#9 Review DIY Pedal KITs 2009-10Όνομα: Wah Fully Moded Link: http://www.buildyourownclone.com/wah.htmlΚατηγορία: Wah
Είναι κλώνος του: Vintage McCoyΡυθμιστικά: Stock: True Bypass Fsw
Fully Moded: Dual Inductor Selector, Range Capacitor Selector, Gain, Bass, Mids, Q, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά: Stock: Gain, Bass, Mids, Q trimpots
Διακόπτες: Fully Moded: Buffer On/Bypass
Mods που έκανα: ΟΛΑ!!!!!. Ότι γινόταν και δεν γινόταν!.. Και δεν το μετάνιωσα για κανένα, παρά το γεγονός ότι κάποια άξιζαν περισσότερο την απαιτούμενη προσπάθεια από άλλα.. (τα Mods τα έχω βαθμολογήσει αναλυτικά ένα-ένα στο τέλος).
Πρώτον έβγαλα έξω, σε κανονικά pots τα 4 ρυθμιστικά που είχε το αρχικό κιτ, εσωτερικά σε trimpots. Όλα καλά μέχρι εδώ, χρήσιμα σε ένα βαθμό, αν και όταν καταλήξει κανείς στις ρυθμίσεις που του αρέσουν τείνει να μην πολύ-αλλάζει τα συγκεκριμένα ρυθμιστικά.
Δεύτερον, το buffer bypass το οποίο είναι χρήσιμο για συνδυασμό του Wah με πετάλια Fuzz, όπου η σειρά είναι πρώτο το Wah και μετά το Fuzz (πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, μόνο που τα Fuzz δεν έχουν καθόλου καλή σχέση με τα buffers, οπότε είναι καλύτερα χωρίς.
Τρίτον, το Range Capacitor. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και τα πολύ ωραία μαζί!!. Το RealMcCoy Custom RMC3, έχει ολόκληρη συστοιχία από διακοπτάκια, ακριβώς για να ρυθμίζεις το Sweep Range μέσω αλλαγής τιμών σε έναν πυκνωτή. Η αλλαγή αυτή, κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στον χαρακτήρα και την χρησιμότητα του Wah. Ασχολήθηκα πολύ πειραματιζόμενος με διάφορες τιμές, και επέλεξα τελικά 6, τις οποίες τις έβαλα πάνω σε έναν περιστροφικό διακόπτη 6 θέσεων. Η ευελιξία που δίνει δεν παίζεται!!..
Τέταρτον και σπουδαιότερο, το κύκλωμα δίνει την δυνατότητα να μπει ακόμα ένας inductor και να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον αρχικό. Ο αρχικός είναι ένας Halo replica με ήχο Vintage και εγώ πρόσθεσα έναν
Fasel Red. Εδώ αρχίζουν τα κουφά. Το αρχικό σχέδιο είχε οδηγίες για περιστροφικό διακόπτη 3 θέσεων, για τα πηνία μόνα τους το κάθε ένα και μετά τα δύο μαζί σε σειρά. Διαβάζοντας όμως προσεκτικά το forum, βρήκα πληροφορίες και αποκωδικοποίησα μία συνδεσμολογία που δίνει ακόμα μία θέση με τα 2 inductors παράλληλα. Σύνολο τέσσερις!. ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!... Έγραψα και
στο forum και περιέγραψα την λύση, αφού είδα ότι οι 4 θέσεις του διακόπτη έδιναν 4 διαφορετικές και πολύ χρήσιμες χροιές Wah, με την τελευταία που είχε τα 2 inductors παράλληλα, να βγάζει ένα απίστευτο vocal effect που δεν έχω ξανακούσει σαν να παίζει μαζί και octaver!... Ανεπανάληπτο, και μόνο για αυτό το mod των 2 inductors, το wah δεν υπάρχει!...
Τι μου άρεσε: …Τα είπα ήδη όλα. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που να γίνεται με το κλασσικό κύκλωμα Wah και όλα που έγιναν ήταν από πολύ χρήσιμα έως απερίγραπτα!. Μερικές φορές κάτι δεν το καταλαβαίνουμε μέχρι να το βιώσουμε. Με 2 inductors in parallel!… Για μένα, αυτό το πετάλι άνοιξε όλο τον κόσμο του wah και τον έκλεισε μέσα του ταυτόχρονα!!...
Τι δεν μου άρεσε: Το ότι το Q δεν έκανε ιδιαίτερη διαφορά στην χροιά, όπου και να το ρύθμιζα, λίγα πράγματα, σίγουρα λιγότερα από το αντίστοιχο ρυθμιστικό στο RMC3.
Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Το RealMcCoy Custom RMC3 που έχω, είναι ήδη το πιο ευέλικτο πετάλι της αγοράς, με ατελείωτα ρυθμιστικά μέσα και καταπληκτική χροιά, που δεν κόβει μπάσα, ένα σύνηθες πρόβλημα των Wah. Σε stock μορφή, το Wah που έφτιαξα θα πλησίαζε πολύ κοντά του αλλά δεν θα το εκτόπιζε. Αυτό που έκανε την τεράστια διαφορά, είναι το Mod με τα 2 inductors. Το θέμα έληξε. Σε δυνατότητα για διαφορετικές χροιές, το RMC3 έμεινε πίσω, καθώς παίρνω μαζί μου στις πρόβες το νέο wah για να πειραματιστώ περισσότερο και να δω τι νέες χροιές θα ανακαλύψω κάθε φορά!..
Αναλυτικότερη παρουσίαση: http://byocelectronics.com/board/viewtopic.php?f=8&t=22095&start=0&st=0&sk=t&sd=aΠως ακούγεται STOCK: b.y.o.c. wah kit II Λυπάμαι που τo demo είναι για τα μπάζα.. Είναι σαν να έχεις Ferrari και να δείχνεις από μέσα το πορτμπαγκάζ της για demo(!!.)… Δεν υπάρχουν αξιόλογα.. Δυστυχώς ειδικά για Moded δεν υπάρχουν καθόλου demos… Λίγοι μπαίνουν στην όλη διαδικασία! Θα κάνω κάτι όμως εγώ, όταν βρω τον χρόνο..
Βαθμολογία STOCK
Mids Pot: ######## ( 8 )
Bass Pot: ######### (9)
Q Pot: #### (4)
Buffer Bypass: ###### (6)
Range Selector: ########## (10)
2ο Inductor + Selector: ################################################# (∞) !!!!...
Ευελιξία: ########## (10)
Διαύγεια (transparency): ######### (9)