ΟΚ κι άλλη χαζή ερώτηση. Αλλά μεταξύ της απορίας που μου 'χει κολλήσει εδώ και 2-3 μέρες και τον ψιλοπυρετό που έχω σήμερα, λέω να ρωτήσω γιατί θα σκάσω ρε παιδιά...
Πόσο λάθος είναι να παίζεις ένα τραγούδι χωρίς τις οκτάβες στα powerchords; Τεχνικά δεν είναι λάθος, απλά γίνεται ο ήχος λίγο πιο "σκοτεινός". Απλά σ' εσάς πώς φαίνεται αυτό;
Γιατί ρωτάω; Στην αρχή όταν μάθαινα powerchords, μου ήταν πιο εύκολο να παίζω τις 2 νότες με τον δείκτη και τον παράμεσο. Δε με βόλεψε ιδιαίτερα το μικρό δάχτυλο στην οκτάβα. Ο παράμεσος να παίζει και την οκτάβα είναι πιο εύκολο. Απλά και πάλι δε το συνηθίζω.
Έχω παρατηρήσει βέβαια ότι παίζοντας συνέχεια powerchords μόνο με τον δείκτη και τον παράμεσο, το χέρι κουράζεται πιο εύκολα γιατί κάνει μεγαλύτερα ανοίγματα, απ' το να έχει και τη στήριξη του μικρού δαχτύλου... Τώρα τελευταία κάνω μερικές προσπάθειες για να χρησιμοποιώ και το μικρό, κυρίως για τον τελευταίο λόγο απλά ντάξει, στην αρχή είναι λίγο δύσκολο.
Τέλος πάντων, φταίει μάλλον που δεν έπαιξα κιθάρα 2 μέρες με το κρύωμα που έχω και ίσως θέλω τουλάχιστον να μιλήσω γι' αυτήν...