Καλημέρα!
Διαβάζω όλα τα άρθρα εδώ, αλλα επειδή γενικά εγώ τόσα χρόνια που παίζω κιθάρα (10+), ουδέποτε ασχολήθηκα με τα ηλεκτρονικά μέρη, είχα επικεντρώσει περισσότερο στο καθαρά εκτελεστικό μέρος...Επομένως μερικά πράγματα εδώ (τα οποία ομολογουμένως με έχουν εντυπωσιάσει, τόσο όσον αφορά ποικιλίες ενισχυτών και εταιρείες που ούτε καν ήξερα, όσο και γνώσεις των παιδιών εδώ!) μου φαίνονται λίγο εξωγήινα...
Στο θέμα τώρα..

Έχω έναν ενισχυτή combo Marshall Valvestate 2000 AVT 50 (νομίζω έτσι είναι η πλήρης ονομασία του) απο τον οποίο γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, τον έχω πολλά χρόνια... Απλά σαν παιδί με απωθημένα και εγώ (

) θέλω να πάρω έναν λαμπάτο.. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:
1) Βλέπω στα ίδια watt μεγάλες αποκλίσεις σε τιμές ανάμεσα σε εταιρείες, που οφείλεται??
2) Για να έχω εναν all-around ενισχυτή, δηλαδή να παίζω απο μπαλάντες κλασικού ροκ μέχρι και ας πούμε μέταλ (ας πούμε έως Slayer...) πρέπει να
προσέξω κάτι στα χαρακτηριστικά του ενισχυτή ή ότι κάτσει στο αυτί???
3) Γενικά πάντα έπαιζα με εφέ, πενταλιέρες, πεταλάκια...Στην επιλογή του ενισχυτή που θα κάνω, πρέπει να λάβω υπόψιν και τα μηχανήματα που
έχω, ή να αποφασίσω βάσει της υπάρχουσας χροιάς του ενισχυτή στα καθαρά και στα βρώμικα και προσθέτω τα εφέ αργότερα???Εν ολίγοις,
παίζει να είναι γ**άτος ο ενισχυτής με τον δικό του ήχο και αν βάλω εφέ να ακούγεται χάλια?

4) Ρώτησα σε κατάστημα που έχει orange ενισχυτές (επειδή γενικά μου αρέσουν) και μου είπε ότι να μην πάρω λαμπάτο, να κάνω την δουλειά μου
με τον ενισχυτή που έχω και να βρώ ήχους μεσω του Pod X3 που έχει τα models των ενισχυτών...Ισχύει κατι τέτοιο ή η διαφορά είναι τραγική?
5) Στα πόσα watt πρέπει να προσανατολιστώ δεδομένου ότι κυρίως παίζω σε σπίτι μέσα (δεν υπάρχει μεγάλο θέμα έντασης, παίζω νορμαλ ώρες!!)
6) Το μπάτζετ δεν είναι υπερβολικά μεγάλο, αλλα επειδή είδα αυτόν
http://www.thomann.de/gr/orange_dual_terror_head.htm , σκέφτομαι ότι ΟΚ,
δεν είναι και τραγικό το ποσό, αν τα αξίζει..!!!Οπότε προσανατολίζομαι σε τέτοιο ποσό πάνω κάτω..
7) Για να βρώ καμπίνα πρέπει να κάνω άλλη τόση έρευνα ή ο κάθε ενισχυτής έχει ας πούμε κάποιο "ταίρι"??
Σόρρυ για το πρήξιμο!!!
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!