Κοιτα ο συγκεκριμενος fender συνεχιζει να ακουγεται σα fender απο τα vintage 30 στα καθαρα.
Αυτο εχει σημασια φιλε, και αυτο ηταν το προβλημα μου και εβαλα το θεμα και ρωτουσα αν ο ενισχυτης εχει το χαρακτηριστικο ηχοχρωμα της μαρκας που εχει μπροστα στη μουρη του.
Γιατι στην εποχη μας ολα συμβαινουν και γω στην συγκεκριμενη στιγμη ηθελα ενα ενισχυτη marshall και οχι....σαν marshall.
Μου φιανεται οτι εσυ ειπες οτι τον ακουσες σε ενα λαιβ και σου φανηκε κλειστος.
Οχι δεν ειναι κλειστη η καμπινα του, αλλα εχει πισω ενα νοβοπαν σε χρωμα μαυρο με τεσσερις μεγαλες τρυπες κατω για εκτονωση των δονησεων.
Ο ενισχυτης ειναι κατασκευασμενος στο Βιετναμ και ενω απο θεμα dising ειναι απιστευτος και πανεμορφος και προσεγμενος σε καθε του λεπτομερια, δεν μου αρεσε καθολου στο θεμα των ξυλων που χρησιμοποιει.
Ο παλιος μου ο combo ηταν εξ ολοκληρου κατασκευασμενος απο κοντρα πλακε (μαλλον θαλασσης) με ακολουθο να ειναι και σαν κατασκευη ελαφρυτερη.
Ετουτος ειναι εξ ολοκληρου φτιαγμενος απο MDF και νοβοπαν (φτηνα ξυλα) για εξοικονομηση κοστους, και φυσικα βαρυτερος (ειναι 22 κιλα και αν ηταν κατασκευασμενος απο κοντρα πλακε θα μπορουσε να ειχε γλυτωσει 3-4 κιλα βαρος).
Δεν ωφειλεται αυτο ομως στο made in Vietnam, και το λεω αυτο γιατι πριν λιγες μερες ειχα εναν marshall valvestate 2000 AVT 20watt, αυτον με την λαμπατη προενισχυση και τα τρατζιστορ στην εξοδο, και ενω ηταν καλο απο θεμα ηχου και 100% marshall και επιπλεον κατασκευασμενο στην Αγγλια, τα ξυλα του ηταν πολυ χειροτερα.
Χειροτερα σε σημειο που ελυσα μια βιδα απο το πισω καπακι (καλυμα του μεγαφωνου) και αναγκαστηκα να βαλω παχυτερη βιδα. Ηταν τοσο αισχρο το νοβοπαν, που βγαινοντας η βιδα βγηκε μαζι με τριματα απο το υλικο και η βιδα δεν ξαναμπαινε. Τουλαχιστον σε τουτον εδω εβγαλα ολο το πισω καπακι και οι βιδες ξαναμπηκαν ολες οπως πριν.
Ολα αυτα λοιπον δεν ειναι σημεια του made in..... αλλα σημεια των καιρων μας.
Ο ηχος του στα καθαρα ειναι ο κλασικος και με το κλασικο χαρακτηριστικο ηχοχρωμα λαμπατου marshall, ασχετα με το μεγαφωνο που φοραει το οποιο παρεπιμπτοντως ειναι ενα 75 βατ eminence made in China

πολυ καλο (πολυ καλυτερο απο το αλλο που ειχε ο παλιος (celestion 70).
Συνεργαζεται πανεμορφα με ολα τα πενταλακια που εχω (12 τον αριθμο), συν του οτι περνωντας τα πενταλια μισα στο loop και μισα καρφι (οπου χρειαζεται το καθ ενα), σε συνδιασμο με τον ποδοδιακοπτη μπορεις να φτιαξεις θεους ενεργοποιωντας και τα βρωμικα του ενισχυτη, τα οποια εχουν φοβερο ευρος ρυθμισεων, τις οποιες ρυθμισεις παλευα ολο το απογευμα σημερα (συν τις προηγουμενες μερες) και ακρη τελειωτικα δεν μπορεσα να βρω.
Δεν μπορω να συγκρινω τη λειτουργια των βρωμικων με αλλα λαμπατα marshall γιατι δεν εχω αναλογη εμπειρια απο τα αλλα αυτα μηχανηματα, αλλα για ενα ειμαι σιγουρος οτι κανενας δεν μπορει να εχει αποψη αν δεν δουλεψει τα μηχανηματα αυτα για καποιον καιρο. Μια ευκαιριακη δοκιμη σε ενα καταστημα περισσοτερο κακο μπορει να κανει παρα καλο. Θα βγαλεις ευκολα ψευδη συμπερασματα.
Ενα πραγμα το οποιο επισης δεν μου αρεσε ηταν το reverb που ενω δεν ειναι ψηφιακο αλλα με ελατηρια αλλα παλια, ειναι πολυ μικρο(σε μεγεθος) με σχετικα μικρη εμβελια σαν μηχανισμος.
Ο παλιοτερος ο κομπο ειχε ενα βαθος τεραστιο (και made in USA, ενω τουτο δω ειναι made in Korea) και με φοβερη λειτουργικοτητα.
Προσπαθησα να τα σκατζαρω αλλα και που τα σκατζαρησα, ηταν παλι το ιδιο πραγμα. Μαλλον υπαρχει και καποιο κυκλωμα απο πισω και δεν ειναι μονο το μεγεθος των ελατηριων.
Νταξ...δεν ειναι και κατι το τραγικο.
Για ακριβως αυτους τους λογους ειπα οτι αξιζει σαν ενισχυτης και το τελευταιο ευρω που εδωσα, και δεν πιστευω οτι υστερει σε κατι απο τα ακριβοτερα παρομοια μοντελα της εταιρειας.
Οσο για ολα αυτα τα περι καμπινας κλπ, νταξ...αν θελω περνω και μια καμπινα και γινομαι μαματος. Δεν το απαγορευει και κανενας......
ΥΓ
Εχει εξαιρετικο ενδιαφερον επισης, εχοντας δυο μοντελα πανομοιοτυπα(ιδιου τυπου, ιδιας εντασης, ιδιου μεγεθους και εμφανισης) μιας εταιρειας, το ενα με λαμπες και το αλλο με τραντζιστορ, τα συμερασματα που βγαζεις συγκρινοντας τα δυο μηχανηματα.