To solo boost εχει δυο εννοιες που δυστυχως τις εμαθα απο την καλη και την αναποδη στο live (παντα με 2ο κιθαριστα...).
Πρωτη εννοια solo boost απο μπροστα...
Αλλαζει τον ηχο, τον κανει να καιει, να γουσταρεις να σολαρεις πολλα μεσαια liquid και αλλα τετοια tonewords!!! Aλλα δεν ειναι decibel boost...ειναι αλλα μη φανταστεις κατι το τοσο δραματικο ωστε να σε κανει να κοβεις σχετικα καλα στην μπαντα. Θα μου πεις οσο αυξανω, το volume στο πεταλακι π.χ. tscreamer δεν αυξανονται τα τελικα db? Για μενα οχι τοσο, οσο κατα βαση αυξανεις την υπεροδηγηση του front input...
Ενα καλο solo boost κατα τη γνωμη μου σε συνθηκες μαχης πρεπει να συνοδευεται απο αντιστοιχο volume boost. Δηλαδη αυξηση των db που θα εχει ο ηχος (ασχετα απο το πως τον εχεις φτιαξει για να σολαρεις μπροστα).
Το νεο spider valve mkII της Line6 ειναι αρκετα εξυπνο σε αυτο, ωστε το solo boost που περιλαμβανει χωριζεται σε δυο παραμετρους, pre amp boost (ωστε να παραμορφωνει και να αποκτα gain για lead ο ηχος) και power amp boost (ωστε να αποκτα decibel) και ρυθμιζονται σε οποια αναλογια θελεις. Ενεργοποιουνται για οποιοδηπτε καναλι απο ενα διακοπτη!!!
Σε μια περιπτωση σαν τον JC θα ελεγα οτι μπορει να μπει και solo boost εσωτερικα αν το πειραξει καποιος, με power amp boost ταυτοχρονα πανω στο ιδιο ποτενσιομετρο. Ομως για να γινει αυτο χρειαζεσαι κατι σα effects loop (εκει δλδ πριν τον τελικο ενα σημειο του κυκλωματος που θα μπαινει και θα βγαινει...). Παρολα αυτα ενας μικρος ενισχυτης σαν τον Jet city σε watt παραμορφωνει ευκολα σε δυνατες εντασεις και στον τελικο!!! (αυτο ειναι και το ατου του...). Οποτε το να βαλεις εκει ενα ακομη level boost παει και ερχεται (στο τελος θα ανεβασεις ενταση) ωστοσο δεν ειμαι απολυτα σιγουρος κατα ποσο το να βαλεις εκει delay σε υψηλη ενταση και με τον τελικο να βραζει θα ακουγεται αρκετα "καθαρα"...το αναφερω γιατι αρκετοι με μικρους EL84 ενισχυτες προσεξαν οτι ενω σε χαμηλες εντασεις ολα μελι γαλα, σε υψηλες ολα γινονταν καπως λασπη οταν ειχαν τετοια εφε στη loop!!!
Στο τελος της ημερας αυτα τα μηχανακια ειναι για να rockαρουν και αν εισαι ο μοναδικος κιθαριστας στην μπαντα, γιατι οχι!!!