Περίμενα να εκφραστούν πολλές απόψεις ,πριν πώ και τις δικιές μου.Θα πρέπει να θυμήσω ότι όταν ξεκίνησε αυτός ο χώρος ,τα περισσότερα θέματα είχαν σαν βασικό άξονα την μουσική και την κιθάρα .
Οι περισσότεροι επισκέπτες και μέλη ,είχαν σαν κύριο ενδιαφέρον να ανταλλάξουν απόψεις μουσικές ,να βρούν ακόρντα και στίχους για τραγούδια κ.λ.π Με τον καιρό και με την αύξηση των μελών ,άρχησαν να φαίνονται ποικίλα ενδιαφέροντα και ανησυχίες και φυσικό είναι να διευρυνθεί το φάσμα των θεμάτων .Απο παλιά υπήρχαν απόψεις αν θα πρέπει ο χώρος μας να είναι αποκλειστικά μουσικός η όχι .Επικράτησε η άποψη να έχει εκτός του μουσικού περίεχόμενου και γενικότερο και έτσι δημιουργήθηκαν νέοι πίνακες .Με τον καιρό αυτό απλώθηκε και σήμερα έχουμε αυτο τον όγκο μηνυμάτων ανα κατηγορία .Κάποιος θα πεί ,είναι σωστό ;
Αν θέλετε την άποψή μου εν μέρει είναι σωστό .Ποτέ κανείς άνθρωπος και δει ασχολούμενος με οποιοδήποτε είδος τέχνης ,δεν ξέφευγε απο τα καθημερινά και ιδίως σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας .Δεν λέω ότι αν κάποιοι εκθέτουν τις απόψεις τους ,ιδίως σε τέτοιους χώρους ,θα λυθεί κάποιο κοινωνικό πρόβλημα ,αλλά η φύση του καλλιτέχνη ,σαν ανήσυχου σκεπτόμενου άνθρώπου ,δεν μπορεί να μπεί σε καλούπια και φραγμούς .Δείτε το σαν έναν χώρο εκτόνωσης των ανησυχιών και προβληματισμών .Βέβαια εδώ και καιρό κάποια θέματα έχου πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτο κατά την γνώμη μου ,οφείλεται στο γεγονός ότι ,όπως σε κάθε εκδήλωσή μας σαν λαός ,είμαστε υπρβολικοί και θέλουμε συνεχώς να φαίνονται οι απόψεις μας σαν σωστές και όχι των άλλων .Εκεί βλέπω να υπάρχει το πρόβλημα και πιστεύω ότι είναι θέμα προσωπικό του καθένα μας και όχι πρόβλημα του χώρου .Ας κοιτάξουμε τόσα πολιτικά-κοινωνικά θέματα ,πως ξεκινούν και πώς τελειώνουν .Πολλές φορές έχω κάνει αναφορές ότι κάποιο θέμα είναι σοβαρό και καταλήγει να χαλάει στη συνέχεια ,αλλά δεν έχω δει στα περισσότερα να γίνεται τίποτα .Ο καθένας επιμένει αυστηρά στις απόψεις του ,δεν δέχεται πολλές φορές το δικαίωμα του άλλου για αντίλογο και αρχίζουν διαμάχες ,ειρωνίες ,προσωπικές επιθέσεις κ.λ.π
Δεν νομίζω ότι καμία απαγόρευση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο συμπεριφοράς μας ,αν εμείς δεν δούμε ότι ο καθένας έχει τις προσωπικές του απόψεις και εδώ δεν είναι χώρος καμίας προπαγάνδας ή αντιδικίας .Οι μονομερείς και προσωπικές επιθέσεις (άλλωτε καλυμένα και άλλωτε απροκάλυπτα ),δεν έχουν θέση εδώ .Αν αυτό το καταλάβουμε όλοι ,νομίζω ότι όλα θα πάνε καλλίτερα .Υπάρχει και η λύση να εφαρμόζονται αυστηρά οι κανονισμοί ,αλλά και αυτό δεν νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα .