Όπως και σε ένα άλλο θέμα είχα γράψει , σε γενικές γραμμές δεν μου άρεσε το grunge. Μάλιστα πιστεύω ότι ήταν απλά η τελευταία μεγάλη εμπορική μόδα που έφερε το ροκ , όπως άλλωστε και το glam που αναφέρθηκε παραπάνω, που και αυτό μιά μόδα ήταν. Οι Scorpions ανήκαν σε μιά άλλη παλιά σχολή που είχε μεγαλύτερη σχέση με το κλασσικό ροκ. Με το δικό τους βέβαια πιο hard και ευρωπαικό ύφος. Αυτό είναι κάτι που θέλω να σταθώ ιδιαίτερα. Στο ότι δηλαδή μιά από τις προσφορές τους στη μουσική ήταν εκτός από τις υπέροχες power ballads που είχαν (με την έννοια της δικής τους εποχής βέβαια), ήταν και μιά από τις ελάχιστες εκείνες μπάντες που ξεχώρισαν εκτός Αγγλίας και Αμερικής στη δεκαετία του 70 και άνοιξαν το δρόμο και για άλλους στη δεκαετία του 80. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι Ευρωπαίοι των 70's . Μπήκαν δυναμικά όμως και δώσανε κάποια στοιχεία από τη Γηραιά Ήπειρο που εμπλουτίσαν το ροκ γενικά.
Οι Scorpions ένα άλλο καλό που έκαναν ήταν ότι ήταν ο κοινός παρονομαστής ανάμεσα σε ανθρώπους που άκουγαν ροκ και σε αυτούς που το σιχαινόντουσαν. Ήταν ίσως η μόνη hard rock μπάντα που το κατάφερε αυτό με πολλά τραγούδια και με διάρκεια.
Για τη διάλυση έχω να πω ότι καλά κάνανε, καιρός για "σύνταξη", αφού μην ξεχνάμε ότι είναι και κάποιας ηλικίας άνθρωποι. Βέβαια προσωπικά κάποιοι από αυτούς , κάτι θα ξαναγράψουν (είναι μεγάλο το σαράκι της μουσικής), εδ'ω θα'μαστε να το ακούσουμε. Να'ναι καλά, τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και γιατί όχι και για τα πρώτα εκείνα εφηβικά...κωλαράκια που κι εμείς σαν έφηβοι τότε πιάσαμε χορεύοντας το Always somewhere , ή ακόμα καλύτερα το Holiday που ήταν και μεγαλύτερο σε διάρκεια...Να'στε καλά φίλοι μου
Υ.Γ Ένα ιστορικό βίντεο , με τον μικρό Shenker των U.F.O , 16 χρονών και τον Meine αγνώριστο...Συγκινητικά αστείο
http://www.youtube.com/watch?v=8nTGTCSGj30Πριν από 38 ολόκληρα χρόνια...Πως περνάνε τα ρημάδια...