πρώτα απ'όλα να πώ ένα καλησπέρα σας επίσημα, καθώς είναι το 1o μου post, και ναι μεν, διαβάζω και συμβουλεύομαι το foroum και το site γενικότερα εδώ και αρκετό καιρό (2 χρόνια κοντά που ασχολούμαι με την ηλεκτρική κιθάρα) αλλά μόλις πριν μερικά λεπτά δημιούργησα τον λογαριασμό μου εδώ, ζητώντας τις γνώσεις σας!
καλως σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω να γνωριστούμε, να ανταλλάζουμε απόψεις, και πάνω απ'όλα να μη υπάρχουν διαφωνείες και παρεξηγήσεις ενώ αντιθέτως να υπάρχει άμεση και σωστή βοήθεια σε τυχόν προβλήματα
λοιπόν, στο θέμα μας τώρα
όπως μπορείτε να δείτε και στο προφίλ μου, στις 29 του μηνός, κλείνω τα 17 χρόνια ζωής πάνω σε αυτό το μαγικό πλανήτη που έδωσε ζωή σε άτομα όπως ο Jimmy Page, o Eddie Van Halen, o Zakk Wylde, o Jimi Hendrix, o Mustaine, o Hammett & o Hetfield, o Tom Morello και άπειροι άλλοι που προφανώς όχι μόνο μια σελίδα δεν μου φτάνει να τους πώ, ούτε ολόκληρο φόρουμ ...
έτσι λοιπόν αποφάσισα αυτή τη χρονιά (το 2010 απ'την 1η Ιανουαρίου και μετά), ότι ψιλά έχω στις τσέπες μου που δεν συγκαταλέγονται σε χαρτονομίσματα (άνω του 1ος ευρώ) να τα ρίχνω σε έναν κουμπαρά που ανοίγει μόνο σε ένα ειδικό μαγαζί απ'το οποίο τον αγόρασα, με ειδικό κλειδί, έτσι ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό να τον ανοίξεις
μέχρι σήμερα υπολογίζω οτι ο κουμπαράς έχει κάτι παραπάνω απο 200 ευρώ (άντε 220-230) ... μίλησα και με τους δικούς μου, και περήφανοι για αυτό που έκανε το καμάρι τους, συμφώνησαν να βοηθήσουν λίγο στο δώρο που θέλω να μου πάρω
το εν λόγω δώρο λοιπόν, είναι ένας καινούργιος ενισχυτής, καθώς πλέον, έχω εξελιχθεί τόσο ώστε να τον αξίζω
η κιθάρα που κατέχω αυτή τη στιγμή, είναι μια φθηνότατη Fender Strat (Bullet Squier) της τάξεως των 250 ευρώ ...
ο ενισχυτής επίσης είναι ένας πολύ για τον μπού....ο Fender 15άρης, οπότε αφού διάβασα αρκετά, και εδώ και σε πολλά site, αποφάσισα, να αγοράσω πρώτα έναν καλό ενισχυτή καθώς πλέον πιστεύω οτι:
καλή κιθάρα και μάπα ενισχυτής=μάπα ήχος &
μάπα κιθάρα και καλός ενιχτυτής=μέτριος ήχος
μέχρι σήμερα ήμουν σχεδόν αποφασισμένος οτι θέλω έναν Marshall MG15DFX που είναι αρκετά κάτω απ'τα λεφτά που διαθέτω, έτσι ώστε και καλό αποτέλεσμα να'χω, αλλά ταυτόχρονα να μείνει και κανα φράγκο να πάω το κορίτσι καμια βόλτα (ή ακόμα και έναν MG30DFX αν χρειαστεί και ας έρθει το κορίτσι σπίτι να παίζουμε κιθάρα) ...
άρχισα λοιπόν να ψάχνω γνώμες, καθώς η οικονομική κρίση πλέον είναι αισθητή (σε 'μένα τουλάχιστον, όχι μέσω των γονιών μου η της οικογένειας μου, καθώς είναι και οι 2 γονείς πολύ άνετοι, και φυσικά ως ιδανικοί γονείς που είναι, κάθε άλλο παρά την εντύπωση οτι μας επιρεάζει προσπαθούν να περάσουν ... φυσικά όμως δεν είμαι χαζός όπως και κανείς εδώ ... ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ)
πείτε μου λοιπόν, ωω σοφοί διδάσκαλοι, είναι καλή επιλογή ο MG15DFX/MG30DFX? και γιατί?
αν όχι, τι προτίνετε? θα ήθελα σας παρακαλώ τεκμηριωμένες γνώμεις και απόψεις ή ακόμα και συμβουλές απο μέλη συγκροτημάτων (που φυσικά έχουν και μια σχετική εμπειρία)
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ, ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΑΙΡΝΑ ΣΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑ 200-300 ΤΟ ΠΟΛΥ, ΕΥΡΩ ...
χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά,
και άλλα τόσα σε αυτούς που κάτσαν και αφιερώσαν χ χρόνο για να διαβάσουν το μεγάλο και ίσως κουραστικό μηνυμά μου
και πάλι καλώς σας βρήκα και καλή αρχή