Update:
Σήμερα κατεύθασαν τα CMOS 4066 και έκανα την πρώτη δοκιμή με πλήρη επιτυχία
Το switcher είναι σχεδόν έτοιμο και λειτουργεί ως εξής:
1 είσοδος -> 4 έξοδοι
ή
4 είσοδοι -> 1 έξοδος.
Στο μυαλό μου έχω τα εξής σενάρια που θέλω να καλύψω:
1. Μία κιθάρα προς 2-3-4 effects ή 2-3-4 σειρές effects ή 2-3-4 ενισχυτές.
2. Δύο-τρεις-τέσσερις κιθάρες προς 1 ενισχυτή ή 1 effect κλπ.
3. Μία κιθάρα προς συγκεκριμένες εξόδους (πχ προς 2 ενισχυτές από τους 4 ή προς 2 σειρές effects).
4. Δύο κιθάρες προς δύο ενισχυτές και ανταλλαγή μεταξύ τους.
5. Δύο/τρεις/τέσσερις προενισχυτές προς 1 τελικό ενισχυτή (ή clean/booster/overdrive/distortion -> amplifier -- Σκέφτομαι να μαζέψω μερικά ωραία effects σε 1 ενισχυτή).
So far, λειτουργεί κανονικά (στο demo που ακολουθεί δεν είχε καλή απομόνωση, τώρα δουλεύω λίγο μπας και χώσω τίποτα φιλτράκια και να βελτιώσω λίγο ακόμα την απομόνωση.
Το πλεονέκτημα αυτής της (δύσκολης, αφού με 1 διακόπτης και μόνο γίνεται δουλειά) είναι η ταχύτητα αλλαγής (το 4066 που κούμπωσα έχει 10Hz, της TI είναι στα 40Hz), είναι αρκετά χαμηλό το κόστος (5Χ 4066 τα πήρα για 5.20€), δεν χαλάνε εύκολα (σε σχέση με τους διακόπτες που αρχίζουν τα χρατς-χρουτς),
Άλλη επιλογή είναι με relay (τα οποία για κάποιο λόγω βλέπω ότι τα χρησιμοποιούν αρκετοί στα diy πετάλια/ενισχυτές) αλλά αυτά τα θεωρώ ακόμα χειρότερα. Με κραδασμό ή θερμοκρασία μπορούν να αλλάξουν κατάσταση, είναι ακριβά κι αυτά χαλάνε σχετικά εύκολα (βέβαια είναι καλά για υψηλές τάσεις κλπ).
Το μειονέκτημα είναι ότι χωρίς ρεύμα, το switch καθιστάται άχρηστο, αλλά προσωπικά δε με ενδιαφέρει
Anyway, εδώ είναι ένα μικρό video των δοκιμών:
(Very) First test of channel switcherΑν ενδιαφέρεται κανείς, ευχαρίστως να μοιράσω και schematics όταν με το καλό τα φτιάξω (γιατί έτσι όπως είναι τώρα, 99,98% ούτε εγώ δεν καταλαβαίνω τι έχω κάνει

).
ΥΓ Έχω χρησιμοποιήσει έναν μικροεπεξεργαστή ATtiny85 (2€) και ένα push button για την αλλαγή. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα είχα (αλλιώς θα έπρεπε να πάω σε κάποιο decade counter IC για push button ή 4 ξεχωριστούς διακόπτες on/off ή 1 τετραπλό, αλλά είπαμε, δεν θέλω διακόπτες

). Επίσης με τον μικροεπεξεργαστή μπορώ να κάνω και διάφορα άλλα "εφέ (πχ να στριφογυρνάει ο ήχος σε ενισχυτές κλπ).
Αν νομίζετε ότι είναι άσχετο/άχρηστο, feel free to delete it
Edit:
Μιας και στο video δεν φαίνεται καλά:
Έχω μια είσοδο (ράδιο) και 2 ενισχυτές.
Ξεκινάει και παίζει στον "πάνω".
Πατώντας το pushbutton γυρνάει στον "κάτω".
Ξαναπατώντας το κόβεται κι από τους δύο.
Ξαναπατώντας το, πάει και στους δύο.
Ξανά-μανά και πάει πάλι από την αρχή.
Από υλικά, μέχρι στιγμής έχει:
1 7805 voltage regulator (για το ATtiny85).
(Θα έχει) 4-5 πυκνωτές ηλεκτρολυτικούς (στις εισόδους και στην έξοδο)
Μερικές αντιστάσεις (για pull down, μια για το led κλπ).
Αρκετά πολύχρωμα καλωδιάκια
1 ATtiny85
1 HCF4066BE
1 push button
Για την τροφοδοσία του 4066 IC παίρνω απευθείας από την μπαταρία (7.4V στην περίπτωσή μου, με 9V θα λειτουργεί και χρειάζεται από 5-15V, και το trigger/control πρέπει να είναι μικρότερο της εισόδου // του δίνω +5V από το ATtiny85).
Κατανάλωση δεν έχω μετρήσει, αλλά είναι μικρή.
Θα προστεθούν LEDs που θα δείχνουν ποια είσοδος/έξοδος είναι ενεργή (οπότε 4x LED & 4x αντιστάσεις), κάνα κουτάκι της προκοπής κλπ.
Το πιο "δύσκολο" κομμάτι στην περίπτωσή μου είναι το ATtiny85 (το οποίο χρειάζεται programmer κλπ για να προγραμματιστεί), αλλά αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με ένα decade counter IC (και άλλη υλοποίηση βέβαια στο κομμάτι της αλλαγής εισόδου/εξόδου).
Τώρα βέβαια θα μου πείτε "καλά, και γιατί δεν πήρες ένα διακόπτη 4πλο να κάνεις δουλειά;".
Ε, θα σας πω ότι είναι ψυχοθεραπεία