Παρεμπιπτοντως παροτι fan του LePou (ειναι μια αλεπου πονηρη αλεπου) θα πρεπει να υπερασπιστω και την τιμη του amplitube 3.0 τουλαχιστο. Παρα παρα πολυ πειστικος ηχος και κυριος πιο ανοιχτος και μεγαλος απο οποιοδηποτε αλλο προγραμμα. Δεν υπαρχει τιποτε που να μπορει να το συναγωνιστει στο πως κανει cab+mic simulation. Ακομη και το πανισχυρο Axe-fx που περνει I.R. και που πολλες απο αυτες ειναι με πολλαπλα μικροφωνα δεν μπορει να κανει ο,τι κανει το amplitube.
To amplitube στην εξομειωση καμπινας σου δινει με γραφικο τον κωνο και 2 mics. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι, να τα εχεις στερεο, οπου θελεις μεσα στην στερεοφωνικη εικονα, ενα δεξια ενα αριστερα? λιγο μπλεγμενα? το ενα πισω απο το αλλο? κτλ, μπορεις να τα κανεις το ενα να ακυρωνει λιγο απο το αλλο (και πολλες φορες κοβεις fizz και δινεις εκεινον τον πνιχτο σφικτο ηχο που αρεσει π.χ. για μεταλ και metallica). Μπορεις να τα βγαλεις out of phase μεταξυ τους. Να διαλεξεις τον τυπο του καθε μικροφωνου. Κτλ.
Αν και το guitar rig σου δινει 8 μικροφωνα να μιξαρεις, δυστυχως δεν επηρεαζεις τη σχετικη θεση οπως στο amplitube. Ολα ακουγονται οπως και στο revalver στο axe-fx κτλ. Ενας ωραιος ηχογραφημενος ηχος, ιδανικος για double track κτλ αλλα το amplitube ειναι μπροστα. Σαν να μην εφτανε το παραπανω σου δινει αλλα δυο μικροφωνα για την αισθηση του χωρου, στερεο με τα αλλα η μονοφωνικα (σα reverb) με επιλογη τυπου χωρου, ποσο θα απεχουν δεξια αριστερα απο την καμπινα, ποσο θα μιξαρεις το σημα τους με των αλλων δυο κτλ.
Δεν ειναι ολες οι καμπινες του ιδανικες σε ηχο αλλα σαν συστημα δουλευει παρα πολυ καλα. Υπερβολικα καλα. Τιποτα δε σε εμποδιζει να το συνδυασεις με αλλα προγραμματα (εγω βαζω εξωτερικο προενισχυτη τον mesa μου εικονικο τελικο σχετικα σκασμενο απο το revalver με EL84 λαμπες και την εξομειωση καμπινας του amplitube). Η ακομη και να το εχεις μονοφωνικα στη μια πλευρα και στην αλλη πλευρα ενα αλλο modelling plug in σα του LePou η το revalver (φανταστικες δυναμικες...σα λαμπα. Καλυτερο απο πολλους αληθινους λαμπατους ωρες ωρες...ετσι μου μοιαζει). Η φαντασια του καθενος ειναι ο μονος περιορισμος.
Μακαρι να υπηρχαν αυτα δεκα χρονια πριν οταν ξεκινουσα και ποιος ξερει τι θα υπαρχει δεκα χρονια μετα.