα/είδος εξοπλισμού και άλλα ακόμη που μου διαφεύγουν ίσως τώρα.
Εσύ λοιπόν ως κιθαρίστας τί πρέπει να κάνεις?
1)Να ψάχνεσαι!Όσο μαθαίνεις,τόσο βλέπεις τι θα μπορούσε να σου χρησιμεύσει και τί όχι,τόσο στοχοποιείς σε δεύτερο επίπεδο εξοπλισμό που θέλεις να δοκιμάσεις,τόσο ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ είναι να βρεις αυτό που σου κάνει.Ψάχνεσαι=Internet,καταστήματα,συνάδελφοι μουσικοί και γνώμες,hands-on test,ακρόαση μουσικής!
2)Ιδιαίτερη σημασία στην συζήτηση με άτομα που μπορούν να σου παρέξουν συμπυκνωμένη εμπειρία,η οποία μπορεί να σου γλιτώσει ενέργεια,χρόνο,χρήμα και ΚΙΝΗΤΡΟ!Όσο και να ακούγεται περίεργο,υπάρχουν περιπτώσεις που μια ακατάλληλη κιθάρα,για παράδειγμα,μπορεί να κάνει τον κιθαρίστα να χάσει την όρεξή του για πρόοδο.Εδώ ίσως υπάρξουν αυτοί που θα πουν "όποιος θέλει να μάθει,μαθαίνει και με καλάμια με χορδές".Οκ,σωστό!Η ισχύς των κινήτρων ποικίλλει.Γιατί όμως να μάθω να οδηγώ τρακτέρ?Εγώ στο γραφείο θέλω να πηγαίνω!(και το τρακτερ εκεί θα με πήγαινε!πώς όμως?!)Κράτα τις αντικειμενικές πληροφορίες( τα γιατί ) που σου δίνει ο καθένας και βάλε από κάτω τα "ναί" και τα "όχι" τους,χωρίς να τα αγνοείς όμως.
Κοινώς,"ζουζούνισε" με τον εξοπλισμό!Μην ξεχνάς,πρόσεξε μην γίνεις θύμα της φίρμας.Μεγάλη φίρμα=όχι απαρραίτητα καλή κιθάρα.Πάντα άκου και μετά κρίνε!(εν ανάγκη "δανείσου" ένα ζευγάρι έμπειρα αυτιά μέχρι να αναπτύξεις αισθητήριο!)
Τώρα πάνω στο συγκεκριμένο πακέτο που μου έδειξες.
Ρωτάς αν σου κάνει.Και ναι,και όχι.
Δεν είναι άσχημο σετάκι.Εγώ αρχικά έπαιζα με χειρότερο.Το θέμα έχει 2 σκοπιές.
Δεδομένος προϋπολογισμός:Με περίπου 400 Ευρώ που φαίνεται να σκέφτεσαι να διαθέσεις,έχω βρεί μία από τις πολλές εναλλακτικές που βάζει την κιθάρα αυτή στον πάγκο(κρίνωντας από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά)με την προσθήκη επίσης στο πακέτο και άλλων μικρο-ειδών(πένες-βάση-σετ χορδών).
Δεδομένη ανάγκη:Για να πάρεις ένα σετάκι να ξεκινήσεις,μπορείς να ξοδέψεις σημαντικά λιγότερα χρήματα(ακόμη και τα μισά περίπου) για αξιοπρεπέστατες λύσεις που θα σε καλύψουν για καιρό.
Προσωπική πρόταση:Δες τι σηκώνει η τσέπη σου,μην σε πορώνουν τα λόγια προώθησης των πακέτων,και πάρε ό,τι καλύτερο με τα δεδομένα χρήματα,για τις ανάγκες σου.
Αν θες να βρούμε συγκεκριμένες λύσεις,μπορούμε να μιλήσουμε,να σε ενημέρωσω για τις διάφορες επιλογές που έχεις και,πληροφορημένος ων,να κρίνεις τι σου κάνει.