Αγαπητε, πολλοι εβαλαν διπλους σε στρατ...gibson ομως δεν εγινε ποτε!!
Συμφωνούμε...
Αλλά και Stat με μαόνι και νίτρο έχουμε δεί...πάλι δεν έγιναν Gibson
Σχετικα με Gary... γι αυτο χρησιμοποιησα το παραδειγμα με στρατ και λεςπωλ...η tele ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
Και εδώ συμφωνούμε....
αυτο ομως δεν αναιρει το οτι τα ξυλα κανουν την τεραστια διαφορα μεταξυ στρατ και λεσπω
Μα οι κατασκευαστικές διαφορές είναι κολοσσιαίες...τα ξύλα κάνουν τη διαφορά?
απλα οι αμερικανοι κατασκευαστες ειναι κατα κοινη ομολογια λιγο καλυτεροι...
αλλά τόσο μακριά μας, ώστε να έχεις μία αμφιβολία για το τι όργανο θα παραλάβεις όταν πληρώνεις customshop...
ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ επηρεαζουν τον ηχο.
Kαι εδώ συμφωνούμε...γι αυτό άλλωστε λέω ότι το ξύλο είναι (πλέον) ο φτωχότερος συγγενής για να του δίνουμε τόση σημασία...
Συμφωνω σε αρκετα απο οσα λες, γενικως ομως οσες strat-style κιθαρες εχω δει με μαονια - κελεμπεκι κλπ, σαφως δεν εγιναν γκιμπσον, αλλα δεν ειχαν και καμια σχεση με ηχο strat. Και κατα τα ταπεινα μου αυτια, ηταν κιθαρες πιο κοντα σε ηχο γκιμπσον απο οτι strat. Σιγουρα δε μπορει να εκτιμηθει αντικειμενικα τι ποσοστο του ηχου κανουν τα ξυλα εναντι του γενικοτερου τροπου κατασκευης ενος οργανου, αλλα απο αυτα τα λιγα που εχω δει εγω, θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ενα 25 με 30%, ποσοστο που προσωπικα θεωρω οτι ειναι αρκετα μεγαλο για να πουμε οτι δεν παιζουν ρολο τα ξυλα στον ηχο.
Αλλο χαρακτηριστικο παραδειγμα, ειναι αν βαλεις δυο fender strat με ακριβως τα ιδια specs διπλα-διπλα, και η μια να εχει ταστιερα maple αντι rosewood! Η διαφορα στο πως "σκανε" οι νοτες, ειναι ευκρινεστατη για ενα μετριως εκπαιδευμενο αυτι. Τωρα αν ο αλλος ειναι...κουφος, οκ, τα παντα ιδια ακουγονται!
Για τις αγορες απο Ελλαδα επισης συμφωνω. Απο Ελλαδα την πηρα, δεν θα επαιρνα ποτε οργανο που δεν εχω ακουσει και δεν εχω παιξει απ'εξω, οσα χρηματα κι αν ηταν να γλιτωσω. Βεβαια με κατασκευαστες οπως Anderson και Suhr, ξερεις οτι η πιθανοτητα ενος κακοκατασκευασμενου οργανου ειναι μηδενικη!
Στο κλιπακι που ανεβασες, οι κιθαρες ειναι πνιγμενες στα εφε!! Για να κανεις τετοιου ειδους συγκρισεις, πρεπει αφενος οι κιθαρες να ειναι στεγνες, να εχουν ηχογραφηθει με κορυφαια μικροφωνα και προενισχυσεις, με καλους φουλ λαμπατους. Οσο πεφτει το επιπεδο του ενισχυτη και της ηχογραφησης, τοσο εξομοιωνονται οι διαφορες.
@Denisgiann , ειχες ποτε καποιο ακριβο οργανο και αν ναι πιο ηταν αυτο?