Λοιπόν, σκέφτηκα να κάνω ένα update στο παρόν topic για τα παιδιά που με βοηθήσανε.. Λοιπόν, όπως είχα γράψει, έστειλα στη Mesa 3 emails (1 πρώτο και 2 follow-up) όπου με αγνόησαν επιδεικτικά.. Ίσως να μου στείλουν μετά από κανά εξάμηνο.. Ποιος ξέρει; Θα μου πείτε γιατί δεν τους πήρα τηλέφωνο; Επειδή το θέμα είχε να κάνει με εγγύηση, ήθελα κάτι γραπτό από τη μεριά τους που να με εξασφαλίζει..
Anyway, εκμεταλλεύτηκα ένα "παραθυράκι" του manual και άνοιξα το πάνω κάλυμμα.. Έπιασα άνετα πλέον την ασφαλειοθήκη και την βίδωσα στο rear panel και έβγαλα με pop-up την ασφάλεια.. Ήταν καμμένη.. Είχα ήδη αγοράσει ένα σετ τελικών για να αντικαταστήσω τις -υποτίθεται- καινούργιες Mesa λυχνίες ενώ επίσης προμηθεύτηκα 5 ασφάλειες για να είμαι καλυμμένος.. Άλλαξα την καμμένη ασφάλεια και παρατήρησα την συμπεριφορά των λυχνιών κατά το άναμα, το standby και το on.. Δεν είδα κάτι μεμπτό για να πω την αλήθεια και έτσι μετά από ένα μισάωρο που τον άφησα να δουλεύει στο load ενός power attenuator, αποφάσισα τελικά να μην αλλάξω τις λάμπες.. Το απόγευμα επί 2.5 ώρες δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα και ο ενισχυτής έπαιζε μια χαρά (βρήκα μερικούς πολύ μούρλια ήχους

).. Ελπίζω η ταλαιπωρία μου να τελείωσε εδώ.. Υπενθυμίζω ότι ήμουν στο παρα-τσάκ να τον στείλω Γαλλία όπου θα τον έπαιρνα μετά από 1 μήνα τουλάχιστον, θα ταλαιπωριόταν στο ταξίδι και θα πλήρωνα και €100 μεταφορικά γιατί είναι και 16 κιλά ο άτιμος.. Όλα αυτά για μια ασφάλεια, επειδή είμαι άσχετος από ηλεκτρολογικά και επειδή η Mesa δεν μου απαντούσε για να μου πει τι να κάνω..
Επειδή όλο αυτό το διάστημα μιλούσα με αρκετά άτομα σε διάφορα σχετικά forums και yahoogroups σχετικά με την Boogie, έτυχε να συνομιλήσω με τον τύπο που έχει το eurotubes (πουλάει JJ λυχνίες τις οποίες τις δίνει κιόλας σε replacement kits για πολλά μοντέλα γνωστών ενισχυτών).. O Bob έλεγε ότι οι λυχνίες Mesa δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο και απ'ότι βλέπει στη συμπεριφορά τους, του κάνουν για κινέζικες (αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να πιστοποιήσει, αλλά το κρίνει από την εμπειρία του).. Επίσης όποιος έχει τύχει να διαβάσει κάποιο manual ενός προϊόντος της Boogie θα δει ότι αναφέρουν ότι έχουν ένα computer (που το ονομάζουν robotube) το οποίο μπορεί να προβλέπει την ζωή της λάμπας εκτός των άλλων χαρακτηριστικών της και βάση των αποτελεσμάτων του robotube αποφασίζουν αν θα κρατήσουν μια λάμπα ή θα την απορρίψουν.. Έτσι οι λυχνίες της Mesa είναι ποιοτικές και long-lasting.. Ο Bob ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και δεν υπάρχει ακόμα τέτοια τεχνολογία που να προβλέπει τη διάρκεια ζωής μια λυχνίας, οπότε λίγο έως πολύ πουλάνε φούμαρα στον κόσμο όσον αφορά τη ποιότητα των λυχνιών που βάζει η Mesa στους ενισχυτές της.. Αυτό μπορώ να το πιστοποιήσω και εγώ επειδή σε A/B τεστ με 2 triaxis (το ένα με καινούργιες JJ και το άλλο με σχετικά καινούργιες - φυσικά όχι φθαρμένες - Mesa) ήταν απλά η μέρα με τη νύχτα.. Είναι σαν να πίνεις μια μπύρα με αφρό, κατευθείαν από το κουτάκι και έπειτα να δοκιμάζεις την ίδια μπύρα χωρίς αφρό που έχει μείνει στο ποτήρι για τουλάχιστον 1 ώρα.. Η ίδια μπύρα είναι αλλά με τον αφρό γίνεται πιο "χορταστική".. Έτσι και με τα 2 triaxis.. Το δικό μου ακουγόταν φρέσκο και διαυγές, το δικό του muddy και flat..
Επίσης όταν άνοιξα το top cover και είδα πλέον τις επαφές των λυχνιών με τις βάσεις τους, παρατήρησα ότι 1 από τις 4 ήταν λίγο έξω και τα "δοντάκια" φαινόντουσαν (στις άλλες 3 τα δοντάκια δεν φαινόντουσαν γιατί ήταν τέρμα τοποθετημένες στις βάσεις τους).. Ο Bob μου είπε ότι κανονικά οι λαμπάτοι ενισχυτές θα πρέπει να ταξιδεύουν χωρίς οι λάμπες να είναι τοποθετημένες γιατί υπάρχει κίνδυνος να φύγει κάποια λίγο από τη θέση της και έπειτα να μην παίζει σωστά, "καταστρέφοντας" και τις διπλανές της λάμπες.. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά και στον Triaxis και σε αυτή την περίπτωση του 2:50 είχα προβλήματα με τις λάμπες (σημειώνω ότι στον Triaxis η μία δεν φώτιζε καθόλου).. Τις επόμενες μέρες θα έχω το νου μου να κοιτάω τη συμπεριφορά των λυχνιών μήπως και έχουν βγει off.. Κάτι από μέσα μου μου λέει να τις αλλάξω τώρα τις εργοστασιακές με τις JJ που αγόρασα, αλλά από την άλλη πλευρά νιώθω και λίγο ηλίθιος να πρέπει να δώσω με το καλημέρα €100 (τόση ήταν η δαπάνη για τις JJ) σε ένα ολοκαίνουργιο τελικό ενισχυτή επειδή οι μαμίσιες λυχνίες μου βγήκαν μάλλον μάπα.. Θα δούμε..
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι καταρχάς η Mesa είναι μια πολύ μεγάλη εταιρία, με βαριά κληρονομιά και τεράστιο όνομα.. Παρόλα αυτά, από την προσωπική μου εμπειρία με προϊόντα της Boogie μόνο προβλήματα έχω να θυμάμαι και πολύ "ουδέτερη" (για να μην πω τίποτε πιο βαρύ) αντιμετώπιση από την ίδια την εταιρία.. Σκεφτόμουν να αγοράσω και μια καμπίνα Boogie όχι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή δεν νιώθω και 100% confident με το mismatching τελικού-καμπίνας 8Ω --> 16Ω (είναι safe βέβαια αλλά όχι το perfect).. Παρόλα αυτά θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά αν θα προτιμήσω κάποια καμπίνα της Boogie αν και οι πιθανότητες να σου τύχει ελαττωματική καμπίνα είναι ελάχιστες σε σχέση με το να σου τύχει ελαττωματικός προενισχυτής για παράδειγμα.. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάποιον άλλον θα του τύχουν τα ίδια προβλήματα ή θα έχει την ίδια αντιμετώπιση από την εταιρία.. Αυτό το λέω σαν disclaimer για να μην έρθει κανείς και πει ότι σπιλώνω ονόματα και λοιπές ανακρίβειες..