Αλλο το in the room ηχος και αλλο το direct φιλε μου, εγω το χρησιμοποιω με καμπινα και τελικο ss, οχι γιατι δεν κανει καλη δουλεια direct, αλλα γιατι γενικα κανενας ενισχυτης δεν μου αρεσει να τον ακουω απο Monitor, γιατι οτι και να κανεις δεν εχεις την ιδια αισθηση με οταν παιζεις μπροστα απο μια καμπινα. Οταν ομως γενικα κανεις χρηση direct, την κανεις για 2 λογους, ειτε για να ηχογραφησεις χωρις μικροφωνα, ειτε για να παιξεις σε χωρο που χρειαζεται PA και δεν θες να χρησιμοποιησεις μικροφωνα. Και ξαναλεω, πως οτι ενισχυτη και να βαλεις σε ενα δωματιο και στησεις ενα μικροφωνο μπροστα του και πας και τον ακους απο monitor σε ενα αλλο δωματιο, το αποτελεσμα δεν θα εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με αυτο που θα ακουγες αν ησουν μπροστα απο τον ενισχυτη. Για 1002 λογους, απο το πως ακουει το ανθρωπινο αυτι σε σχεση με το μικροφωνο, μεχρι τις αντανακλασσεις του ηχου κτλ.
Αρα, οταν θες να συγκρινεις μηλα με μηλα, κανε απλα αυτο που σου ειπα και μετα συγκρινε. Λες πχ οτι τι να το κανω αν ειναι να κουβαλαω καμπινες και τελικο, αν ειναι ετσι παιρνω το original... Και σου λεω, ΔΕΝ χρειαζεται να παρεις καμπινα και τελικο, το axe fx μπορεις να το συνδεεις direct σε κονσολα για να εχεις ηχο σε ενα live και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να το εχεις συνδεδεμενο ΚΑΙ σε monitor αν αυτο θες ή σε τελικο και καμπινα για ηχο onstage, για να μην εχεις την αισθηση οτι παιζεις direct. Αλλο πειραμα, παρε εναν λαμπατο με direct εξοδο και ηχογραφησε. Θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα που εχεις οταν εισαι διπαλ του και τον ακους; Οχι κι ας ειναι λαμπατος και λουλουδατος κι εγω δεν ξερω τι... Αν προσπαθεις παλι να συγκρινεις ηχο απο δισκογραφια που εχει περασει απο mastering, double, triple κτλ tracking και ενας Θεος ξερει τι αλλο με εναν αλλο ηχογραφημενο ηχο απο καποιον που φτιαχνει ενα demo με direct χρηση απο ενα μηχανημα, τοτε παλι συγκρινεις μηλα με μπανανες. Οταν θα ακουσεις επαγγελματικη ηχογραφηση με το axe, τοτε μπορουμε να το συζητησουμε. Αλλιως συγκρινε μου video ερασιτεχνικο καποιου κακομοιρη σε ενα υπογειο με εναν rectifier πχ με ενα αντιστοιχο video του axe fx. Εκει και τα 2 θα ακουγονται σκατα.
Και βεβαια δεν ξερω ποια videos ειδες και τι clips ακουσες, αλλα αν ακουσες το revolution series και δεν σου αρεσε, θα συμφωνησω... Πολλοι το εκθειαζουν, αλλα εμενα ο ηχος του δεν μου αρεσει. Εχω ακουσει ομως αλλα κι απο απλους χρηστες, ακομα και χωρις backing tracks και επεξεργασια που σκιζουν. Γιατι βλεπεις εδω παιζει και η παραμετρος του τι αρεσει στον καθενα. Αλλο ηχο θεωρει καποιος καλο και αλλο καποιος αλλος.
Επισης δεν μπορεις να συγκρινεις ενα setup λαμπατο με ενα μηχανημα που ειναι σαν να σου δινει 60 λαμπατους, εφφε κτλ και να λες οτι δεν αξιζει να κουβαλας πχ καμπινες και τελικο γιατι ετσι προτιμας το original. Γιατι εκει θα σου πω οτι ισως εχεις δικιο αν ο ηχος που θες ειναι 1-2 συγκεκριμενοι και μπορεις να τους βρεις σε εναν λαμπατο ενισχυτη. Αν ομως θες να παιζεις ταυτοχρονα με fender καθαρα, plexi crunch και mark lead και rectifier metal, τοτε θα χρειαστεις μια νταλικα για να τα κουβαλας ολα αυτα original, 3-4 roadies, και χρηματα ας μην το συζητησουμε. Οποτε για ποια συγκριση μιλαμε; (για να μην αρχισω να λεω για τα θεματα εντασης που πρεπει να παιζει ενας λαμπατος - ιδιατερα αν ειναι κανενας non master volume - για να ακουγεται σωστα, σε αντιθεση με το axe).
Ισως πρεπει να κυκλοφορησει ο Zappa κανενα video απο την τουρνε του που παιζει με axe fx για να δεις και σωστο ηχο και ανθρωπο που ξερει να φτιαχνει ηχο και οχι καποιον που απλα επιδυκνυει ελαφρως τροποποιημενα (ή καθολου τροποποιημενα) τα presets του axe fx (οπως πχ ειναι τα revolution videos).
Προς Θεου, για να μην παρεξηγηθω, ουτε κοντρα εχουμε ουτε τπτ προσωπικο, ουτε θιχτηκα σε τπτ απο οσα ειπες, απλα επειδη ΗΜΟΥΝ σαν εσενα στις αποψεις μου και επειδη ειμαι κολλημενος με τον ηχο μου (περισσοτερο απο οσο πρεπει) και επειδη εχουν περασει ενισχυτες κι ενισχυτες και προενισχυτες κτλ απο τα χερια μου, προσπαθω απλα να σου εξηγησω οτι το μαραφετι αυτο ΔΕΝ ειναι οπως τα αλλα και αν σου δωθει η ευκαιρια καλο θα ηταν να το ακουσεις και να το δοκιμασεις απο κοντα. (και αν ου κατσει και το κανεις, μην ασχοληθεις με τα presets, φτιαξε ενα δικο σου ηχο μονο με ενισχυτη, χωρις effects κτλ και παιξε)