καλησπερα παιδια,
θα ηθελα τη συμβουλη σας για προβληματα που αντιμετωπιζω σε 2 διαφορετικες κιθαρες.
α.ακουστικη
εχει σπασει το ξυλο -χωρις να λειπει κομματι-,στο σημειο που ενωνεται το μπρατσο με το σωμα,με αποτελεσμα να εχει γυρει το μπρατσο απο το τραβηγμα των χορδων και να εχει ανεβει υπερβολικα το action.σκεφτομουν να χρησιμοποιησω κολα λογκο αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να αντισταθμισει την πιεση που ασκουν οι χορδες.ηθελα να ρωτησω μηπως στο ξυλο πρεπει να χρησιμοποιησω καποιο αλλο ειδος κολας.
να σημειωσω οτι η κιθαρα ειναι πολυ φτηνη και δεν σκοπευω να δαπανησω χρηματα για να την παω σε μαστορα.
β.ηλεκτρικη
ειναι μια σαμικ με floyd rose αγορασμενη απο τον νακα που δυστυχως δεν αναγραφεται καπου το μοντελο της (δεν ειναι και δικια μου αλλωστε,αλλα ενος πιτσιρικα ξαδερφου μου).
καθως αλλαζαμε χορδες και σφιγγοντας τη βιδα στο floyd rose που μαγκωνει τη χορδη,εσπασε στη μεση το saddle της ρε χορδης!!προσεχτε,μιλαω για ολο το saddle και οχι για το κυβακι που εχει μεσα και πιανει τη χορδη.σκεφτειτε οτι καποιοι μου ειπαν πως παμε για αλλαγη floyd rose δηλαδη 200+ευρω!!
ρωτησα για ανταλακτικο στο νακα (χαλανδρι),στην κοσμα (μαρουσι),στο adagio(τουφα χαλανδριου) και στο woodstock (αγια παρασκευη) και δεν βρηκα πουθενα.
μηπως γνωριζει κανεις απο σας που μπορω να απευθυνθω για να το βρω?και αν τελικα αποτυχω,πια ειναι η πιο φτηνη λυση για αντικατασταση floyd rose?
ευχαριστω εκ των προτερων.