Και δεν ξέρω γιατί οι Έλληνες σκέφτονται συνεχώς μήπως κάποιο όργανο είναι απομίμηση.
Απολλωνα, με ενοχλουν αφανταστα αυτες οι γενικευσεις (λογω χαρακτηρα και πολιτικων πεποιθησεων) του στυλ "οι Ελληνες ειναι ετσι οι Ελληνες ειναι αλλιως".
Αλλοι λαοι εχουν πολυ χειροτερα κουσουρια απο τα δικα μας.
Ο καθεις με τα οπλα του
Επι του θεματος.
Το οργανο δεν ειναι σε καμμια περιπτωση η μαιμου, η χωρις προδιαγραφες CE η οτιδηποτε αλλο.
Ο Νακας στην Ελλαδα ειναι ο επισημος αντιπροσωπος των blade στην Ελλαδα.
Τα οργανα αυτα απλα δεν πουλησανε και δεν πουλανε και η μοιρα τους ειναι προκαθορισμενη.
Η δικια μου κιθαρα στο Νακα ξεκινησε απο 800 ευρω, δεν εφυγε πηγε στα 700, μετα απο χρονια στα 600. Εφυγε οτι εφυγε, και οτι εμεινε μοιραστηκε στα καταστηματα της επαρχιας με εντολη "δωστε το να φυγει". Και βρεθηκε στα χερια μου με κατι πανω απο 400 γιουρα.
Το οργανο εχει φυλαδια προσπεκτ και ολα τα σχετικα. Κωδικοι, CE, τα παντα τα παντα.
Οπως ομως σου ειπα το οργανο ειναι πολλα χρονια στη βιτρινα με ολα τα επακολουθα που εχει αυτη η ιστορια.
Απο τον προενισχυτη φευγει μια σειρα απο καλωδια και πανε στους διακοπτες τα οποια καλωδια στον προενισχυτη δεν ειναι κολλημενα αλλα πιασμενα με ελασματακια. Ζεστα κρυο, χειμωνας καλοκαιρι, διαστολες συστολες, επομενο ειναι οι επαφες να χαλαρωνουν και τα καλωδια να φευγουν.
Δεν τρεχει τιποτε, πηρα ενα κολλητηρι και τα κολλησα και προβλημα ουδεν.
Γειωση.
Το οργανο δεν εχει κλωβο φαρανταιυ.
Οποια κιθαρα να ανοιξεις μεσα θα δεις μονωτικο χρωμα (η fender μου εχει ενα πραγμα ασπρο σαν σκονη) το οποιο μονωνει τους μαγνητες απο διαφορες παρεμβολες.
Ετουτη εδω ηταν τελειως απροστατευτη.
Εγω τωρα με τη σειρα μου μπορω να περασω μεσα ταινια αλουμινιου την οποια θα γειωσω και θα λυσω το προβλημα, αλλα.... Ειναι τοσο ελαχιστος ο θορυβος που δεν αξιζει τον κοπο να καθησω να ασχοληθω. Το οτι ομως το προβλημα ειναι μικρο, αυτο δεν παει να πει οτι παυει να υπαρχει.
Το προβλημα της σφαλτσαρισμενης βιδας, δεν ειναι καν προβλημα, απλα θα βρω μια βιδα ιδια αλλα λιγο παχυτερη και το προβλημα θα λυθει.
Απο την αλλη ομως ποιος ηταν αυτος που ανοιξε μεγαλυτερη τρυπα?? Τι εφτιαχνε βλαχικη γκλιτσα??
Τα ξυλα της κιθαρας φαινονται οτι δεν ειναι καλης ποιοτητας. Απο την αλλη ομως ειναι τιμια φτιαγμενο το οργανο. Δεν εχει βαψει τα rosewood που θα μπορουσε καλιστα να το κανει (οπως το κανουν οι Κινεζοι στις bulet strat και το rosewood λες οτι ειναι Βραζιλιανικο) και να σε γελασει.
Ο ανθρωπος αυτος (Λεβινσον) πηρε απλα και φτηνα ξυλα και εφτιαξε με αυτα ενα υπεροχο οργανο με φανταστικο ηχο και φανταστικο dising.
Παντως επειδη εχει και μοντελα με 1800 και βαλε ευρα (δεν υπερεκτιμα μονο η fender τα οργανα) πιστευω οτι εκει θα βρεις αλλα ξυλα πολυ καλυτερα.
Οτι πληρωνεις περνεις, και αυτο ειναι παραπανω απο σιγουρο.
Σε γενικες γραμμες το οργανο στα 700 ευρο που στοιχιζει (ασε ποσο το πηρα εγω γιατι ημουν κωλοφαρδος, η αξια του οργανου αυτη ειναι) ειναι υπεροχο και αξιζει πολυ παραπανω απο τα λεφτα του.
Πως ειναι δυνατον να φαινεται απο το rosewood? Εννοεις νυχιες απο κανεναν που κανει κηπουρικη και εκσκαφες στον ελευθερο του χρονο?
Το rosewood (και μαλιστα αυτο που ειναι τελειως ασπρο) αν το παιξεις μιση ωρα και κανεις και 5-6 σηκωματα στις χορδες κραταει πανω του γρατσιουνιες. Αν το γυρισεις στο φως θα τις ξεχωρισεις.
Τωρα αν βρεθηκαν και πεντε ατομα και δοκιμασανε το οργανο απο 5 λεπτα, αυτο δεν λεει....
Ενα καινουριο οργανο συνηθως εχει τα ταστα μουντα (συνηθως λεω και οχι παντα). Αν παιχτει το οργανο μερικες ωρες, τα ταστα (συνηθως απο το 5ο περιπου και μεχρι το 12ο) γυαλιζουν πιο πολυ απο τα αλλα.
Εχω μερικες μερες που παιζω πανω απο 2 ωρες ημερησιως και τα ταστα δεν εχουν καμμια σχεση με οπως τα πηρα.