Εγώ αν θα μπορούσα να επιλέξω τον ίδιο ενισχυτή, στα ίδια watt και χαρακτηριστικά, θα επέλεγα 2 ηχεία. Σίγουρα μεγαλύτερο headroom, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και καλύτερη ποιότητα ήχου (βλ. όγκος). Αυτό φυσικά στην περίπτωση που δεν θα ανέβαινε εξωφρενικά η τιμή του ενισχυτή με το επιπλέον ηχείο. Στο κουβάλημα φυσικά όπως λέει κι ο groovy τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος ??

Ο δικός μου ενισχυτής, έχοντας 2x12", μπορώ να πω ότι με υπερκαλύπτει, όπως επίσης αποδίδει καλύτερα και στις ηχογραφήσεις, καθώς τον έχω συγκρίνει με τον ίδιο σε λιγότερα watt και 1x12".
Τα αυτιά σου θα σου δώσουν τη λύση. Τώρα αν δεν είναι εφικτό να ακούσεις και τις 2 περιπτώσεις...πάρε κατευθείαν εκείνον με τα 2 ηχεία

Εγώ δηλαδή αυτό θα έκανα...

Κάτι ακόμα...δεν πιστεύω πως ο αριθμός των ηχείων που μπορεί (..ή "πρέπει") να χρησιμοποιήσει κανείς είναι ανάλογος των watt. Δοκίμασε έναν 5watt ενισχυτή full tube σε μια καμπίνα 4x12" και θα καταλάβεις τι θέλω να πω. Τα ηχεία δεν δημιουργούν, ούτε ενισχύουν τον ήχο, αλλά τον "μεταφέρουν". Ρόλο παίζει η ποιότητα κατασκευής τους, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά κτλ και φυσικά αυτά είναι σε θέση να διαμορφώσουν (αρνητικά - θετικά) τον ήχο. Πάντα υπάρχει μια "ιδανική" λύση, την οποία κανείς ανακαλύπτει με αρκετό ψάξιμο...