@KamelotΕπειδή με τον Ιωαννίδη γνωριζόμαστε χρόνια θεωρώ ότι μου κάνει καλύτερες τιμές σε service και οτιδήποτε άλλο θέλω και δε θα ήθελα να αναφέρω το κόστος. Πάντως το θετικό είναι ότι ο Γιάννης δε κατάλαβε καν τι θέλω να κάνω, ούτε είχε ξαναδει KAOSS PAD, του πήγα την οθόνη και τον midi controller και τις οδηγίες στα αγγλικά για το πως να τα περάσει. Χωρίς να κάνει έλεγχο ότι λειτουργεί, αφού δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει, το ετοίμασε μέσα σε ένα απόγευμα και λειτουργούσε άψογα. Όταν το πήρα περίμενε να του δείξω πως δουλεύει.. χεχε.. ούτε εγώ γνώρισα τι πρέπει να κάνω, τελικά η πρώτη επαφή είναι παράξενη. Εγκλιματίζεσαι αμέσως όμως, πανεύκολη λειτουργία.
@aragornΛοιπόν καταρχήν δεν έχει καμία σχέση με πεταλιέρες και παταλάκια και οτιδήποτε γνώριζες μέχρι τώρα σχετικά με εφφέ κιθάρας. Καμία απολύτως σχέση! Το KAOSS Pad έχει κάποια εφφέ που μπορεί να τα συναντήσεις σε πεταλάκια όπως πχ. delay, reverb, echo και πάει λέγοντας αλλά οι παράμετροι τροποποίησεις των εφφέ αυτών είναι άπειροι. Εκτός αυτού δεν έχει τα κλασικά knobs που έχουν τα πεταλάκια αλλά έχεις την οθόνη.
Τι κάνει η οθόνη...
πέρα από τον πραγματικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ φωτισμό που βγάζει είναι ένα midi κλαβιέ που δε μπορείς να φαλτσάρεις γιατί όλα είναι άσπρα (φυσικές νότες). Ο τρόπος σύνδεσης πλέον είναι ένα καλώδιο audio (δλδ το κλασικό jack αλλά καταλήγει σε RCA) και ένα midi καλώδιο φεύγουν από την κιθάρα και πηγαίνουν στο Kaoss Pad. Από εκεί κ πέρα το περνάς στην συνδεσμολογία με τα υπόλοιπα πετάλια και καταλήγει στον ενισχυτή.
Το Kaoss έχει τόσο παράξενους ήχους ή sample ή λούπες ή γενικά κουφά πράγματα που δε θα τα συναντήσεις ούτε στην ποιο extreme πεταλιέρα. Κάποιοι ήχοι παίζουν παράλληλα με την κιθάρα, δλδ δεν παρεμβάλουν στον αρχικό ήχο της κιθάρας και κάποιοι άλλοι αλλιώνουν τον ήχο σου, σαν κανονικό εφφέ. Αν έχεις ασχοληθεί με midi κιθάρα, δλδ Roland VG8x ή VG9x θα καταλάβεις το παράλληλα που λέω. Παίζεις ένα πράγμα και ακούς δυο κιθάρες από τον ίδιο ενισχυτή να παίζουν το ίδιο με διαφορετικό ήχο. Ακούγονται παράλληλα όμως και δε μπερδεύουν. Πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα για τα δικά μου ακούσματα, αλλά το midi της Roland με κούρασε. Τέσπα, άλλο κεφάλαιο αυτό...
Και όλα αυτά είναι onboard πάνω στην κιθάρα σου ώστε δε θα χρειαστεί εκεί που παίζει να σκήψεις και να φτιάξεις τον ήχο από το πετάλι, αφού η οθόνη είναι πάνω στην κιθάρα. Απλά βάζεις το δαχτυλάκι σου εκεί (είτε την πένα, είτε την γλώσσα... και ότι αλλο μπορείς να φανταστείς, ας μη μπω σε λεπτομέρειες...

) και κάνεις την επιλογή που θέλεις.
Πραγματικά πρέπει να το δουλέψετε για να καταλάβετε τι εννοώ, δεν είναι θύμα του μάρκετινκ η συγκεκριμένη κίνηση, νομίζω είναι ένα βήμα μπροστά στην μουσική τεχνολογία! Εύγε στον Bellamy για την κίνηση αυτή!!
Τέλος τσεκάρετε video στο youtube, έχει άτομα που έχουν κάνει μέχρι κ tutorial της χρήσης του Kaoss.