Ρε συ Bob... τώρα θα τα βάλεις μαζί μου; Εξέφρασα με τον πιο ευγενικό τρόπο μερικές απορίες και σκέψεις..
1ον. Προσωπικά δε με ενδιαφέρουν τα θέματα που μπορεί εσύ να έχεις με τους SPITFIRE. Αλλά αν θες να μιλήσεις γι'αυτά κάνε το δημόσια και όχι μέσω p.m. Και σε παρακαλώ κάνε το σε άλλο θέμα... μη χαλάσεις εσύ ο ίδιος το ωραίο θέμα που άνοιξες. Αμαρτία είναι...Άνοιξε ένα thread: "FIREWIND vs SPITFIRE" να διατυπώσουμε όλοι την άποψή μας.
2ον. Εξακολουθώ να ρωτώ (για 3η φορά) για τη νοοτροπία μεγάλης μερίδας οπαδών, νοοτροπία που κάνει και το Metal να θυμίζει ολίγον X-Factor και όχι για το αν χρειάζεσαι χορηγούς. Ούτε αυτό με ενδιαφέρει! Συμφωνείς με το γεγονός πως πολλοί οπαδοί κοιτούν συχνα πυκνά δευτερευούσης σημασίας πράγματα (όχι μόνο τους χορηγούς) σε μια μπάντα και όχι τη μουσική την ίδια; Θα ικανοποιηθείς, αν (λέω.. ΑΝ) διαβάσεις κάπου οτι "οι FIREWIND σκοτώνουν γιατί ο Gus και ο Bob παίζουν γρήγορα solos, έχουν φοβερά εξώφυλλα και έχουν και χορηγό την ESP"; Ως δημιουργός πως θα νιώσεις; Πότε θα μου απαντήσεις σε αυτό;
3ον. Πότε υπονόησα οτι εσύ και ο Gus G είστε πλουσιόπαιδα; Δεν είμαστε γείτονες για να γνωρίζω πόσα δωμάτια έχουν τα σπίτια σας και τι αυτοκίνητα οδηγούν οι γονείς σας. Αν είσαι και εσύ και ο Gus φτωχόπαιδα και τα καταφέρατε, 1000 σας μπράβο!!! Πλην όμως το να έχει κάποιος μια οικονομική άνεση που να του επιτρέπει να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπά είναι μεγάλη υπόθεση. Και αν δεν έχει την άνεση ή του συμβουν άσχημα πράγματα ή τον προσεγγίσουν οι "λαθος άνθρωποι" με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω αυτό τον κάνει και "τεμπέλη";
Επίσης καλό είναι να γνωρίζεις πως συνομιλείς με έναν επίσης καθηγητή που έφαγε άλλα τόσα χρόνια στα ωδεία και σε συνθήκες "όχι και τόσο καλές" άρα πάρε το λίγο χαλαρά. Υπάρχουμε κι άλλοι εδω πέρα σαν εσένα που έχουμε στρώσει οπίσθια και ζούμε μόνοι μας απο τη μουσική και δεν το κάνουμε ζήτημα. Όπως κι εσύ, το κάνουμε για πάρτη μας, επειδή το αγαπάμε κόντρα στις όποιες αντιξοότητες...
4ον. Είναι ντροπή για ένα κράτος και μια κοινωνία γενικότερα να υπάρχουν "οικοδόμοι part-timers μουσικοί" οι οποίοι ενώ έχουν πολλά να προσφέρουν μέσω της τέχνης τους, αναγκάζονται να πηγαίνουν στην οικοδομή για να έχουν να φάνε (και να ρίχνουν ενδεχομένως την υπόληψή τους πηγαίνοντας στα talent shows.. για να μην ξεφύγω και πολύ απο το θέμα). Αν κάποιος όμως επιμένει να κάνει μουσική, με όποια λίγα μέσα διαθέτει και δεν εγκαταλείπει το όνειρό του τότε... σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ!
5ον. Για ποια ισοπαλία κατεβαίνω; Τι ακριβώς έγινε εχθές και το έχασα; Απλώς άλλαξα το παράδειγμα για να μη σε τσιτώσω άλλο με τους SF. Γιατί τα παίρνεις όλα προσωπικά; Και... βεβαίως δε χρειάζομαι χορηγούς για να γράψω μουσική και να εκφράσω όλα αυτά που αισθάνομαι. Αλλά... μήπως τελικά χρειάζομαι χορηγούς για να "πειστούν" κάποιοι οπαδοί να με ακούσουν (επιστρέφω στο αρχικό μου ερώτημα);
6ον. Μάλλον ήταν η διατύπωσή σου λάθος. Ανέφερες συναυλιακή παρουσία των SF στα '90's συνεχίζοντας λέγοντας: "οταν οι Firewind περιοδευαμε κατα μεσο ορο 4-5 μηνες το χρονο".
Αλλά... πού είναι το πρόβλημα; Ακόμα και αν οι SF δεν είχαν βγάλει δίσκο πριν λίγους μήνες ή αν είχαν βγάλει και άλλους 5 δίσκους, ακόμα και αν είχαν περισσότερα ή λιγότερα live στα 80's ή στα 90's ή σήμερα (αλήθεια πλέον θα αναφερόμαστε στα 10's;;

και τι έγινε; Σου αμφισβήτησε κανένας την επιτυχία σου; Είπε κανείς οτι η καριέρα σου είναι μικρότερη απο των SF; Σου πήρε κανείς το κομμάτι σου απο την "πιτα της επιτυχίας"; Κάθε άλλο!!!
Και ξαναλέω: Σας γουστάρω πάρα πολύ ως μπάντα και είμαι περήφανος που μια ομάδα απο Έλληνες " παίζουν στο Champion's League του Metal"!! Ποιός απο εμάς δε χαίρεται; Και μακάρι να ακολουθήσουν και οι SF και άλλες 10 μπάντες! Έτσι αισθάνομαι ως μεταλλάς και ως Ελληνας.
Ούτε χρειάζεται να αρπάζεσαι (γιατί
αρπάζεσαι), ούτε χρειάζεται να βλέπεις γύρω σου αμφισβητίες και να διακρίνεις φανταστικές υπόνοιες και μάλιστα και για λογαριασμό του Gus G!!! Τίποτα δεν κινδυνεύει απο όσα έχετε καταφέρει, εκτός ίσως απο την ψυχική σου ηρεμία, η οποία στις μέρες μας είναι ό'τι πολυτιμότερο μπορούμε να έχουμε
7ον. Εντάξει, ούτε φταίς που ο Randy Rhoads μπήκε στο ρημάδι το αεροπλάνο και πήγε και σκοτώθηκε, αλλα δε θα τον βρίσουμε κιόλας επειδή πέθανε και έχει να φανεί απο το '82!!!
Άσε λοιπόν τους SF στην άκρη και έλα να μιλήσουμε για το θέμα μας. Δε χρειάζεται να λογομαχούμε για την όποια κόντρα μπορεί να έχεις εσύ με το Λογγινίδη ή το Hannibal ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλο..