Αποστολέας Θέμα: - . - . - . - . . - - - - . - - . . . . - - . . - . . . - - . . . .  (Αναγνώστηκε 2984 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • DERANGED
Κάθομαι λοιπόν και πάλι σ'αυτή την τόσο φιλόξενη γωνιά, σε στρατηγική θέση.
Το σκαμπό μου είναι ο πύργος μου και απ'εκεί μπορώ να δω κι άλλους πύργους, πολλά κάστρα και υπηκόους, και ιππότες, και άρχοντες, και βασίλισσες... Μα όλοι τόσο απόμακροι αν και "κατοικούν" τόσο κοντά ο ένας στον άλλον.

-Ραπούνζελ!!! Ραπούνζελ!!! λύσε τα μακριά σου μαλλιά ν' ανέβω.

Μα εκείνη δεν μιλάει. Δεν απαντά... Αλλά το ξέρω πως άκουσε!
Γιατί όταν την κοίταξα, εκείνη πήρε το βλέμμα της από πάνω μου.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τα βλέμματα αποτραβιούντε τόσο εύκολα, παρ' όλο που γειτνιάζουν. Και όλοι φαίνεται να περιμένουν ένα σινιάλο καπνού, ένα νεύμα...
Και όταν το λαμβάνουν, δεν το καταννοούν, δεν το ασπάζονται.
Κλειδωμένοι καλά, έχουν δράκους να τους φυλούν.Δικούς τους. Εσωτερικούς δράκους-δαίμονες.
Και δεσμά, δεσμά, δεσμά...
Μικρά, μεγάλα, σκοτεινά. Σχεδόν μπορείς να τα αφουγκραστείς να κουδουνίζουν...μεταλλικά, δυνατά... ΚΛΙΝ-ΚΛΑΝΓΚ-ΚΛΑΝΓΚ

Στον περίβολο, με παράξενη περιβολή, πολλοί παλιάτσοι γεύονται καρπούς από ένα περιβόλι κοινό για όλους. Κενό από ολότητα, γεμάτο από απουσία, με όμορφη ασχήμια και περίτεχνη ατεχνία, ατεκνία ψυχική.

Καραμούζες σκούζουν και όλοι λένε "Ααχχχ! Τί όμορφα που ακούγοντε, πόσο γλυκά τσιρίζουν!!!" Και τσιρίζω κι εγώ σιωπηλά...

Μέχρι που ν'ανάψει ένας φάρος. Ανάβει και αντιφεγγίζει στους τοίχους, τρεμοπαίζει η φωτιά του. Στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους ναυτιλομένους. Προς όλους τους πύργους και τα κάστρα. Που μεταλλάσονται άξαφνα σε βαπόρια και λογής λογής πλεούμενα. Ανάβουν τα φαναράκια τους και πλέουν άλλα στ'ανοιχτά και άλλα στα ριχά.

Ακούγεται μια βοή, τους καλεί όλους να έρθουν κοντά, τώρα που νύχτωσε... Η πουρούδα.

Καλούς Πλώες...
History teaches us that men behave wisely once they've exhausted any other alternative.

Αποσυνδεδεμένος rakenditos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: - . - . - . - . . - - - - . - - . . . . - - . . - . . . - - . . . .
« Απάντηση #1 στις: 03/02/10, 01:53 »
Σαν ιδεα και εμπνευση δεν ειναι καθολου κακο...
Γενικα παντως νομιζω οτι εχω καταλαβει τι σου αρεσει να κανεις.... Η αποψη μου ειναι

α)αν σου αρεσει να γραφεις χυμα να γραφεις οσο πιο χυμα γινεται
β)αν δεν σου αρεσει να γραφεις χυμα να τα επεξεργαζεσαι περισσοτερο...

το συγκεκριμενο κειμενο παντως το εχεις επεξεργαστει..δηλαδη γραφεις

"Στον περίβολο, με παράξενη περιβολή, πολλοί παλιάτσοι"

εδω παιζεις με το "π"...αν και προσωπικα δεν μου αρεσε αυτο το κομματι δειχνει οτι το εχεις σχεδιασει...και αμεσως μετα γραφεις

"Κενό από ολότητα, γεμάτο από απουσία, με όμορφη ασχήμια και περίτεχνη ατεχνία, ατεκνία ψυχική."

Η προταση αυτη πραγματικα δεν μου λεει τιποτα και πιστευω οτι σε ενα κειμενο που εχει υποστει μια επεξεργασια θα επρεπε να ειχε διορθωθει...

Δηλαδη μεσα στην ιδια γραμμη το παρακανεις με την επεξεργασια και δινεις την εντυπωση οτι δεν το εχεις επεξεργαστει καθολου...

Γενικα αυτο ειναι το προβλημα μου με εσενα...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ "ΤΟ ΕΧΕΙΣ"...αλλα κινεισαι μεταξυ γραφω αυθορμητα-τα επεξεργαζομαι και αυτο που προκυπτει ουτε αυθορμητο ειναι ουτε καλα επεξεργασμενο και αυτο οπως και να περασει σε αυτον που το διαβαζει τον κανει να μην του "καθεται κατι καλα".

Γενικα σκεψου αν θες αυτα που σου λεω...το κειμενο αυτο αμα κοιταχτει ξανα (και ξανα) θα γινει πολυ ιδαιτερο...ειναι κριμα γιατι πραγματικα εχει πολυ δυναμη...

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • DERANGED
« Απάντηση #2 στις: 03/02/10, 08:12 »
Σαν ιδεα και εμπνευση δεν ειναι καθολου κακο...
Γενικα παντως νομιζω οτι εχω καταλαβει τι σου αρεσει να κανεις.... Η αποψη μου ειναι

α)αν σου αρεσει να γραφεις χυμα να γραφεις οσο πιο χυμα γινεται
β)αν δεν σου αρεσει να γραφεις χυμα να τα επεξεργαζεσαι περισσοτερο...

το συγκεκριμενο κειμενο παντως το εχεις επεξεργαστει..δηλαδη γραφεις

"Στον περίβολο, με παράξενη περιβολή, πολλοί παλιάτσοι"

εδω παιζεις με το "π"...αν και προσωπικα δεν μου αρεσε αυτο το κομματι δειχνει οτι το εχεις σχεδιασει...και αμεσως μετα γραφεις

"Κενό από ολότητα, γεμάτο από απουσία, με όμορφη ασχήμια και περίτεχνη ατεχνία, ατεκνία ψυχική."

Η προταση αυτη πραγματικα δεν μου λεει τιποτα και πιστευω οτι σε ενα κειμενο που εχει υποστει μια επεξεργασια θα επρεπε να ειχε διορθωθει...

Δηλαδη μεσα στην ιδια γραμμη το παρακανεις με την επεξεργασια και δινεις την εντυπωση οτι δεν το εχεις επεξεργαστει καθολου...

Γενικα αυτο ειναι το προβλημα μου με εσενα...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ "ΤΟ ΕΧΕΙΣ"...αλλα κινεισαι μεταξυ γραφω αυθορμητα-τα επεξεργαζομαι και αυτο που προκυπτει ουτε αυθορμητο ειναι ουτε καλα επεξεργασμενο και αυτο οπως και να περασει σε αυτον που το διαβαζει τον κανει να μην του "καθεται κατι καλα".

Γενικα σκεψου αν θες αυτα που σου λεω...το κειμενο αυτο αμα κοιταχτει ξανα (και ξανα) θα γινει πολυ ιδαιτερο...ειναι κριμα γιατι πραγματικα εχει πολυ δυναμη...

Σ ευχαριστω για τις συμβουλες,

Ν
History teaches us that men behave wisely once they've exhausted any other alternative.

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • DERANGED
« Απάντηση #3 στις: 03/02/10, 08:51 »
Κυριες, κυριοι...

οταν ξεκινησα να ανεβαζω στο φορουμ καποια κειμενο-ποιηματα, η οπως αλλιως λεγονται, σκεφτηκα οτι ειχα μια ευκαιρια να μοιραστω κομματια μου μαζι σας. Γραφω γιατι δεν εχω αλλο τροπο να ξεσπασω και να βγαλω τα σωψυχα μου, που λενε. Βρηκα αυτο το χωρο και το εκανα.

Στην πορεια ανακαλυψα οτι αυτα που γραφω ενοχλουν και προσβαλλουν την αισθητικη καποιων... Γιατι δεν ειναι ποιηματα οπως τα εχουμε συνηθισει, δεν εχουν καλλιτεχνια, παρα ωμοτητα και ισως δεν ανηκουν τελικα εδω. Ειναι κατι σαν να λεω ιστοριες προσωπικης φρικης και τρελας σε παιδικο περιοδικο, σαν να μιλαω για την ομορφια της ζωης σε συγγενεις αποθανοντων που βρισκονται σ' ενα νεκροταφειο, με σκυμμενα κεφαλια, πανω απο τους ταφους των αγαπημενων τους, ή σε πτερυγα καρκινοπαθων παιδων. Και μαλλον αυτα ειναι πολυ πεσιμιστικα για να μιλαμε γι αυτα ωμα. Λυπαμαι που δεν μπορω να τα στολισω με περιτεχνες εκφρασεις και εξυπνες ριμες... Αλλα ετσι ειμαι.

Πιστευω στη μοναδικοτητα του καθενος και στις οποιες ιδιαιτεροτητες μπορει να εχουν. Πιστευω στον πονο τους και στην αρρωστια τους. Φανταστηκα οτι θα μπορουσα κι εγω να μιλησω ελευθερα για τον εαυτο μου, και γι αυτο και εγραψα οτι εγραψα εδω... Λαθος!

Λυπαμαι που σας χαλαω την τεχνη με ασυναρτησιες, παλαβωμαρες και ο,τι αλλο μπορει να ειναι αυτα που γραφω. Αν ομως υπαρχει ελευθερια, αυτο σημαινει οτι επιλεγω τι θα διαβασω. Κι αν δεν μου κανει, δεν το διαβαζω, ή στην τελικη, αν δεν συμφωνω, δεν εγινε και τιποτα. Ο καθενας ειναι τοσο μοναδικος οσο και τα γραπτα του. Ή μηπως κανω λαθος?

Δεν με χαλαει η κριτικη, ισα ισα που αποτελει ευγενικη συνεισφορα στο να βελτιωθουν διαφορες πτυχες γραφης, η οτιδηποτε αλλο... Με τη διαφορα οτι ποτε δεν εγραψα για να δω αν αρεσουν τα γραπτα μου, αλλα γιατι ενιωσα οτι μπορουσα να μοιραστω πραγματα μαζι σας. Κι εδω, μαλλον εκανα λαθος...

Λυπαμαι που τα γραπτα μου δεν περασαν καμια επεξεργασια, και μεταφερθηκαν εδω οπως ακριβως σκαλιστηκαν πανω σε χαρτια, χαρτοπετσετες, αποδειξεις απο bar, χαρτια υγειας(στο στρατο). Λυπαμαι που δεν ξερω αλλο τροπο να εκφραζομαι. Δεν λυπαμαι ομως που ειμαι αληθινος και καυστικος μ εμενα και με τους γυρω μου. Και δεν μ ενδιαφερει που γινομαι παρεξηγισιμος.

Λυπαμαι μονο που "ξεβρακωθηκα" σε λαθος ματια...

Δεν θελω να πω αλλα, η "απολογια" μου τελειωνει εδω.

Ευχαριστω για την υπομονη οσων με διαβασαν και μπηκαν στον κοπο να σχολιασουν, ή και να ερθουν και σε προσωπικη επικοινωνια μαζι μου, εστω και με πμ, καθως και για τη φιλοξενια του φορουμ.

Στο εξης, οποιος επιθυμει, μπορει να με παρακολουθει στο http://ideranged.blogspot.com/

Με εκτιμηση,

Νικολας

Αποσυνδεδεμένος rakenditos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 03/02/10, 09:09 »
παει την ψωνισε...ρε νικολα σιγα τα αιματα..σιγα την ωμοτητα και σιγα την φρικη...εγω τιποτα απο αυτα δεν βρισκω στα ποιηματα σου!!
και σου ξαναλεω εκτος απο ολα τα αλλα ειναι και επεξεργασμενα....και το προβλημα τους ειναι οτι ειναι λαθος επεξεργασμενα γιατι δεν ειναι καν δυνατα... λοιπον μην καβαλας το καλαμι και δεξου και μια κριτικη....μην το βλεπετε ολοι σας οτι ειστε οι ποιητες που δεν αναγνωριστηκαν στον καιρο τους αλλα "θα δουμε εμεις"!!!

Χαλαρωσε λιγο , μπορει να μην αρεσαν αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να βαλεις και τα κλαματα...και κυριως βλεπε τα πραγματα στις πραγματικες τους διαστασεις...

"Ειναι κατι σαν να λεω ιστοριες προσωπικης φρικης και τρελας σε παιδικο περιοδικο, σαν να μιλαω για την ομορφια της ζωης σε συγγενεις αποθανοντων που βρισκονται σ' ενα νεκροταφειο, με σκυμμενα κεφαλια, πανω απο τους ταφους των αγαπημενων τους, ή σε πτερυγα καρκινοπαθων παιδων. Και μαλλον αυτα ειναι πολυ πεσιμιστικα για να μιλαμε γι αυτα ωμα. Λυπαμαι που δεν μπορω να τα στολισω με περιτεχνες εκφρασεις και εξυπνες ριμες... Αλλα ετσι ειμαι."

Αυτη ειναι η πιο ψωνιστικη εκφραση που εχω διαβασει εδω μεσα..και σου ξαναλεω ΔΕΝ ειναι ετσι...ισα ισα που αυτο που σου λεμε ειναι πως τα κειμενα σου ειναι επιτειδευμενε και χλιαρα δηλαδη το ακριβως αντιθετο απο αυτο που νομιζεις αν και προφανψως μπορεις να γραψεις.Αλλα πραγματικα αν εισαι τοσο ψωνιο οσο δειχνει η παραπανω φραση σου τι συναισθημα περιμενεις να βγει?

Λοιπον ή μαζεψου και μην κανεις σαν ψωνακι και κλαψιαρικο γατι ή αλλιως (απο εμενα) στο καλο και να μας γραφεις!!!

Αποσυνδεδεμένος Αλκιβιαδης

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 03/02/10, 09:53 »
...Λυπαμαι μονο που "ξεβρακωθηκα" σε λαθος ματια...

< μ' αυτή την έρμη ενότητα τού Κιθάρα είπα να μην ασχοληθώ εξαρχής όχι μόνο
   επειδή εγώ μπήκα εδώ για να πάρω γνώσεις περί κιθάρας αλλά κι επειδή
   είδα φαινόμενα γνωστά μου από τη ζωή που έζησα μέχρι τα 32 μου .
   Έλα μου όμως που κιθάρα χωρις μουσική και στίχο είναι σόλο κιθάρα
   κι έτσι αναγκαστικά εμπλέκομαι και στα άλλα καθαρά ανθρώπινα >

Φίλε Νικόλα απ' ό,τι κατάλαβα από τα γραφτά σου είσαι γύρω στα 17-18-19 ,
μια πολύ ευαίσθητη ηλικία που ζητάει να βγάλει ό,τι έχει , κανένα πρόβλημα .
Όμως εσύ γιατί το θεωρείς αυτο "ξεβράκωμα" κι όχι απλή έκθεση τών εσώψυχών σου
σ' ένα δημόσιο ιντερνετικό φόρουμ ?
Γιατί περιμένεις ότι θα βρεις μόνο παλαμάκια και σχόλια θετικά για την τέχνη σου
όταν μιλάς και γράφεις αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό σου και για τα εσώψυχά του ?

Αν πρόσεξες , που μάλλον δεν πρόσεξες , ο μέσος όρος ηλικίας εδώ είναι τα 25-26-27 χρόνια.
Κι εδώ θα πεις , πιθανόν , σιγά τη μεγαλη διαφορά ηλικίας .
Είναι πραγματικά μικρή η διαφορά αλλά είναι μια διαφορά σε ηλικίες όπου μέχρι
και τα 2-3 χρόνια μετράνε , και μ' αυτό θέλω να σού πω φιλε Νικόλα ότι είναι φυσιολογικό
άτομα έστω και 4-5-6 χρόνια μεγαλύτερά σου να βλέπουν ως και σαχλές τις αναζητήσεις σου
και τα ψαξίματά σου που έχουν να κάνουν με τον εαυτό σου και μόνο.
Να το θυμάσαι αυτό μερικά χρόνια μετά που κι εσύ θα κοιτάς με την ίδια ματιά.

Κατά τ' άλλα ούτε εσύ ξεβρακώθηκες ούτε εμείς όλοι είμαστε "λάθος μάτια" όπως λες .
Καλημέρα. :)
μια νυχτα μπορει να κλεισει μεσα της
όλες τις νυχτες που περασαν
κι αυτες που θα έρθουν

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 03/02/10, 10:40 »
Στο εξης, οποιος επιθυμει, μπορει να με παρακολουθει στο http://ideranged.blogspot.com/

Ένα ποιηματάκι με 4 λέξεις (συνοπτικό)

Πενάρα
αλλά και
ψωνάρα....
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος nobody

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
    • DERANGED
« Απάντηση #7 στις: 03/02/10, 11:09 »
Φταιω στο οτι δεν ξεκαθαρισα απο την αρχη το τι συμβαινει μ εμενα(και σιγα ποιον ενδιαφερει, ολοι καπως ετσι ειναι), οτι δηλαδη περναω φαση, ειπα να βγαλω στη φορα καποια κειμενα. Αυτο ηταν ολο. Δεν με επηρρεασε η κριτικη, οσο το οτι αργησα να φαω φαπες στη ζωη μου γενικοτερα.Καιρος ηταν, εφτασα στα 33 σχεδον ατρακαριστος που λενε... Μαθαινω... Οσο για το αν ειμαι ψωνιο... χμμμ... ισως ναι, ισως και οχι. Ολοι ξερουμε τοσο λιγα για ολους... Και κρινουμε... Δεν με βγαζω εκτος... Χαιρομαι που αναγνωστηκα απο ολους σας, δεν χαιρομαι μ εμενα που απλα δεν ειρθα ξεκαθαρος απ την αρχη... Και παλι ευχαριστω...

Αποσυνδεδεμένος Αλκιβιαδης

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 03/02/10, 11:33 »
Φταιω στο οτι δεν ξεκαθαρισα απο την αρχη το τι συμβαινει μ εμενα ,
οτι δηλαδη περναω φαση...

Και ποιο είναι το πρόβλημα και ποιος από εμάς δεν έχει περάσει από "φάσεις" ?
Γράψε κάτι καλλίτερο και πιο ώριμο καλέ μου και φέρτο εδώ να το κρίνουμε .
Αν είναι καλό να είσαι σίγουρος ότι θ' ακούσεις παλαμάκια πολλά από εμένα
κι ίσως κι από κάποιους δήθεν φαρμακόγλωσσους :P  .
Δεν είναι αυτοί οι λίγοι αληθινά φαρμακόγλωσσοι , πειρακτικά στοιχεία είναι  :P

Εσύ τώρα να μη φύγεις ,
"...εδώ να μείνεις..." , και : "...τής καλυνύχτας τα φιλιά μη μάς τα δίνεις..." ,
που τραγουδάει κι η καλή μας  Ε. Αρβανιτάκη .  :)
μια νυχτα μπορει να κλεισει μεσα της
όλες τις νυχτες που περασαν
κι αυτες που θα έρθουν