Λοιπόν πήγα χθες στο λάιβ ως οπαδός των PoS που έχει ακούσει το Scarsick και σκόρπια αλλά αρκετά ακόμα τραγούδια τους για να δω και τι εστί PoS από κοντά οπότε θα κάνω το live report μου(ποιοι άλλοι πήγατε και πώς σας φάνηκε;).
Πήγα κατά τις 7-7:30 για να δω και τις άλλες μπάντες αλλά δεν πρόλαβα τους Scar Of The Sun στην αρχή.
Οι
Disillution μου άρεσαν πάρα πολύ!! Η μουσική τους μου φάνηκε σαν ατμοσφαιρικό black metal με καθαρά φωνητικά αλλά και λίγα brutal (όχι τσιρίδες). Νομίζω η ταμπέλα τους είναι extreme prog metal.
Πολύ καλό παίξιμο, ιδέες, φωνή και είχαν και έναν τύπο δίπλα σε κάτι υπολογιστές και keyboards που έπαιζαν μόνα τους, ο οποίος έπαιζε που και που με μια περίεργη κιθάρα που πρέπει να είχε της παναγιάς τα μάτια πάνω από ηλεκτρονικά

Δεν ξέρω τι ακριβώς έπαιζε επειδή εκεί που καθόμουν δεν ακουγόταν καθαρά (θα μιλήσω μετά για τον ήχο), μάλλον έπαιζε διακριτικά layers με ηλεκτρονικό ήχο πάνω πάνω από τα άλλα όργανα.
Ήταν πολύ καλοί πάντως και θα την ψάξω την μουσική τους.
Τους Disillution διαδέχτηκαν οι
Agua De Annique και εδώ εδώ πρέπει να πω ότι δεν αναγνώρισα την Anneke!! Δεν την έχω ξαναδει από κοντά αλλά μου φάνηκε πολύ πιο νέα και διαφορετική από όπου αλλού την έχω δει σε διάφορα videos & photos. Κούκλα πάντως και πολύ ωραία φωνή

Η μουσική που έπαιξαν ήταν για μένα άκρως βαρετή και περίμενα πώς και πώς να τελειώσουν

Τουλάχιστον έπαιξαν το Hyperdrive

Τελευταίο support οι
Lake Of Tears οι οποίοι παίζουν καθαρό καθαρό metal στο στυλ των Sentenced. Οι συγκεκριμένοι είχαν ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ που μου άρεσε πολύ, τόσο στη μουσική και το παίξιμο όσο και στην παρουσία (αν εξαιρέσεις τον νεότερο κιθαρίστα που ώρες ώρες φαινόταν λες και είχε προβάρει κινήσεις του Hetfield αλλά όχι πολύ καλά

) αλλά το πρόβλημα τους ήταν ότι όλα τα τραγούδια τους ήταν ΙΔΙΑ

(κλασικό πρόβλημα γκοθομεταλ)
Πάλι βαρέθηκα αλλά και κουράστικα μετά από τόσες ώρες ορθοστασίας (σύνολο: 6-7, στο τέλος δεν την πάλευα μία

)
Μετά από αρκετά μεγάλη παύση για να στηθεί ο εξοπλισμός βγήκαν και οι
Pain Of Salvation, των οποίων το καινούριο βίντεο-κλιπ είχα πρωτοδεί μόλις την προηγούμενη μέρα και γι'αυτό ήμουν προετοιμασμένος για το νέο David Grohl look του Gildenlow

Ίδιος ο Grohl από μακριά

Η συναυλία τους θα ήταν σχεδόν τέλεια αν ο ήχος ήταν εντάξει. Δεν ξέρω αν έφταιγε το σημείο όπου καθόμουν (μπροστά και δεξιά στο μπαλκόνι, βλέποντας προς σκηνή) αλλά σχεδόν τα πάντα ακούγονταν μουντά και αλληλοθάβονταν. Στα καθαρά σημεία ήταν μια χαρά αλλά όταν βάραγαν, η κιθάρες, η μπότα και μερικές φορές η φωνή σχεδόν δεν ακουγόταν...Μεγάλη απογοήτευση αυτό και το ίδιο συνέβη σε όλες τις μπάντες πάνω κάτω

Όσον αφορά τα κομμάτια, απέδωσαν τέλεια απ'όσο κατάλαβα και μην ξέροντας αρκετά από αυτά και έπαιξαν με πολλή ενέργεια (ειδικά ο Gildenlow λύσσαξε και έκανε διάφορα πάνω στη σκηνή, ούτε στους Dillinger να ήταν

)
Το σετλιστ εμόιαζε πολύ με το πιο πρόσφατο που υπήρχε στo setlist.fm.
Θυμάμαι ότι έπαιξαν:
Used, Falling, The Perfect Element, Ashes, Linoleum, άλλα 1-2 απ'το καινούριο, Undertow, Nightmist, Drum solo, μια διασκευή όπου τραγούδισε ο drummer και έπαιξε drums ο Gildenlow (το drumming του είναι πάααρα πολύ καλό, μέχρι και drum solo έκανε μέσα στο κομμάτι

), Inside, νομίζω Winning A War, Hallelujah (διασκευή) και Disco Queen στο τέλος! Κάποια κομμάτια μπορεί να τα ξέχασα.
Πολύ καλή συναυλία πάντως

P.Ss. -Ο ήχος τους στις κιθάρες περίμενα να είναι καλύτερος λάιβ, αλλά πάλι δε μου άρεσε, πολύ "ψεύτικος".
-Μπλουζάκια PoS βρήκε κανείς; στην αρχή της συναυλίας δεν είδα κανένα δικό τους και στο τέλος είχαν εξαφανιστεί όλα!
-Αρχίζω να γίνομαι φανατικός PoSάκιας

Vrachnoprofiter με πρόλαβες