Δυστυχώς το να βάλεις στη κιθάρα σου έναν all-around μαγνήτη είναι όπως καταλαβαίνεις από δύσκολο εώς ακατόρθωτο.. Λίγο έως πολύ κάπου κάνουμε συμβιβασμούς όσον αφορά το είδος του μαγνήτη που θα βάλουμε.. Γενικά, όπως θα παρατήρησες και στο site της Dimarzio υπάρχουν 3 ειδών μαγνήτες ανάλογα με το output που βγάζουν.. Αν "ενώσεις" 2 ή 3 μαγνήτες με διαφορετικό εύρος output τότε το πιο πιθανό είναι να έχεις προβλήματα ακουστικής συμβατότητας.. Οσο και να μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα ανεβάζοντας τους soft μαγνήτες και κατεβάζοντας τους hot μαγνήτες, μπορεί να επιτύχεις μια ηχητική (από πλευράς volume) ισορροπία, αλλά το gain που θα παίρνεις από τον καθένα θα είναι εντελώς διαφορετικό και πιθανόν αυτό να σε προβληματίσει..
Τώρα στα επιμέρους.. Αν και δεν είναι οι καλύτεροι μαγνήτες που κυκλοφορούν, στις κιθάρες μου έχει κάτσει και έχουν όλες DiMarzio.. Οπότε μπορώ να σου πω από μια πρόταση για τον καθένα.. Λάβε υπόψη σου όμως ότι οποιοσδήποτε μαγνήτης ακούγεται εντελώς διαφορετικά ανάλογα με το που θα τον τοποθετήσεις (neck, middle, bridge) οπότε η περιγραφή μου θέλει λίγη προσοχή όσον αφορά αυτό τον τομέα..
H ΜΜ έχει:
D-Sonic (bridge): Καλός όγκος, αλλά δυστυχώς δεν αποφεύγει το λεγόμενο "λάσπωμα".. Πολύ μέτριες αρμονικές.. Πολλά (αχρειάστα για μένα) μπάσα και λίγο definition..
6/10Air Norton (neck): Αρκετά καλός για τη συγκεκριμένη θέση.. Στερείται και αυτός από πρίμα, αλλά τον θεωρώ καθαρό μαγνήτη.. Δεν διακρίνεται τόσο για τη μουσικότητα του, αλλά για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ενός solo μπορείς να παίξεις και αξιοπιστα ρυθμικά με αυτόν (αρκετά μεγάλο προτέρημα)..
7/10Η Ibanez έχει:
Paf Pro (neck): Αυτός είναι ΜΟΥΣΙΚΟΣ μαγνήτης.. Πραγματικά ότι παίζεις ο ήχος σου αποκτά άλλον αέρα και επίσης έχει τρελό response στο παίξιμο σου.. Παίζεις aggressively; Αποκτά όγκο.. Παίζεις απαλά; Σου επιστρέφει στρωτό και μελωδικό παίξιμο.. Προσωπικά τον θεωρώ τον καλύτερο μαγνήτη από αυτούς που έχω βάλει.. Έχει μια wah χροιά την οποία δεν την έχω βρει σε κανένα άλλο μαγνήτη που έχω παίξει.. Εκπληκτικά versatile.. Μέχρι και For the Love of God βγάζει

..
8,5/10Fred (bridge): Όχι τίποτα το ιδιαίτερο.. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι μαγνήτες από τον Fred.. Προσωπικά θα σου έλεγα να τον αποφύγεις.. Στα συν του, το αρκετά μεγάλης διάρκειας sustain (λόγω των πολλών μεσαίων) και το ελεγχομενο feedback που προσφέρει.. Όπως χαρακτηριστικά λέω "στα κόλπα με το feedback είναι πρώτος, αλλά από ήχο από τους τελευταίους"

..
6/10Η Fender έχει:
Chopper (neck): Ομολογώ ότι αυτή η επιλογή μου βγήκε αρκετά στην τύχη, γιατί τον συγκεκριμένο μαγνήτη δεν τον είχα ξανακούσει πριν αποφασίσω να τον βάλω, αλλά βασίστηκα σε γνώμες τρίτων.. Πολύ καλός μαγνήτης.. Έχει πολύ καλό definition ενώ προσφέρει και αρκετά καλό γρέντζο στα καθαρά.. Για neck θεωρώ ότι δίνει παραπάνω από όσο χρειάζεται όγκο, αλλά αυτό προσωπικά μου αρέσει..
8/10Area 58 (middle): Κάπως έπρεπε να γεμίσω και αυτή τη θέση

(δεν την πολυχρησιμοποιώ) οπότε διάλεξα τον συγκεκριμένο επειδή ίσως να μου έδινε ένα bluez τόνο στην θέση neck-middle (2η θέση στον 5θέσιο, με 5η τον bridge).. Συνέβη όμως το εξής αναπάντεχο.. Ο συγκεκριμένος μαγνήτης στη συγκεκριμένη θέση για bluez δεν κάνει....στάλα, αλλά στη 2η θέση απέκτησα από το πουθενά strumming επιπέδου telecaster.. Μπορεί να ακούγεται ιεροσυλία αλλά πραγματικά, τη συγκεκριμένη "δουλειά" την κάνει τέλεια.. (
9/10 για το strumming και μόνο, γενικά δεν μπορώ να βαθμολογήσω)..
Air Norton (bridge).. Επειδή είχα ήδη τον air norton σε neck θέση και τον θεωρώ "τσαμπουκαλεμένο" μαγνήτη, σκέφτηκα "τι θα έλεγες για ένα norton στη bridge".. Προφανώς τη μέρα που διάλεγα pickups δεν είχα τρομερή έμπνευση

αλλά εν τέλει πήρα έναν ήχο που στερείται definition αλλά προσφέρει αυτό που λέμε "κόβει στη μίξη" (δηλαδή "εξέχει" κάπως μιας τυπικής χροιάς ρυθμικής κιθάρας.. Petruccίζει αρκετά, σε βαθμό που να θεωρώ ότι ο Petrucci έχει βάλει πάνω-κάτω Air Norton στις κιθάρες του και μας κοροιδεύει μπας και πουλήσει η DiMarzio κανέναν DSonic

.. Το πείραμα με τους Norton και στις 2 θέσεις έδειξε ότι οριακά τον προτιμώ στο neck..
6,5/10Άλλους DiMarzio που έχω ακούσει..
Evolution : Πολύ καλή επιλογή για solo, αρκετά thin για ρυθμικός.. Αρκετές αρμονικές αλλά λίγος όγκος.. Διαλέγεις και παίρνεις..
8/10Tonezone: Ίσως ο πιο γεμάτος μαγνήτης που έχω ακούσει.. Κάνει τα πάντα από καλά έως πολύ καλά.. Δεν κάνει τίποτα άριστα αλλά είναι ίσως ο all-around μαγνήτης που ψάχνεις..
8,4/10 (δεν μου πάει η καρδιά να βάλω την ίδια βαθμολογία με τον Paf Pro

..
X2N: Αν θέλεις να τους κουφάνεις όλους στη μπάντα σου και να φοβάσαι ότι από στιγμή σε στιγμή θα ακούσεις squealings όταν σηκώσεις τα χέρια σου από τις χορδές, είναι ιδανικός.. Σε μερικούς αρέσει γιατί στο καθαρό κανάλι, μπορείς να παράγεις overdriven κιθάρα πανεύκολα.. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο..
4/10Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους ακούσεις.. Δεν μιλάμε για καμία τρομερή επένδυση έτσι ώστε να λιώσεις όλα τα κιθαράδικα μέχρι να καταλήξεις σε κάποιον, αλλά λίγο testing θα σου έκανε καλό.. Αν θέλεις και μένεις κάπου στην Αττική, από την επόμενη βδομάδα παίρνω άδεια, οπότε είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις από εδώ να τους ακούσεις.. Ελπίζω να βοήθησα..
Υ.Γ.: Όπως θα παρατήρησες, η "κριτική" των μαγνητών έγινε κατά βάση με γνώμονα την απόδοση τους στο "γκάζι".. Για καθαρούς ήχους δεν νομίζω ότι μπορώ να σου πολλά πράγματα γιατί αφενός δεν μπορώ να καταλάβω τρομερές διαφορές και αφετέρου γιατί δεν τους πολυχρησιμοποιώ.. Κάποιο άλλο μέλος με εμπειρία στα καθαρά θα μπορούσε να βοηθήσει..