Οχι, δεν ειναι καλυτερος ενας λαμπατος... Το συγκεκριμενο μηχανημα "διαλυει" καθε ενισχυτη που μοντελοποιει σε preamp και power amp stages και μπορεις να "πειραξεις" σχεδον τα παντα σε καθε ενισχυτη, εκτος απο τα καθιερωμενα controls... Μπορεις πχ να πειραξεις, bright cap, power transformers, πυκνωτες, bias και αλλα πολλα... Ειναι πραγματικα τοσο εξαιρετικη η εξομοιωση που γινεται που ειτε το βαλεις σε λαμπατο, ειτε σε ss τελικο, ειτε κατευθειαν πανω σε frfr συστημα θα εχεις τα ιδια κορυφαια αποτελεσματα... Για την ακριβεια, ειναι μαλλον καλυτερο να τον βαλεις σε εναν ss fr τελικο οπως ο sl-1 γιατι δεν θα χρωματιζεται ο ηχος σε οποιαδηποτε ενταση, σε αντιθεση με εναν λαμπατο πχ, που θα χρωματιζει γενικα τον ηχο, ειδικα οσο αυξανεται η ενταση... Αν αυτο ποπυ σε ενδιαφερει ειναι να εχεις την μεγιστη δυνατη ηχητικη ποικιλια με την βελτιστη ηχητικη εξομειωση, ειναι καλυτερα να το συνδεεις με εναν fr ενισχυτη που δεν θα χρωματιζει γενικα τον ηχο... Φαντασου πχ οτι εσυ μεσω του axe fx φτιαχνεις εναν ηχο με βαση εναν Plexi, του βαζεις και ενα βαθακι, ενα delay, και το στελνεις σε εναν πχ λαμπατο Boogie τελικο... Το αποτελεσμα ειναι οτι ο plexi ηχος που θα στελνει το μηχανημα, θα μπαινει στον Boogie και θα παιρνει ηχοχρωμα ...Boogie... Οποτε ναι μεν θα ακουγεται και παλι σαν Plexi αλλα οχι τοσο οσο θα ακουγοταν αν το εβαζες πανω σε εναν ενισχυτη που δεν θα χρωματιζει τον ηχο του...
Το ιδιο φυσικα γινεται και με τις καμπινες, μιας και κανει και εξομειωση καμπινων αν το θες (και εκει μπορεις να πειραξεις ακομα και την παραμορφωση των ηχειων). Aν εσυ ομως προκειται να στειλεις απο τον ενισχυτη σου σε κιθαριστικη καμπινα, κανεις bypass την εξομοιωση καμπινας απο το μηχανημα, μιας και θα ναι σαν να εχεις εναν ενισχυτη που θα μπαινει σε καμπινα και απο κει ο ηχος εχοντας παρει τα χαρακτηριστικα της καμπινας που εξομειωνει το axe fx θα παει σε αλλη καμπινα (στην δικια σου) που καθε αλλο παρα frfr ειναι κι ετσι ο ηχος θα ειναι σ***α... Ετσι, τις καμπινες τις κανεις Βypass αν θες να συνδεσεις κιθαριστικη καμπινα... Φυσικα οταν ηχογραφες μπορεις να ενεργοποιησεις τις καμπινες και να γραψεις κατευθειαν... Ψαξε και στο forum και θα βρεις πολλα recordings απο χρηστες... Οι περισσοτεροι απο αυτους θα δεις οτι εχουν πουλησει μηχανηματα θρυλους αφου αγορασανε το μηχανημα μιας και τα υπολοιπα μηχανηματα μπηκαν σε αχρηστια... Αλλοι επισης ενω ειχαν το axe fx και το χρησιμοποιουσαν αρχικα πανω σε λαμπατο μηχανημα, τελικα πουλησαν τον λαμπατο και τωρα το εχουν πανσ σε ss... Οι λογοι που το εκαναν; Ο ηχος και η αισθηση ειναι ιδια, οι εξομοιωσεις δεν χρωματιζονται, οι ss πιανουν λιγοτερο χωρο και ειναι πιο ελαφριοί, δεν εχουν κοστος συντηρησης, ακουγονται παντα και παντου το ιδιο και δεν ειναι "ιδιοτροποι" οπως οι λαμπατοι και βεβαια ειναι πολυ φθηνοτεροι!
Ειναι τετοια η τεχνολογια του μηχανηματος (εχει δυπυρηνο επεξεργαστη

) και τοσο καλογραμμενος ο κωδικας και με τοση λεπτομερεια και δυνατοτητα πειραγματος απο τον χρηστη που κανει πλεον περιττο πραγματικα εναν λαμπατο... Εγω πχ πουλησα ολα τα λαμπατα που ειχα και πραγματικα δεν μετανιωνω στιγμη... Ειναι η μονη πραγματικα αγορα που εχω κανει, που καμια στιγμη δεν μετανιωσα για οποιονδηποτε λογο...
Σορυ αν ολα αυτα ακουγονται υπερβολικα, ή σαν διαφημιση (οχι δεν εχω καμια σχεση με την εταιρια

) αλλα πολυ μα παρα πολυ δυσκολα ενθουσιαζομαι με εναν ενισχυτη/προενισχυτη... Εχουν περασει καλα μηχανηματα απο τα χερια μου και παντα κατι ελειπε απο ολα τους... Αλλο ηταν καλο εκει και εχανε αλλου, αλλο κερδιζε σε αλλα σημεια αλλα σε αλλα δεν ελεγε κτλ κτλ... Αυτο απλα τ ακανει ολα και τα κανει με κορυφαιο τροπο... Δεν ειναι τυχαιο οτι ο υιος Zappa εξαλλειψε ολο το rig του και πλεον χρησιμοποιει μονο 2 ultra... Και να φανταστεις το παλικαρι ποσταρει και μεσα στο forum.... Γενικα οσοι το εχουν δοκιμασει, εχουν μεινει... Εκτος βεβαια αν εισαι απο τους τυπους που:
α) δεν μπορουν να αντεξουν κανενος ειδος tweaking και θελουν να χωσουν βυσμα, γυρισουν κοθμπι, παιξουν και ειναι tech-retarded
β) εχουν τα "χρυσα αναλογικα" αυτια που λειπουν απο ολους τους υπολοιπους και μπορουν να διακρινουν αν η μπαταρια που εχει χρησιμοποιησει στην ταδε κιθαρα με EMG μαγνητες ο ταδε κιθαριστας ηταν duracell ή ... sony...
και οτιδηποτε δοκιμασουν να παιξουν που δεν ειναι "vintage", αναλογικο, λαμπατο και τουλαχιστον 20ετιας το θεωρουν απαραδεκτο...
Εγω προσωπικα πιστευω οτι εχω καλο γουστο στον ηχο, καλα αυτια και αρκετη πειρα και μιας και δεν ανηκω στις 2 παραπανω κατηγοριες, μπορω να πω οτι ναι, για πρωτη φορα στη ζωη μου ειμαι ενθουσιασμενος με ενα μηχανημα (με κιθαρες πολλες φορες, με ενισχυτη προενισχυτη ομως, ειναι οντως η πρωτη φορα).
Αν οντως ενδιαφερεσαι πραγματικα να το αγορασεις, δεν εχω προβλημα να κανονισουμε συναντηση να το ακουσεις σε εμενα... Αν και μπορεις να ψαξεις και στο forum που σου ειπα για ηχογραφησεις και videos κτλ...