Ok...λοιπόν για να μπαίνουν κάποια πράματα σε σωστή βάση...και πάντα φιλικά...
1) Αυξάνει το φόρτο λειτουργίας των νεφρών με αποτέλεσμα να μην γίνεται από ένα σημείο και μετά καλή κάθαρση=>συσσωρεύονται τοξικές ουσίες στον οργανισμό (ουρία π.χ.)
2) Το πολύ νερό, αραιώνει τους ηλεκτρολύτες του σώματος, με αποτέλεσμα να δημιουργεί παρόμοια προβλήματα με την έλλειψη αυτών. Δλδ, εάν η ένδοια Νατρίου κυρίως, και ύστερα Μαγνησίου λόγω μειωμένης πρόσληψης προκαλεί κράμπες, ένα και το αυτό προκαλεί και η υπερυδάτωση. Σκέψου ένα ποτήρι νερού στο οποίο έχει μία κουταλιά αλάτι. Εάν το ποτήρι είναι γεμάτο μέχρι τη μέση, ή μέχρι πάνω θα είναι πιο αλμυρό;
3) Το βράδυ ξέρετε γιατί
ΔΕΝ πάμε για τσίσα; Γιατί λειτουργεί μια ορμόνη γνωστή και ως αντιδιουρητική, ή απλώς βασσοπρεσίνη. Όταν πίνεις πολύ-πολύ νερό, απενεργοποιείται αντιρροπηστικά η βασσοπρεσσίνη για να αντιμετωπίσει την υπερυδάτωση. ΝΑΙ μεν! Αλλά η έλλειψη βασοπρεσσίνης έχει επίδραση και στην αποβολή Νατρίου οπότε μία από τις βασικές της παρενέργειες είναι η υπονατριαιμία και η δηλητηρίαση από ύδωρ.
ΕΞΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΜΠΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΑΘΛΗΤΗΣ!
Οπότε μείωσε το νερό σου σε 1-1.5 λίτρο την ημέρα (σκέψου ότι και από τις τροφές προσλαμβάνεις ύδωρ), κάνε καλές διατάσεις, και εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα φάε κάτι αλμυρό πριν πας για άσκηση, τουλαχιστον τον πρώτο καιρό.
Κι εγώ θα βάλω το ποδήλατο στη ζωή μου
Αξίζει!!!