Δεν ξερω αν θελεις να αρχισουμε τα flames καθως μου φαινεται οτι το post σου ειναι ειρωνικο, κυριως προς την μερια των metal οπαδων, δεν λεω οτι αυτο με πειραζει, αν ισχυει βεβαια.
Ας απαντησω, ομως, σοβαρα.
Εγω θα μιλησω για το deathcore κυριως, αλλα ειναι σχετικο πιστευω. Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει κανενα metalcore ουτε και deathcore συγκροτημα και στα τοσα χρονια που ακουω grindcore, παρατηρω τον τελευταιο καιρο αρκετα deathcore συγκροτηματα να αυτοαποκαλουνται ως grindcore, πραγμα που δεν ισχυει μιας και δεν εχουν καν σχεση με τα βασικα μουσικα χαρακτηριστικα του grindcore. Εμενα προσωπικα δεν μου καιγεται καρφι αλλα επειδη δεν ειμαι και του δογματος “η μουσικη δεν εχει ταμπελες” δεν μπορω με τιποτα και εγω να πω οτι ανηκουν στην grindcore σκηνη.
Τωρα απο την μερια της πλειοψηφιας οσων ακουνε grindcore εχει ξεκινησει μια ηλιθια και ανουσια “καμπανια” εναντιον των συγκεκριμενων συγκροτηματων και των οπαδων τους η οποια ξεκιναει απο το “gore not core”, το οποιο ειναι ακυρο αφου το grindcore εχει μεγαλη σχεση με το hardcore, και καταληγει στα γνωστα “αυτοι ειναι που**ηδες, πρεπει να πεθανουν κ.τ.λ.”, τα οποια δεν παραλειπουν να τα αναφερουν στο προφιλ τους στο youtube, myspace κ.τ.λ. την ιδια ωρα μαλιστα που χαρακτηριζουν, λογο αγνοιας συγκροτηματα grindcore ως deathcore και το αντιθετο. Κατι παρομοιο πιστευω οτι γινεται με metal και metalcore.
Αυτο που πιστευω, δηλαδη, ειναι αν ειναι μοδα το metalcore και τα συναφη θα κανουν τον κυκλο τους τωρα που ειναι στα ντουζενια της δημοσιοτητας και του αριθμου του παραγωμενου εργου και μετα η σκηνη αφου καθιερωθει θα γινει πιο εσωστρεφης (δεν θα θελει, δηλαδη, να χαρακτηριζεται καπως αλλιως εκτος απο αυτο που ειναι), τα συγκροτηματα θα λιγοστεψουν καθως και επισης ο αριθμος των οπαδων, αν δεν εξαφανιστει τελειως το ειδος. Τωρα αν αποτελει εξελιξη του metal, εγω πιστευω ενα μουσικο ειδος που προερχεται απο διαφορετικα μουσικα ειδη δεν αποτελει, de facto, εξελιξη τους αν εχει απομακρυνθει μουσικα σε πολυ μεγαλο βαθμο απο αυτα και σε βαθος χρονου αποδειχθει οτι μουσικα δεν προσφερε τιποτα σε αυτα και μαλιστα αυτο εξαρταται απο το ποσο δεκτικα/κλειστα/εσωστρεφη κ.τ.λ. ειναι τα αρχικα ειδη, κυριως, και μετα τα δημιουργηθεντα. Γι' αυτο η wikipedia τα χωριζει ωραιοτατα, σαν ιδεα εννοω γιατι πρακτικα παει ο καθενας και γραφει οτι μαλακiα του κατεβει, σε subgenres (σχετικα με το αρχικο ειδος) και fusion genres (δεν ειναι απαραιτητα σχετικα με τα αρχικα ειδη).
Αξιζει να αναφερθουν και οι Cryptopsy ως μοναδικα trolls αφηνωντας μαλaκες τους φανατικους σκληροπυρηνικους deathsters οπαδους τους γυρνωντας το στο deathcore.